Εφιαλτική εξέλιξη για το Κίεβο

Στοιχεία σοκ για το τι έγινε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κρατικής Δούμα μεταφέρουν ρωσικές στρατιωτικές πηγές οι οποίες αποκαλύπτουν πως ξεκίνησαν προετοιμασίες επέκτασης των επιχειρήσεων με στόχο την κατάληψη του 40-45% των ουκρανικών εδαφών!

Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Β.Πούτιν συγκάλεσε έκτακτο συμβούλιο εθνικής ασφαλείας και έκτακτη συνεδρίαση της Δούμα την ίδια μάλιστα ημέρα.

Πάντως είναι γεγονός ότι από εκείνη την ημέρα, η ένταση των ρωσικών βομβαρδισμών και συνολικά των επιχειρήσεων έχει αυξηθεί κατακόρυφα ενώ υπήρξε και μετάβαση του ΥΠΑΜ, Σ.Σοιγκού, στο μέτωπο. Οι Ρώσοι χτυπούν συνεχώς στόχους σε ολόκληρη την χώρα. Οι βομβαρδισμοί είναι πλέον σαρωτικοί.

“Το νέο στάδιο της πολεμικής επιχείρησης”

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Β.Πούτιν έδωσε διαταγή να ολοκληρωθούν στο εγγύς μέλλον οι προετοιμασίες για τη μέγιστη επέκταση της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

“Η φράση που είπε ο Β.Πούτιν «Δεν έχουμε ξεκινήσει να πολεμάμε πραγματικά ακόμα» αντανακλά τη διαχειριστική και οργανωτική λογική του, που επιβεβαιώνεται από πολλά παραδείγματα σε όλη την περίοδο της εξουσίας του.

Το αρχικό σχέδιο να πάρει αμέσως το Κίεβο, πετυχαίνοντας ένα «ματ» για πολλούς λόγους, απέτυχε” αναφέρουν ρωσικές πηγές και προσθέτουν:

“Ως εκ τούτου, ξεκίνησε με μια σταδιακή συστηματική και συνολική προετοιμασία – από την οικοδόμηση οικονομικής και τεχνολογικής ανεξαρτησίας από εχθρικές συμμαχίες μέχρι εκπαίδευση και ενίσχυση ομάδων κρούσης – προκειμένου όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και αναίμακτα να νικήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, να αποεθνικοποιήσει τα εδάφη που θα καταλάβει και να δημιουργήσει ένα ουδέτερο φιλικό καθεστώς ως αποτέλεσμα της ειδικής επιχείρησης.

Σύμφωνα με αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές, η κυβέρνηση ενέτεινε τις δραστηριότητες για τη διαφοροποίηση των προμηθειών εξαγωγών-εισαγωγών, την οργάνωση παράλληλων εισαγωγών, αυξάνοντας παράλληλα τις επενδύσεις στον πραγματικό τομέα και εμποδίζοντας ή περιορίζοντας την απόσυρση ξένου νομίσματος και την εξαγωγή πρώτων υλών απαραίτητων για την αμυντική βιομηχανία.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει εξάρτηση από εξωτερικές αγορές καταναλωτικών αγαθών και τροφίμων, οι κρίσιμες εισαγωγές προέρχονται από τρίτες ή τέταρτες χώρες.

Δείτε βίντεο από τις χτεσινές μάχες Μέρος 1 και 2

Τί έγινε στην συνεδρίαση της Δούμα

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής, η Κρατική Δούμα εξέτασε νομοσχέδια κεκλεισμένων των θυρών, η ουσία των οποίων είναι να δημιουργηθεί ένα νομικό πλαίσιο για την επέκταση των εξουσιών των ειδικών υπηρεσιών και την παροχή ελευθερίας δράσης υπό τους όρους μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης

Ο στρατός είναι έτοιμος για την επίθεση, κάτι που αποδεικνύεται έμμεσα από το πρόσφατο διήμερο ταξίδι του Σοιγκού στις μονάδες γραμμής και τις ασυνήθιστα σκληρές οδηγίες του για ενεργές επιθετικές επιχειρήσεις και τη διάθεση πρόσθετων πόρων για να ενθαρρύνει τους διοικητές και το προσωπικό.

Οι αλλαγές προσωπικού έχουν έντονη εστίαση στην ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων με πρωταρχικό καθήκον την ελαχιστοποίηση της εξάρτησης στην παραγωγή UAV, αεροσκαφών, αρμάτων μάχης κ.λπ., αυξάνοντας τις εγχώριες προμήθειες ή καταφεύγοντας σε μυστικές αγορές από το εξωτερικό.

Ο Manturov, σε μια ομιλία του στην Κρατική Δούμα, μίλησε για την αντίληψή του για αυτές τις διαδικασίες ως «ξεπέρασμα των εισαγωγών».

Ο Μπορίσοφ, έχοντας πραγματοποιήσει την πρώτη συνάντηση στη Roscosmos, όρισε ως προτεραιότητα “τη στρατιωτική συνιστώσα των διαστημικών δραστηριοτήτων”.

Σήμερα, η Ρωσία, το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ ελέγχουν περίπου το 20% της ουκρανικής επικράτειας με πληθυσμό περίπου 6 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Δείτε βίντεο, Μέρος 3 και 4

Θα επεκταθεί η στρατιωτική επιχείρηση – Κατάληψη του 45% της Ουκρανίας!

Η σχεδιαζόμενη επέκταση της Ρωσίας στο εγγύς μέλλον στο 40-45% της Ουκρανίας σημαίνει την ένταξη 12-15 εκατομμυρίων κατοίκων.

Αυτό απαιτεί άμεσες εργασίες για την ολοκληρωμένη προσαρμογή των νέων περιοχών με τη διεξαγωγή διοικητικών και διαχειριστικών μεταρρυθμίσεων σε αυτές και την ενσωμάτωση της οικονομίας, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και της ιατρικής στη ρωσική βασική κρατικά συστήματα.

Μέχρι στιγμής, οι δαπάνες του προϋπολογισμού και οι τεκμαρτές υποχρεώσεις των εταιρειών για αυτούς τους σκοπούς υπολογίζονται σε 700 δισεκατομμύρια με 1 τρισεκατομμύριο ρούβλια. Οι προετοιμασίες για επανένωση μετά την απελευθέρωση τέτοιων τεράστιων εδαφών είναι άνευ προηγουμένου και απαιτούν την ανάπτυξη ενός συνόλου νομικών ρυθμίσεων.

Το πιθανό στρατιωτικό-στρατηγικό έργο του νέου σταδίου της στρατιωτικής επιχείρησης προβλέπεται να προελάσει στη γραμμή Χάρκοβο-Ζαπορίζιε-Νικολάεφ-Οδησσός μέχρι Υπερδνειστερία σε ένα τόξο κατά μήκος της ακτής της Μαύρης Θάλασσας. Παράλληλα θα δημιουργήσει προγεφυρώματα για περαιτέρω προέλαση προς την κατεύθυνση Ντνιεπροπετρόβσκ-Κίεβο.

Αυτή η διαμόρφωση είναι προκαθορισμένη από το ιστορικό δικαίωμα της Ρωσίας σε αυτά τα εδάφη και τις γεωπολιτικές προτεραιότητες περιορισμού του ΝΑΤΟ και αφαίρεσης του από στρατηγικά πλεονεκτήματα.

Το τρέχον στρατιωτικό-οικονομικό δυναμικό της Ρωσίας, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των εμπειρογνωμόνων επιτρέπει την πραγματοποίηση αυτής της επιχείρησης πλήρως ή εν μέρει εντός 2-2,5 μηνών».

Δείτε βίντεο

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »