Με αφορμή την πανδημία εκτυλίσσεται ολόκληρο το σχέδιο των ελίτ για την υποταγή του πολίτη με την κατάργηση των μετρητών και την αντικαταστασή τους από «ψηφιακό χρήμα» το οποίο ελέγχει ανά πάσα στιγμή η οποιαδήποτε τράπεζα που θα μπορεί τελικά ακόμη και να «σβήσει» κάποιον όταν θέλει.

Ήταν διαχρονικά ένας από τους στόχους της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Ο ολοκληρωτικός έλεγχος των πολιτών μέσω του ελέγχου της οικονομικής τους ανεξαρτησίας είναι πάντα το ζητούμενο. Και φυσικά εν μέσω κρίσης δεν μπορεί να μην … προχωρήσει και αυτή η υπόθεση, όπως προχωρούν και όλες οι σχετικές υπόλοιπες.

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει επιταχύνει την τάση προς την ψηφιοποίηση, με την ελαχιστοποίηση της χρήσης μετρητών, κάνοντας την αλλαγή στην φύση του χρήματος γρηγορότερη, είπε η Κριστίν Λαγκάρντ, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Καθώς ο κόσμος μπαίνει στην ψηφιακή εποχή, η φύση του χρήματος, αλλά επίσης των αγαθών και υπηρεσιών αλλα΄ζει γρήγορα σημείωσε η Κριστίν Λαγκάρντ σε έναν άρθρο της σε γαλλικό περιοδικό.
Η Λαγκάρντ τόνισε ότι η ψηφιοποίηση και η τεχνολογική πρόοδος αλλάζουν όλες τις πλευρές της κοινωνίας, επιταχύνοντας την διαδικασία της από-υλοποίησης.
Σημείωσε ότι οι πληρωμές δίχως μετρητά συνεχίζουν να αυξάνονται καθώς όπως είπε «στην περιοχή του ευρώ, τον τελευταίο χρόνο ο συνολικός αριθμός αυξήθηκε κατά 8,1% σε 98 δισεκατομμύρια. Σχεδόν μισές από αυτές τις συναλλαγές έγιναν μέσω κάρτας, ακολουθούμενες από τραπεζικές μεταφορές»

Όχι στα κρύπτονομίσματα από την Λαγκάρντ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »