Τα αποτελέσματα της δήλωσης ότι «Ελλάδα και Ρωσία βρίσκονται σε εμπόλεμο κατάσταση» – Για πρώτη φορά Έλληνας πρωθυπουργός βάλλεται από ξένη δύναμη

Οι Ρώσοι βομβάρδισαν πριν από λίγο την αυτοκινητοπομπή και το σημείο συνάντησης των Κ.Μητσοτάκη-Β.Ζελένσκι στην Οδησσό, με προφανή στόχο την εξόντωσή τους.

Συγκεκριμένα, ρωσικοί πύραυλοι Iskander-M και/ή P-800 Onyx (επακτίου αμύνης αλλά πλέον χρησιμοποιούνται και κατά στόχων εδάφους από την ακτή της Κριμαίας) έπληξαν σήμερα το σημείο όπου επρόκειτο να συναντηθούν ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ουκρανός πρόεδρος Β.Ζελένσκι.

Τα πλήγματα έγιναν μόλις είχε αφιχθεί στην πόλη ο Κ.Μητσοτάκης, την πορεία του οποίου παρακολουθούσαν δορυφορικά οι Ρώσοι.

Προφανώς, κάποιοι από τους ρωσόφωνους κατοίκους (η πόλη κατοικείται κατά 70% από ρωσόφωνους), επίσης παρακολουθούσαν την πομπή Μητσοτάκη και κατεύθυναν τα πυρά.

Απέτυχαν την εξόντωσή του, για λίγα μόλις μέτρα: Περίπου 80 μέτρα από το σημείο που είχε αφιχθεί ο προπομπός της ελληνικής αποστολής έγινε η πρώτη έκρηξη.

Και μόλις 150 μέτρα από την αυτοκινητοπομπή του.

Αν κάτι τον έσωσε ήταν η ξαφνική αλλαγή του ανέμου που άλλαξε για λίγα μέτρα την κίνηση των βλημάτων.

Οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν και drones καμικάζι τα οποία μάλλον ήταν Shaheed-136.

Από την ισχυρή έκρηξη, το ωστικό κύμα έφτασε μέχρι την ελληνική αποστολή, όπου όλα τα μέλη της επιβεβαιώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία τους.

Για πρώτη φορά στην Ιστορία, Έλληνας πρωθυπουργός βάλλεται από ξένη δύναμη για αποφάσεις του που συνιστούσαν, βέβαια, κήρυξη πολέμου κατά της δύναμης αυτής, αφού είναι γνωστή η δήλωσή του περί «Κατάστασης πολέμου Ελλάδας-Ρωσίας».

Οι Ρώσοι άλλωστε διαμέσου της εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρίας Ζαχάροβα, είχαν δηλώσει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός «θα λογοδοτήσει» για τα όπλα και τα πυρομαχικά που έχει στείλει στην Ουκρανία.

Να σημειωθεί ότι για τους Ρώσους η Οδησσός είναι ρωσικό έδαφος και βασικός στόχος της «ειδικής επιχείρησης» που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια.

 

Είναι ξεκάθαρο πως στοχοποιήθηκε από τους Ρώσους

 

 

Ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας επικοινώνησε με τον Ουκρανό ομόλογό του Ρουστέμ Ουμέροφ και τον αρχηγό του ουκρανικού Γενικού Επιτελείου Ολεσάντρ Σίρσκι οι οποίοι τον ενημέρωσαν ότι ο Κ.Μητσοτάκης έχει επιβιώσεις και έχει μεταφερθεί σε καταφύγιο.

Εκτός του Σταύρου Παπασταύρου και του πρωθυπουργού, στην ελληνική αποστολή μετέχουν η Άννα Μαρία Μπούρα, διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, η Κύρα Κάπη, η Αριστοτελία Πελώνη και ο Αλέξανδρος Μαράκης, όπως και ο προσωπικός φωτογράφος και ο προσωπικός οπερατέρ του κ. Μητσοτάκη.

Η συνάντηση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Βολοντιμίρ Ζελένσκι πραγματοποιήθηκε κανονικά και κράτησε 45 λεπτά.

Μάλιστα διήρκεσε 15 λεπτά περισσότερο του προγραμματισμένου.

Κατά τη συνάντησή τους ο Κ.Μητσοτάκης εξέφρασε στον Βολοντιμίρ Ζελένσκι τη στήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »