“Ρωσικό αεροσκάφος AWACS φτάνει στη Λευκορωσία για να βοηθήσει στη στόχευση” , είναι ο τίτλος άρθρου Διεθνούς ΜΜΕ, το οποίο επικαλείται  το ανεξάρτητο στρατιωτικό μέσο  Belaruski Hajun, του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι τα ακόλουθα:

“Ένα αεροσκάφος ανίχνευσης και ελέγχου ραντάρ μεγάλης εμβέλειας των Ρωσικών Ενόπλων Δυνόχων αέρα και επιφάνειας, έφτασε στη Λευκορωσία.

Συγκεκριμένα “Το Il-76 A-50U Sergey Atayants με αριθμό  RF-93966, ένα αεροσκάφος ανίχνευσης και ελέγχου ραντάρ μεγάλης εμβέλειας, έφτασε στη Λευκορωσία:”.

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Machulishchy, στην περιφέρεια Μινσκ περίπου στις 14:27 ώρα Κιέβου.

Το A-50 με τον ίδιο αριθμό φέρεται να εντοπίστηκε στη Λευκορωσία τον Φεβρουάριο του 2022.

Ένα τέτοιο αεροσκάφος ανίχνευσης και ελέγχου ραντάρ μεγάλης εμβέλειας με διαφορετικό αριθμό εγγραφής εντοπίστηκε στον ουρανό πάνω από τη Λευκορωσία στις 11 Ιουλίου 2022.

Στις 13 Δεκεμβρίου, η Λευκορωσία άρχισε ξαφνικά να ελέγχει τη μαχητική ετοιμότητα του στρατού της κατόπιν εντολής του αυτοαποκαλούμενου Προέδρου της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko. Η Λευκορωσία μετακινεί επίσης μέρος του στρατιωτικού της εξοπλισμού πιο κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.”

Εν τω μεταξύ μια τεράστια αυτοκινητοπομπή λευκορωσικών στρατευμάτων εντοπίστηκε 8 χιλιόμετρα από την Ουκρανία”, όπως αναφέρει  σε άρθρο του το AVIA PRO, λέγοντας:

“Ο Λευκορωσικός στρατός δημοσίευσε βίντεο από την κίνηση μιας μεγάλης φάλαγγας στρατευμάτων της 38ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας Εφόδου, η οποία θεωρείται μια από τις πιο επίλεκτες μονάδες στη Λευκορωσία.

Όπως κατάφεραν να ανακαλύψουν οι ειδικοί της OSINT, η φάλαγγα των λευκορωσικών στρατευμάτων κινούνταν προς τα ουκρανικά σύνορα και την τελευταία φορά που η θέση της καταγράφηκε μόλις 8 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία.

Αυτή τη στιγμή, είναι γνωστό ότι η κίνηση μιας τεράστιας συνοδείας στρατιωτικού εξοπλισμού και στρατιωτικών φορτηγών συνδέεται με έλεγχο της πολεμικής ετοιμότητας του λευκορωσικού στρατού.

Ωστόσο, η εμφάνιση του Λευκορωσικού στρατού στα σύνορα με την Ουκρανία μπορεί να οδηγήσει σε αρκετά σοβαρές προκλήσεις, ειδικά δεδομένου του γεγονότος ότι τα ουκρανικά συστήματα HIMARS βρίσκονται εδώ.

Το πού ακριβώς μετακινήθηκε στη συνέχεια η μονάδα της Λευκορωσίας είναι άγνωστο.

Ωστόσο, αν κρίνουμε από το βίντεο, η συνοδεία εθεάθη τελευταία φορά στην περιοχή του οικισμού Uzhovo, που απέχει περίπου 8 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία.

Να σημειωθεί ότι παρά τις πολλές προκλητικές δηλώσεις, η λευκορωσική πλευρά δεν συμμετέχει στην στρατιωτική επειχείρηση κατά της Ουκρανίας.”

Τέλος σύμφωνα με σχετικό  twitter : 

“Η ρωσική συγκέντρωση  στη Λευκορωσία τους τελευταίους δύο μήνες ήταν τεράστια: Περίπου 200.000 στρατιώτες. 100 αεροσκάφη,  1000 άρματα μάχης τελευταίας τεχνολογίας, AFV, αυτοκινούμενο  πυροβολικό και κινητά συστήματα αεράμυνας. Σήμερα έφτασε ένα ρωσικό AWACS. Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι αυτό είναι απλώς μια παραπλάνηση“.

 

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Από τα παραπάνω διαφαίνεται ότι μεγάλες Ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις εδρεύουν αυτή τη στιγμή στο έδαφος της Λευκορωσίας, ενώ επίλεκτοι Σχηματισμοί των  Ενόπλων  Δυνάμεων της τελευταίας κινούνται σε απόσταση  μόλις λίγων χιλιομέτρων από τα σύνορα Λευκορωσίας-Ουκρανίας.

Δύο ημέρες πριν με εντολή του Λευκορώσου Προέδρου οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας του είχαν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, ενώ πρόσφατα  είχαμε την άφιξη του Ρωσικού AWACS στην Λευκορωσία, κάτι το οποίο είχε παρατηρηθεί στο παρελθόν και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο, οπότε και ξεκίνησε η “Ειδική επιχείρηση” της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Εκτίμησή μας είναι ότι  τα παραπάνω αποτελούν σαφείς ενδείξεις ότι ο Πούτιν έχει αποφασίσει να διενεργήσει μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση το επόμενο χρονικό διάστημα και αφού πέσει το Μπακχμούτ  οριστικά στα χέρια του, στην περιοχή του Ντονμπάς.

Η Ρωσική επίθεση θα εκδηλωθεί το πιθανότερο με αντικειμενικό σκοπό την περίσφυξη  του Κιέβου από τρείς κατευθύνσεις, από βορρά και ανατολικά από τις δυνάμεις του που εδρεύουν στην Λευκορωσία και από νότο από εκείνες που θα αποδεσμευτούν μετά την κατάληψη του Μπακχμούτ.

Πιστεύει ο Πούτιν ότι μετά την επικείμενη οδυνηρή ήττα του Ουκρανικού στρατού στο Μπακχμούτ, αλλά και των ελλείψεων σε φώς-νερό και θέρμανση στους πολίτες του Κιέβου, ότι θα είναι ποιό εύκολο να πολιορκήσει την Ουκρανική πρωτεύουσα και να ρίξει τον Ζελένσκι από την εξουσία, είτε εξουδετερώνοντας τον οι Ρωσικές ένοπλες Δυνάμεις, είτε να απομακρυνθεί  αυτός με πραξικόπημα που πιθανολογεί ότι θα εκδηλωθεί  εναντίον του από τους Ουκρανούς.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »