Τουρκικό ”ηλεκτροσόκ”
Σοκ έχει προκαλέσει στη Τουρκία το δημοσίευμα του Πενταπόαταγμα. ”Οι Έλληνες θα ζητήσουν 17 νησιά μας” λένε οι Τουρκοι, μετά την δήλωση του Έλληνα ναυάρχου ε.α. Β. Πολίτη. Το θέμα το ανέδειξε το site μας, με τα γειτονικά ΜΜΕ να παίζουν παντού την είδηση από το μεσημέρι!
Τι αναφέρουν οι Τούρκοι:

”Όπως είπε, «στις επόμενες διερευνητικές επαφές η ελληνική κυβέρνηση να λάβει υπόψη της πως και εμείς πρέπει να έχουμε απαιτήσεις από την Τουρκία. Αυτή την στιγμή υπάρχουν πολλά νησιά που βρίσκονται κοντά στην ακτογραμή της Μικράς Ασίας που δεν έχουν ονομαστεί στην Συνθήκη της Λωζάνης και αυτά είναι περίπου 17 νησιά», τόνισε ο Έλληνας ναύαρχος.

«Ας πούμε και εμείς από την δική μας πλευρά ότι έχουμε κάποια νησιά που είναι αμφισβητούμενα γιατί μόνο αυτοί λένε από την δικιά τους πλευρά ότι έχουμε αμφισβητούμενα νησιά»”, αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ.
Η Ελλάδα στέλνει ισραηλινά drone εναντίον των Bayraktar

Oι Τούρκοι αναφέρουν πως στο πλαίσιο της αμυντικής συμφωνίας που υπέγραψαν Ελλάδα και Ισραήλ, σε τρεις μήνες από σήμερα θα φτάσουν τα ισραηλινά, μη επανδρομένα HERON στην Σκύρο, ανατολικά της Εύβοιας

Σύμφωνα με την sozcu.com.tr, στο πλαίσιο της αμυντικής συμφωνίας μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας τα δύο UAV τύπου HERON θα μισθωθούν για τρία χρόνια για συνολικά 39 εκατ. ευρώ, με την επιλογή αγοράς τους, μετά το διάστημα αυτό.

Τα δεδομένα της συμφωνίας με το Ισραήλ

Την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ένα ταξίδι-αστραπή στο Ισραήλ, όπου σε τέσσερις ώρες φαίνεται ότι συζήτησε μια σειρά από θέματα που άλλοτε χρειάζονταν ημέρες για να λυθούν. Ο κ. Μητσοτάκης συζήτησε για θέματα αμυντικής συνεργασίας, τουρισμού, έρευνας (R&D) και οικονομίας με τον ομόλογό του Μπέντζαμιν Νετανιάχου, σε μια ατμόσφαιρα αλληλοκατανόησης.

Υψηλόβαθμες πηγές ανέφεραν ότι από την πλευρά του Ισραήλ γίνεται μια πραγματική προσπάθεια προμήθειας όπλων και συστημάτων που θα παράσχουν στην Ελλάδα ποιοτικό πλεονέκτημα (qualitative edge).

Δεν είναι τυχαίο ότι, μαζί με το Διεθνές Αεροπορικό Κέντρο στην Καλαμάτα και την ΕΛΒΟ, οι δύο πλευρές συζητούν για προγράμματα όπως το «Εθνικό Τυφέκιο», βλήματα υψηλής ακριβείας, αλλά και τελευταίας τεχνολογίας συστήματα αντιμετώπισης UAV και drones.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »