Στο άρθρο του Michael Winfrey, αναφέρθηκε ότι η πανδημία του κορονοϊού έχει ούτως ή άλλως αποτελέσει μια μεγάλη κρίση για όλους τους ανθρώπους, προκαλώντας προβλήματα στην προμήθεια πολλών προϊόντων, από σιτηρά έως τσιπ υπολογιστών. Αλλά ο Winfrey, ο οποίος έγραψε ότι νέα προβλήματα εμφανίστηκαν σε ορισμένες χώρες φέτος, επέστησε την προσοχή στη μεγάλη έλλειψη καυσίμων στην Αγγλία και τα άδεια ράφια των σούπερ μάρκετ.

Αυτό το χειμώνα, οι θερμοκρασίες στο Βόρειο Ημισφαίριο θα έχουν αντίκτυπο σε διαφορετικές αγορές και αν οι πιο απαισιόδοξες προβλέψεις των μετεωρολόγων πραγματοποιηθούν, η έλλειψη ενεργειακών πόρων θα οδηγήσει σε μια μεγάλη κρίση.

 

 

Στο άρθρο, το οποίο ανέφερε ότι ξεκίνησε ο αγώνας για τους ενεργειακούς πόρους, συμπεριλήφθηκε η ακόλουθη εκτίμηση:

«Η Κίνα διέταξε την παροχή άνθρακα πάνω από τις ποσοστώσεις, γεγονός που οδήγησε σε ρεκόρ αύξησης των τιμών φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη. Αυτό οδήγησε στο κλείσιμο του μεγαλύτερου δικτύου θερμοκηπίων της ηπείρου στην Ολλανδία, γεγονός που θα μπορούσε να επηρεάσει τον εφοδιασμό με τρόφιμα. Η Γαλλία απαγόρευσε την αύξηση των ρυθμιζόμενων τιμολογίων φυσικού αερίου και μείωσε τους φόρους ηλεκτρικής ενέργειας. Επιπλέον, οι προβλέψεις για την παραγωγή σιτηρών γίνονται ολοένα και χειρότερες καθώς τα αποθέματα σίτου πέφτουν σε όλο τον κόσμο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »