Στο υποσυνείδητο του κόσμου, εκείνο που έχει περάσει είναι ότι η μαφία είναι συνώνυμο της εγκληματικότητας. Είναι όμως αυτή η πραγματικότητα;

Η Μαφία, έχει τις ρίζες της στη Νότιο Ιταλία. Η ιστορία της Μαφίας, δείχνει ότι οι πρώτες ομάδες δημιουργήθηκαν προκειμένου να διώξουν από τη Σικελία τους διάφορους ξένους κατακτητές του νησιού, όπως ήταν οι ισπανοί, οι νορμανδοί και οι σαρακηνοί. Οι ομάδες αυτές στη συνέχεια προσελήφθησαν από τους ιδιοκτήτες γης, ώστε να προστατεύουν τα κτήματά τους. Οταν πέρασαν τα χρόνια και ο κίνδυνος είχε πλέον περάσει, οι ομάδες αυτές φέρεται να οργανώθηκαν κατά των γαιοκτημόνων. Ετσι δημιουργήθηκε ένα ιδιότυπο καθεστώς στη Σικελία, που καμία κυβέρνηση δε φάνηκε να ενδιαφέρεται να σταματήσει.

Το γεγονός ότι όλα ξεκίνησαν στη Σικελία, δείχνει ότι στην πραγματικότητα η Μαφία έχει ελληνική καταγωγή, δεδομένου ότι η Νότιος Ιταλία είναι το κομμάτι της «Μεγάλης Ελλάδος». Το ελληνικό κομμάτι της γείτονος χώρας.

Γύρω στο 1900, οι οικογένειες της δυτικής Σικελίας, δημιούργησαν ενοποιημένες ομάδες τύπου συμμαχίας. Με αυτόν τον τρόπο, μπόρεσαν να ελέγχουν την οικονομία του νησιού.

 

Μόλις 20 χρόνια αργότερα, το 1920, το κομμουνιστικό καθεστώς του Μπενίτο Μουσολίνι, κήρυξε διωγμό κατά της Μαφίας, συλλαμβάνοντας, φυλακίζονται και δολοφονώντας πολλά από τα μέλη αυτών των ομάδων. Αυτό κράτησε μέχρι την πτώση του καθεστώτος και το τέλος του πολέμου, όταν οι αμερικανικές δυνάμεις που ήλεγχαν πλέον την Ιταλία, ελευθέρωσαν πολλούς κρατούμενους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »