Η μανία της κυβέρνησης για εμβολιασμό κάθε πολίτη αυτής της χώρας, θέλει δεν θέλει, δημιουργεί πολλά προβλήματα ακόμα και σε ευαίσθητους τομείς όπως είναι αυτός της άμυνας και ήδη μέσω επιστολής που στρατιωτικού ιατρού φαίνεται ο σχεδιασμός της κυβέρνησης Κ.Μητσοτάκη και των στενών του συνεργατών όπως ο Ν.Χαρδαλιάς που έλαβε θέση στο σημαντικό αυτό υπουργείο.

Όλα δείχνουν πώς οδεύουμε προς υποχρεωτικό εμβολιασμό του μόνιμου προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων κάτι που όμως βρίσκει εντίθετους πολλούς από το στρα΄τευμα και το στράτευμα δεν είναι υγειονομικοί, καθώς και ένα 5% να αρνηθεί και να τεθεί σε αργία, παραλύει η άμυνα της χώρας. Και το ποσοστό δεν θα είναι 5%, αλλά τουλάχιστον τριπλάσιο.

Έτσι ίσως δίνεται η απάντηση γιατί ένα από τα πρόσωπα που αποχώρησαν από την κυβέρνηση είναι αυτό του Αλκιβιάδη Στεφανή, με τον Νίκο Χαρδαλιά να παίρνει τη θέση του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας καθώς όπως αναφέρουν πηγές «θα εμβολιάσει και τις πέτρες».

Ο μέχρι πρότινος υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και στρατηγός εν αποστρατεία, πρώην αρχηγός ΓΕΣ, μπορεί να είχε άριστες σχέσεις με το Μέγαρο Μαξίμου και ήταν ο «σύνδεσμος» των στρατιωτικών με την κυβέρνηση για την προώθηση αιτημάτων τους, παρόλα αυτά είδε την πόρτα της εξόδου διότι φέρεται να είναι αντισταθεί σθεναρά στην επιβολή του μέτρου της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στον Στρατό.

Όλα τα ανωτέρω αποτυπώνωνται σε επιστολή στρατιωτικού ιατρού που εκφράζει την πίεση που δέχεται ώστε να εμβολιαστεί υποχρεωτικά αλλά και την αντίδρασή του ίδιου καθώς με σοβαρά και τόσο ιατρικά όσο και νομικά επιχειρήματα αντιτίθεται σε κάθε είδους υποχρεωτικότητα που προσπαθεί η κυβέρνηση να επιβάλλει στο στράτευμα.

Το μόνο που έχει τελικά καταφέρει η κυβέρνηση με αυτή της την εμμονή (υποχρεωτικός εμβολιασμός) είναι να δημιοργεί ρωγμές στη συνοχή και το ηθικό των ενόπλων δυνάμεων σε μια πολύ κρίσιμη για τα εθνικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Όλο αυτό επιβεβαιώνει και το ρεπορτάζ του pronews.gr καθώς εντός του Σεπτεμβρίου, Ένοπλες Δυνάμεις Αστυνομία, Λιμενικό και Πυροσβεστική θα πρέπει υποχρεωτικά να κάνουν το εμβόλιο για τον COVID-19.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »