Συνεχίζονται οι υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών που έχουν ξεκινήσει με μεγαλύτερη ένταση το τελευταίο διάστημα πάνω από νησιά, των οποίων την ελληνικότητα αμφισβητεί η Τουρκία ή και ζητάει την αποστρατιωτικοποίησή τους

Τη στιγμή που οι «σύμμαχοί» μας κλιμακώνουν τις πιέσεις τους προς την Ελλάδα, προκειμένου να «αφοπλιστούν» τα ελληνικά νησιά από τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα που αποτελούν «ασπίδα» για το Αιγαίο, συνεχίζονται οι διαχρονικές προβοκάτσιες της Τουρκίας με υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά.

Γερμανία – ΗΠΑ πιέζουν αφόρητα για αφοπλισμό των ελληνικών νησιών από τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα

Το τελευταίο διάστημα, επίσης, καταγράφονται και αρκετές αερομαχίες («εμπλοκές») όταν ελληνικά μαχητικά σπεύδουν να αναχαιτίσουν τα τουρκικά που έχουν εισβάλλει στον εθνικό εναέριο χώρο (ΕΕΧ).

Σήμερα σημειώθηκαν 14 παραβιάσεις του ΕΕΧ στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, εκ των οποίων οι τέσσερις ήταν υπερπτήσεις. Ειδικότερα, τέσσερα τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από τις Οινούσσες στα 24.000 πόδια. Επίσης, ζευγάρι F-16 έκανε υπέρπτηση στη Ρω, στα 27.000 πόδια, ενώ στη συνέχεια το ίδιο ζεύγος έκανε υπερπτήσεις στις νήσους Παναγιά και Οινούσσες.

Πάντως, οι υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά γίνονται σε… διαστημικά ύψη, όπως ειρωνικά χαρακτηρίζονται τα πολύ μεγάλα ύψη που πετούν οι Τούρκοι πιλότοι, προκειμένου, μεταξύ άλλων, να μην αντιμετωπίσουν την ελληνική αντιαεροπορική άμυνα.

Να σημειωθεί πως τα τουρκικά μαχητικά πραγματοποιούν υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά, των οποίων την εθνική κυριαρχία αμφισβητεί η Τουρκία ή και ζητάει την αποστρατιωτικοποίησή τους. Το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν οι δηλώσεις εκ μέρους κυβερνητικών στελεχών της γείτονος γι’ αυτές τις αξιώσεις της.

Επιπλέον, σήμερα σημειώθηκε μια αερομαχία, όταν ελληνικά μαχητικά αναχαίτισαν τουρκικά. Γενικότερα, οι αερομαχίες πλέον έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο στο Αιγαίο.

Τουρκικό… «εορταστικό» μπαράζ παραβιάσεων πάνω από ελληνικά νησιά

Παραβιάσεις του ΕΕΧ και υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά και βραχονησίδες επιχειρούνται και από τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Τώρα και πτήσεις τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών πάνω από ελληνικά νησιά

Επίσης, συχνές είναι και οι πτήσεις τουρκικών «κατασκοπευτικών» αεροσκαφών και ανθυποβρυχιακού πολέμου στο μέσον (!) του Αιγαίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »