Νέες απειλές από τον Τούρκο ΥΠΕΞ

ΗΆγκυρα απειλεί ξανά την Ελλάδα, στον απόηχο της απόπειρας “γκριζαρίσματος” του Έβρου και δύο μήνες σχεδόν μετά την αποτυχημένη προώθηση μεταναστών στα ελληνικά σύνορα, προαναγγέλει νέες “υβριδικές” επιχειρήσεις σε βάρος της χώρας μας.

Επιμένει ο Ν. Δένδιας: “Ανοησίες τα περί κατάληψης εδάφους στον Έβρο”

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξη του σε τηλεοπτικό δίκτυο της DIM TV της Τουρκίας αναφέρθηκε στο προσφυγικό ζήτημα και υποστήριξε πως μετά το τέλος της πανδημίας πάλι θα υπάρχει μεταναστευτικό κύμα προς την Ελλάδα!

«Στο προσφυγικό υπήρχαν πρόσφυγες που πήγαν στα σύνορα με την Ελλάδα. Λόγω της πανδημίας αυτό σταμάτησε. Δεν το λέω ως απειλή, όμως μετά την πανδημία οπωσδήποτε πάλι οι πρόσφυγες θα θελήσουν να φύγουν και να πάνε εκεί» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Τσαβούσογλου αφού ανέφερε πως το προσφυγικό είναι ένα κοινό ζήτημα με την Ε.Ε ανέφερε πως θα πρέπει να επικαιροποιηθεί τη συμφωνία της τελωνειακής ένωσης, και να απελευθερωθεί η βίζα προς τους Τούρκους πολίτες και ζήτησε περισσότερη συνεργασία στον τομέα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

«Εμείς στείλαμε το εξής μήνυμα πως με αφορμή την πανδημία αν πείτε πως δεν χρειαζόμαστε την Τουρκία τότε να ξέρετε πως η πανδημία θα τελειώσει όμως το προσφυγικό ζήτημα θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια. Τότε σας παρακαλώ τότε να μην χτυπήσετε την πόρτα μας. Στόχος μας είναι η καλή συνεργασία και βεβαία μια συνεργασία που όλοι θα τηρήσουν τις υποσχέσεις τους».

Τη σκυτάλη πήρε και ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών. “Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επανασχεδιάσει μονομερώς τα σύνορα με τετελεσμένα γεγονότα, αλλά διμερείς τεχνικές συνομιλίες”, δήλωσε Τούρκος αξιωματούχος το Σάββατο.

“Αφού η Ελλάδα κοινοποίησε στις 15 Απριλίου στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ότι χτίζει φράχτη στα κοινά χερσαία σύνορά τους, το υπουργείο απάντησε στις 11 Μαΐου ζητώντας από την Αθήνα να δώσει την ακριβή τοποθεσία του φράχτη και να συγκαλέσει διμερή επιτροπή για να διασφαλίσει ότι δεν θα παραβιαστούν τα σύνορα”, είπε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Χάμι Ακσόι σε δήλωση.

“Το ζήτημα μπορεί να επιλυθεί εάν πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις που έχουμε προτείνει μεταξύ τεχνικών αντιπροσωπειών και των δύο χωρών. Ένα τετελεσμένο γεγονός στα σύνορά μας σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει ανεκτό”, πρόσθεσε προκλητικά, αφού η Τουρκία πλέον αρέσκεται σε καθημερινές προκλήσεις και παραβάσεις επί ελληνικών εδαφών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »