Πανηγυρίζει η κυβέρνηση με την προσέλευση, την ώρα που οι γιατροί… είχαν προσφερθεί ως εθελοντές
Πολύς ντόρος έχει γίνει τα τελευταία 24ωρα εξαιτίας της απόφασης της κυβέρνησης να επιστρατεύσει ιδιώτες γιατρούς στην προσπάθεια της να αντιμετωπίσει την πανδημία.

Η κυβέρνηση άφησε ανοχύρωτο το ΕΣΥ τόσους μήνες και πλέον προσπαθεί να καλύψει τις αδυναμίες της, απειλώντας ουσιαστικά ιδιώτες γιατρούς, τους οποίους του αναγκάζει να παρουσιαστούν σε νοσοκομεία.

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, περί επιστράτευσης των ιδιωτών γιατρών, το υπουργείο με ένα εξοργιστικό non-parer ουσιαστικά επίρριπτε ευθύνες στους γιατρούς που μέχρι σήμερα δεν είχαν πάει ως εθελοντές για να βοηθήσουν. Ανέφερε χαρακτηριστικά μέσα ότι τους πρόσφερε από 2.000 ευρώ.

Παρόλα αυτά ήδη αρκετοί ιατροί δηλώνουν πως προσφέρθηκαν να πάνε ως εθελοντές για να προσφέρουν, αλλά… δεν τους πήραν ποτέ τηλέφωνο.

Ο ιδιώτης γιατρός, Στέλιος Δερμιτζάκης (παθολόγος), μιλώντας πρωί της Τρίτης, στις 10 Μαρτίου είχε αποδεχθεί την πρόσκληση της Πολιτείας έτσι ώστε να συνδράμει με τις υπηρεσίες του στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

«Αμέσως μόλις ο Ιατρικός Σύλλογος ζήτησε την βοήθειά μας, παρά το γεγονός πως δεν έχω πολύ χρόνο, έκανα αίτηση για να συμμετάσχω», είπε. «Μετά από 10 μέρες κάλεσα στον Ιατρικό Σύλλογο προκειμένου να μάθω γιατί δεν με έχουν καλέσει, την ώρα που οι συνάδελφοί μας αντιμετώπιζαν πρόβλημα στα νοσοκομεία», είπε.

Όπως περιέγραψε, μία αστυνομικός, ασθενής του, τον ενημέρωσε για το φύλλο πορείας που εκδόθηκε. «Θα προτιμούσα να πάω ως εθελοντής και όχι κρατώντας αυτό το χαρτί» τόνισε.

Παρόμοιες καταγγελίες κάνουν και άλλα μέλη του ιατρικού δυναμικού, καθώς τουλάχιστον τέσσερις ιατροί δήλωσαν στο newsbreak ότι είχαν θέσει εαυτούς στη διάθεση του υπουργείου Υγείας μέσω των Συλλόγων τους, δηλώνοντας μάλιστα και το νοσοκομείο που μπορούν να ενισχύσουν, ακόμα περιμένουν κάποια ενημέρωση στο ακουστικό τους!

«Δεν μας έχει πάρει κανένας τηλέφωνο», λένε χαρακτηριστικά, παρότι έχουν περάσει αρκετά 24ωρα από όταν δήλωσαν ότι θέλουν και μπορούν να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στα δημόσια νοσοκομεία.

Πελώνη: «Έχει ξεπεράσει το 90% η προσέλευση των ιδιωτών γιατρών»

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση καρπώνεται την υψηλή προσέλευση των ιδιωτών γιατρών, καθώς όπως είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη έχει ξεπεράσει το 90%.

Ενώ συνέχισε το αφήγημα για την πρόσληψη ιατρών: «Έχουν προσληφθεί 10.000, από τους οποίους οι 4.000 θα μονιμοποιηθούν μέσω ΑΣΕΠ. Έχει γίνει ό,τι είναι δυνατόν».

Αναφορικά με την επίταξη ιδιωτικών κλινικών, η κυρία Πελώνη απάντησε ότι υπάρχει συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και πρόσθεσε ότι θα γίνει ό,τι άλλο χρειαστεί: «Το σύστημα υγείας είναι ένα και περιλαμβάνει τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, τα στρατιωτικά νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές και πολυδύναμες ΜΕΘ», υπογράμμισε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »