Ο Ν. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε ποια είναι η προτεραιότητα της κυβέρνησης

Την ώρα που παραμένουν στο αεροδρόμιο του Στάνσεντ στο Λονδίνο 73 Ελληνες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μιλώντας στο «Καλύτερα δε γίνεται» τόνισε: «Θα έρθουν στην Ελλάδα μόνο όσοι έχουν ανάγκη να γυρίσουν, γιατί είναι υποχρέωση της Πολιτείας να φέρει όλους τους Έλληνες πίσω».

Ο κ. Χαρδαλιάς, όμως, ξεκαθάρισε ότι η προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να γυρίσουν στην πατρίδα μόνο όσοι έχουν χάσει τη δουλειά τους και δεν έχουν πού να μείνουν. Δηλαδή, όσοι έχουν σπίτι στο εξωτερικό δεν πρέπει να βγαίνουν έξω και ούτε να ζητούν να γυρίσουν στην Ελλάδα. 

Μάλιστα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας υποστήριξε ότι αρκετοί από τους Ελληνες που βρίσκονται στο αεροδρόμιο του Στάνσεντ έχουν αρνηθεί να δώσουν στοιχεία για το ποιοι είναι και κανείς δεν ξέρει το γιατί. «Είναι προτεραιότητά μας να γυρίσουν πίσω όλοι αλλά πρέπει να ξέρουμε ποιοι είναι. Πρέπει να ξέρουμε αν έφτασαν με τράνσιτ πτήση εκεί και με ποια», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς. 

«Κλείσαμε τέσσερις ημέρες στο αεροδρόμιο και πάμε για την πέμπτη. Μέχρι τώρα που μιλάμε δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη. Καμία επίσημη ενημέρωση. Καλούμε συνεχώς την πρεσβεία μας στο Λονδίνο, στο υπουργείο Εξωτερικών και όπου μπορούμε. Όσοι υπάλληλοι μας μιλούν, κατανοούν το πρόβλημα αλλά δεν είναι αυτοί που παίρνουν αποφάσεις. Αυτοί που πρέπει δε μας δίνουν μία λύση», τονίζει πάντως στο ethnos.gr η Ελένη Δοσχόρη που παραμένει εγκλωβισμένη στο Σάνσεντ. κ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »