Η ακατανόητη άρνηση παρατάξεων που αντιπολιτεύονται τη Δημοτική Αρχή
Της Μαρίας Γιδά, Εντεταλμένης Συμβούλου Δημάρχου
Πάντα είχα την πεποίθηση ότι ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής και πολιτισμός.
Ο Δήμος Αιγιαλείας, αποφάσισε να θεσπίσει την πολιτική του, σε τοπικό επίπεδο, για τον Εθελοντισμό και την Κοινωνική Προσφορά, προσδοκώντας και ελπίζοντας, αυτή η προσπάθεια, να επιφέρει πολλαπλασιαστικά θετικά αποτελέσματα στην τοπική κοινωνία.
Ασχολήθηκα με τη σύνταξη της Χάρτας του Εθελοντισμού, δηλαδή του Πρακτικού Οδηγού, για όσους µε κάθε τρόπο ενδιαφέρονται να συνδεθούν µε τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης και της «κοινότητας» του Δήμου Αιγιαλείας, συνδέοντας την ατομική ευθύνη και την προσωπική συνεισφορά µε την συλλογικότητα και την τοπική ανάπτυξη, με σκοπό να γίνει για πρώτη φορά στο Δήμο μας, σωστή και σοβαρή οργάνωση του εθελοντισμού μέσα από το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο.
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 29ης Ιουνίου το έκτο θέμα της ημερήσιας διάταξης αφορούσε την έγκριση της Χάρτας του Εθελοντισμού, δυστυχώς όμως, το θέμα καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία των συναδέλφων, οι οποίοι ανερυθρίαστα απέρριψαν το σημαντικότερο θέμα της συγκεκριμένης συνεδρίασης, χωρίς καμία αιτιολογία, πλην μιας μόνο, που προέρχεται από το χώρο αριστερής παράταξης, την οποία δεν κατανοώ αλλά την σέβομαι απόλυτα.
Κι αυτό έγινε τη στιγμή που σε οποιαδήποτε πόλη της Χώρας, ήρθε προς συζήτηση το θέμα του εθελοντισμού, συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία.
Το «όχι» στον Εθελοντισμό, πρακτικά σημαίνει «όχι» στην κοινωνία της αλληλεγγύης και της προσφοράς.
Θεωρώ ότι οι συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων που αντιπολιτεύονται τη Δημοτική Αρχή, καταψήφισαν με καθαρά αντιπολιτευτική διάθεση. Ελπίζω με αυτή την άρνησή τους να μην καταδεικνύεται αποστροφή στις αρχές της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού, αλλά να πρόκειται για μια άτυχη στιγμή, στην οποία παρασύρθηκαν από το αντιπολιτευτικό τους μένος προς της Δημοτική Αρχή.
Αλίμονο όμως, αν το μένος είναι τόσο που οδηγεί ακόμα και στην άρνηση βασικών ανθρωπιστικών αρχών, όπως η αλληλεγγύη και η εθελοντική προσφορά.
Αλίμονο για τον τόπο, αν η λογική των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων είναι «ψηφίζουμε όχι σε οτιδήποτε προτείνει η Δημοτική Αρχή», ακόμα κι όταν οι προτάσεις της είναι πασίδηλα προς όφελος του τόπου και των συνδημοτών μας.
Εύχομαι στο μέλλον να επανορθωθεί η ανακόλουθη ψήφος τους σε σχέση με το διακηρυγμένο ενδιαφέρον τους για τους συνδημότες μας.
Εύχομαι καθένας από εμάς να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ενεργήσει με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των συμπολιτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »