Εμφανώς αναστατωμένος από την απόπειρα εξόντωσής του

Σε δηλώσεις προέβη ο Κ.Μητσοτάκης μετά την απόπειρα εξόντωσης του ιδίου και του προέδρου της Ουκρανίας Β.Ζελένσκι από συνδυασμένο ρωσικό πλήγμα στην Οδησσό.

Εμφανώς ταραγμένος ο Κ.Μητσοτάκης έσπευσε να αποχωρήσει από την Οδησσό οδικώς προς την Ρουμανία με ελάχιστες δηλώσεις και χωρίς να υπάρχουν κάμερες παρά μόνο φωτογραφίες από την συνάντησή του με τον επικεφαλής του ουκρανικού καθεστώτος.

Είπε ότι θα χρηματοδοτήσει την ανοικοδόμηση της πόλης της Οδησσού στην Μαριούπολη ακόμα περιμένουν να χρηματοδοτήσει την ανοικοδόμηση του μαιευτηρίου της πόλης που χρησιμοποιούσε το Τάγμα Αζόφ ως αρχηγείο του) και δήλωσε βιαστικά «Μας έκαναν μια ξενάγηση στο λιμάνι (…) Όταν ακούσαμε κάποιες σειρήνες και λίγο μετά όταν πηγαίναμε στα αυτοκίνητά μας ακούσαμε μια μεγάλη έκρηξη. Για μας είναι η καλύτερη υπενθύμιση ότι εδώ γίνεται πραγματικός πόλεμος. Κάθε μέρα. Ο οποίος δεν επηρεάζει μόνο το μέτωπο». 

Μόνο που η έκρηξη είχε ως στόχο τον ίδιο!

Έκανε και μία άσχετη δήλωση ότι «Η Οδησσός είναι ταυτισμένη στη συνείδηση της πατρίδας με την αγώνα της ανεξαρτησίας, με την Ελληνική επανάσταση» και μία ακόμα ότι «Ήρθα στην Οδησσό για να καταδείξω την οικονομικά πολύ μεγάλη σημασία της Οδησσού ως το βασικό λιμάνι των ελληνικών εξαγωγών προς τον κόσμο». εννοώντας προφανώς τον 18ο και 19ο αιώνα.

Γενικά ήταν πολύ αναστατωμένος, οι κοινές εμφανίσεις με τον Ζελένσκι κράτησαν ελάχιστα λεπτά και μετά έσπευσε σε καταφύγια πριν αναχωρήσει για την Ρουμανία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »