Στο Αίγιο θα φιλοξενηθεί το Σάββατο 4 Ιουλίου, για πρώτη φορά, η επόμενη τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δικτύου Πόλεων «Βιώσιμη Πόλη», στο οποίο συμμετέχει και ο Δήμος Αιγιαλείας. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης» και θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί.

 

Το Δίκτυο Πόλεων «Βιώσιμη Πόλη», στο οποίο συμμετέχουν δεκάδες δήμοι αλλά και επιστημονικοί φορείς της Ελλάδας και της Κύπρου, προωθεί καινοτόμες και κοινωφελείς δράσεις και αναπτυξιακά προγράμματα μεταξύ των μελών του, στους τομείς της Βιώσιμης Ανάπτυξης, της Αειφορίας, της Πολιτιστικής, Τουριστικής και Αγροτικής Ανάπτυξης, της Κοινωνικής Ανασυγκρότησης και Συνοχής, της Προστασίας του Περιβάλλοντος, της Κυκλικής Οικονομίας και της Οικοκαινοτομίας. Στο πλαίσιο αυτό, περιλαμβάνεται ο σχεδιασμός, ο προγραμματισμός, η εκπόνηση μελετών, η διαχείριση και η υλοποίηση χρηματοδοτούμενων ή συγχρηματοδοτούμενων έργων, συμπεριλαμβανομένων  των  χρηματοδοτικών εργαλείων μέσω συνδυασμένων επενδύσεων και επενδυτικών προτεραιοτήτων αξιοποιώντας όλες τις δυνητικές πηγές, πάντα σε αγαστή συνεργασία με Εθνικούς ή Διεθνείς φορείς. 

 

Η συνεδρίαση του Σαββάτου έχει τα εξής θέματα στην ημερήσια διάταξη:

 

  1. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης με τοΔήμο Κορινθίων για την υλοποίηση των πράξεων: Α) ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣΠΡΑΞΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ«ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ – ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΣ και Β) ΣΥΝΤΑΞΗΠΡΑΞΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝΕΝΘΕΝ ΚΑΙ ΕΝΘΕΝ ΤΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ ΞΗΡΙΑ ΤΗΣΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΩΝ
  2. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης με τοΔήμο Κορινθίων για την υλοποίηση των πράξεων: Α) ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΣΧΟΟΑΠ ΤΕΝΕΑΣ και Β) ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΣΧΟΟΑΠ ΑΣΣΟΥ-ΛΕΧΑΙΟΥ
  3. Έγκριση Συμμετοχής Δήμου Επιδαύρου ως νέο μέλος στη ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ
  4. Ορισμός Επιτροπής Αξιολόγησης για το Ευρωπαϊκό έργο LIVING STREETS
  5. Απόφαση για λήψη προκαταβολής ειδικού σκοπού
  6. Παν προτασσόμενο

 

Πρόεδρος του Δ.Σ. είναι ο κ. Δημήτριος Καφαντάρης, Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

 

Σημειώνεται πως η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών για το κοινό, ενώ δυνατότητα παρουσίας για δημοσιογραφική κάλυψη θα έχουν μόνο τα ΜΜΕ. 

 

Πληροφορίες για το δίκτυο υπάρχουν στην ιστοσελίδα https://www.sustainable-city.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »