Η μετατροπή της θέσης «Μελισσοκομείο» στις Φέρες του Έβρου  σε «γκρίζα ζώνη» με την κατάληψη ελληνικού εδάφους από Τούρκους στρατιώτες, οι οποίοι αν και έχουν αποχωρήσει εντούτοις τώρα παραμένει μια διαφιλονικούμενη περιοχή έχει περισσότερες επιπτώσεις από όσες αρχικά εμφανίζονται.

Η τοποθέτηση του φράχτη «λίγο πιο μέσα» εντός της ελληνικής επικράτειας, όπως είπε εχθές ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, χωρίς, όπως έσπευσε να προσθέσει «να απεμπολείται το έδαφος από τον φράχτη μέχρι την γραμμή των συνόρων», πρόκειται να δημιουργήσει τεράστιο ζήτημα και πρόβλημα για την Ελλάδα και κάτι που θα εκμεταλλευτεί η Τουρκία.

Ποιο είναι αυτό; Η Άγκυρα πρόκειται να εκμεταλλευτεί την «γκρίζα» πλέον περιοχή αυτή των 16 στρεμμάτων ώστε να συγκεντρώσει εκεί την αιχμή της «προσφυγικής» πίεσης προς τη χώρα.

Θα φροντίσει έτσι ώστε να φέρει στην περιοχή χιλιάδες παράνομους μετανάστες και απλά… να τους αφήσει εκεί!

Εκεί βρίσκεται και το πρόβλημα: Εάν η Ελλάδα αρνηθεί να τους πάρει, αυτομάτως παραδέχεται ότι η περιοχή δεν είναι ελληνικό έδαφος, λέγοντας ότι βρίσκονται είτε σε αμφισβητούμενο έδαφος είτε σε… τουρκικό.

Και θα συμβεί το εξής: Θα εμφανίσουν την χώρα διεθνώς οι γνωστοί «φιλάνθρωποι» των ΜΚΟ, αλλά και οι διεθνείς οργανισμοί, ότι… παραβιάζει τις συνθήκες.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη  να εξετάζει όλες τις αιτήσεις ασύλου που υποβάλλουν ΌΛΟΙ οι παράνομα εισερχόμενοι στην χώρα αλλοδαποί και απαγορεύεται  να τους επαναπροωθήσει εκτός της ελληνικής επικράτειας. Άρα οπιος εισερχεται στον θύλακα θεωρείται αυτομάτως αιτών άσυλο!

Εάν αναγκαστεί να τους πάρει τότε θα βρεθεί με μια άνευ προηγουμένου  μεταναστευτική κρίση με την Τουρκία να σπρώχνει εκεί χιλιάδες αλλοδαπούς δημιουργώντας ένα καταυλισμό  χωρίς να υπάρχει δυνατότητα αντίδρασης από την Ελλάδα.

Αυτό είναι το λάθος της κατασκευής του Φράχτη «λίγο εντός του ελληνικού εδάφους», που είπε ο πρωθυπουργός χωρίς να μας διευκρινίσει πόσο είναι αυτό το «λίγο».

Όσο και αν είναι όμως, την «γκρίζα» αυτή περιοχή θα φροντίσει να εκμεταλλευτεί η Άγκυρα δημιουργώντας ένα «μέτωπο» με χιλιάδες αλλοδαπούς οι οποίοι θα απαιτούν άμεσα την προώθησή τους στην ενδοχώρα!

Το έχουν άλλωστε προαναγγείλει: Ο ίδιος ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι με τη λήξη της κρίσης του κορωνοϊού έρχεται στην Ελλάδα νέο μεγάλο κύμα «προσφύγων».

«Λόγω της πανδημίας, η κίνηση των μεταναστών έχει επιβραδυνθεί. Αλλά θα θέλουν να φύγουν από την Τουρκία μετά το τέλος της επιδημίας και δεν το λέω αυτό ως απειλή», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου προς δύο ημερών.

Προφανώς η τουρκική κίνηση στις Φέρες δεν ήταν τυχαία.

Η Τουρκία είχε στον σχεδιασμό εδώ και καιρό που να εκδηλώσει το νέο κύμα «προσφύγων» και η περιοχή αυτή φαίνεται να της καλύπτει τις απαραίτητες συνθήκες για την επιδείνωσή του εις βάρος της χώρας μας και έτσι δημιούργησε το επεισόδιο αυτό, με αποτέλεσμα τώρα η κυβέρνηση να βρίσκεται σε ένα εξαιρετικά δύσκολο σημείο.

Να αναγνωρίσει ότι το έδαφος είναι τουρκικό και να μην αφήσει κανένα αλλοδαπό να περάσει, ή να αναγκαστεί να τους δεχθεί ανοίγοντας μια τεράστια πύλη 16 στρεμμάτων;  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »