1.750 επιθέσεις της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ σε τέσσερις ημέρες
Το Ισραήλ επιτέθηκε στη Λωρίδα της Γάζας την νύχτα από αέρα, ξηρά και θάλασσα.

Παλαιστίνιοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους μετά την είδηση ​​ότι το Ισραήλ θα ξεκινήσει χερσαία επιχείρηση.

Η ένταση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης έχει φτάσει στην πέμπτη ημέρα. Περισσότεροι από 100 Παλαιστίνιοι έχουν πεθάνει από τη Δευτέρα.
Τουλάχιστον επτά άτομα πέθαναν στο Ισραήλ λόγω πυραυλικών επιθέσεων.

Εικόνες από την αρχή της Παρασκευής το βράδυ έδειξαν ότι ο ουρανός στη Γάζα έγινε πορτοκαλί λόγω πυραυλικών επιθέσεων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας στη Γάζα, τουλάχιστον 103 άνθρωποι πέθαναν, συμπεριλαμβανομένων 27 παιδιών και 580 άνθρωποι τραυματίστηκαν.
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι ξεκίνησε μια χερσαία επιχείρηση ενάντια στη Λωρίδα της Γάζας και ότι τα ισραηλινά στρατεύματα εισήλθαν στη Γάζα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ισραηλινού Στρατού, Τζόναθαν Κονίρκ, δήλωσε ότι Ισραηλινοί στρατιώτες “εισήλθαν” στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ξεκίνησαν την επίθεση.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: «Είπαμε ότι θα τιμωρήσουμε τη Χαμάς. Θα πληρώσει για την αναρχία. Την τελευταία λέξη δεν την έχουμε πει. Η επιχείρηση θα συνεχιστεί όσο χρειάζεται. Έχουμε πλήρη υποστήριξη από την αστυνομία, την αστυνομία των συνόρων. Οι δυνάμεις ασφαλείας είναι για τη διασφάλιση του νόμου και της τάξης στις πόλεις του Ισραήλ. Δεν θα ανεχτούμε την αναρχία.
Ταυτόχρονα διεθνείς επικλήσεις κλιμακώθηκαν για να σταματήσουν αυτόν τον συνεχιζόμενο κύκλο βίας.

Η Αίγυπτος συνέχισε τις προσπάθειές της να πιέσει για κατάπαυση του πυρός. Αμερικανική εφημερίδα αναφέρει «The Times of Israel» ότι ο Λευκός Οίκος αποκλείει την κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς μέσα στις επόμενες δύο ημέρες, θεωρώντας απίθανο η κατάσταση να αποκλιμαθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »