Εξαιρούνται οι ποδοσφαιρικοί αγώνες!

Η φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη με ανάρτησή της στο facebook καταγγέλλει την απόφαση της ΠΟΕΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών) να μην καλυφθούν οι σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις, καθώς όλο το υλικό της φωτογραφικής και δημοσιογραφικής κάλυψης αυτών, θα είναι διαθέσιμο μετά το τέλος της απεργίας, το πρωί της Πέμπτης!

Έτσι όταν η επικαιρότητα «τρέχει» κάποιοι επέλεξαν να μην «τονιστεί» η άσχημη εικόνα της κυβέρνησης στην ελληνική κοινωνία.

Γιατί αύριο δεν θα νοιάζεται κανείς…

«Το διασωματιακό και η ΠΟΕΣΥ μας αναγκάζει να ΜΗΝ καλύψουμε τις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα γίνουν και να ΜΗΝ διακινήσουμε εικόνα παρά την επόμενη ημέρα μετά την λήξη της απεργίας»

Μάλιστα, σύμφωνα με την έμπειρη φωτορεπόρτερ, η ΠΟΕΣΥ «δίνει δε μοναδική ΕΞΑΙΡΕΣΗ μετάδοση των ποδοσφαιρικών αγώνων του πρωταθλήματος S/L που διαχειριζονται τα συνδρομητικά κανάλια!!! Να δει ο κόσμος ποδόσφαιρο, αλλά όχι το μέγεθος και τον παλμό των απεργιακών συγκεντρώσεων…»

Να έχει ο κόσμος να ασχοληθεί με κάτι άλλο δηλαδή. Τελικά στην Κίνα και στην Βόρεια Κορέα θα πρέπει να πάρουν μαθήματα από την ελληνική πραγματικότητα…

 

Αναλυτικά:

«Πρώτη φορά μετά από χρόνια το διασωματιακό και η ΠΟΕΣΥ μας αναγκάζει να ΜΗΝ καλύψουμε τις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα γίνουν αύριο και να ΜΗΝ διακινήσουμε εικόνα παρά την επόμενη ημέρα μετά την λήξη της απεργίας, με την διαδικασία pool 5 ατόμων μόνο (αν είναι δυνατόν!)

Δίνει δε μοναδική ΕΞΑΙΡΕΣΗ μετάδοση των ποδοσφαιρικών αγώνων του πρωταθλήματος S/L που διαχειριζονται τα συνδρομητικά κανάλια!!! Να δει ο κόσμος ποδόσφαιρο, αλλά όχι το μέγεθος και τον παλμό των απεργιακών συγκεντρώσεων…

Ειλικρινά συνάδελφοι, απορώ με ποιό σκεπτικό πήρατε ή συναινέσατε σε μια τέτοια απόφαση,να ΜΗΝ δείξουμε αύριο τις απεργιακές συγκεντρώσεις σαν να μην έγιναν! Κάναμε μεγάλο αγώνα να καλύπτουμε σε μέρες απεργίας ΜΟΝΟΝ τις ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ συγκεντρώσεις ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΕΣ ακριβώς γιατί είμαστε τα μάτια του κόσμου εκεί έξω και τώρα με τα ίδια μας τα χέρια ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ τα μάτια μας και θα κάνουμε σαν να μην έγιναν!

Λυπάμαι ειλικρινά για αυτήν την απόφαση και για αυτήν την ανακοίνωση…

“Tο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ στηρίζει τις αποφάσεις των Συνεργαζομένων Ενώσεων στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ για συμμετοχή των μελών τους στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου.
Η ΕΦΕ ενημερώνει τα μέλη της για τον τρόπο συμμετοχής της στην αυριανή απεργία.

1) Η απεργία είναι καθολική και το ΔΣ της ΕΦΕ δεν θα δώσει καμία εξαίρεση για την κάλυψη κανενός θέματος πλην των απεργιακών κινητοποιήσεων.
Με κοινή απόφαση Διασωματειακού και ΠΟΕΣΥ δεν θα υπάρξει καμία διακίνηση και ανάρτηση σε ιστοσελίδες πρακτορείων (κρατικών και ιδιωτικών), Εφημερίδων, Ρ/Σ, Βlogs και γενικά σε όλα τα ΜΜΕ την ημέρα που ειναι σε εξέλιξη η απεργία.
Σύμφωνα με την απόφαση του Διασωματειακού Οργάνου και της ΠΟΕΣΥ, οι αναρτήσεις του φωτογραφικού υλικού, των δημοσιογραφικών ρεπορταζ και των γ) τηλεοπτικών πλάνων θα διακινηθούν και θα δημοσιευθούν μετά το πέρας της 24ωρης απεργίας (μετά τις 5πμ 10 Νοεμβρίου).

2) Με σκοπό την διασφάλιση της συμμετοχής των εργαζομένων φωτορεπόρτερ στις απεργιακές κινητοποιήσεις η ΕΦΕ προτείνει η κάλυψη των απεργιακών κινητοποιήσεων που θα λάβουν χώρα σε κάθε πόλη (που ταυτόχρονα έχουμε μέλη μας) να καλύψουν στις πόλεις τους το απεργιακό ρεπορτάζ και να αποστείλουν εικόνες στο email της ΕΦΕ (με we transfer ή όπως αλλιώς), όπου ο ΓΓ, μετά το πέρας της απεργίας, θα αποστείλει το απεργιακό φωτογραφικό δελτίο σε όλα τα μέλη μας, ως Pool ΕΦΕ/ όνομα δημιουργού (εάν το επιθυμεί το αναφέρει στο eMail που θα αποσταλεί).

3) Η ΕΦΕ προτείνει, προκειμένου να προφυλαχθεί ο σκοπός της απεργίας, να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι σήμερα στις 23:59μμ, για το ποιοί ενδιαφέρονται να καλύψουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις στις πόλεις τους.

Για την πόλη της Αθήνας και του Πειραιά προτείνεται να καλύψουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις μέχρι 5 συνάδελφοι.

Ενώ για την Θεσσαλονίκη μέχρι 3. Σε περίπτωση που υπάρξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα πραγματοποιηθεί κλήρωση και ο ΓΓ της ΕΦΕ θα ανακοινώσει με προσωπικό email τους φωτορεπόρτερ που θα επωμιστούν να καλύψουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Για τις υπόλοιπες πόλεις προτείνεται μέχρι 2 άτομα.

4) Το παραδοτέο φωτογραφικό υλικό, οφείλει και μόνο τότε θα διακινηθεί, να συνοδεύεται από την αντίστοιχη λεζάντα (αν πρόκειται για κινητοποίηση ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ κλπ.., πόλη κ.α.).
Υ.Γ. Η μόνη εξαίρεση που έχει δοθεί από την ΕΣΗΕΑ είναι η μετάδοση των ποδοσφαιρικών αγώνων του πρωταθλήματος S/L που διαχειριζονται τα συνδρομητικά κανάλια και μονο ως προς την περιγραφη των αγωνων
ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΦΕ”»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »