«Αδιαμφισβήτητα σήματα ασφάλειας», για ανεπιθύμητες ενέργειες, που προκαλούνται από τα εμβόλια Pfizer και Moderna, που επηρεάζουν το αίμα, την καρδιά και τη γυναικεία αναπαραγωγή, διαπίστωσε ο Δρ. Richard Ennos, καθηγητής Εξελικτικής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, ο οποίος πραγματοποίησε μια ενδελεχή ανάλυση των δεδομένων ανεπιθύμητων ενεργειών του εμβολίου της «κίτρινης κάρτας» του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ο Ennos συμπεραίνει ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα εμβόλια mRNA θα πρέπει να αποσυρθούν με άμεση ισχύ». Στο Ηνωμένο Βασίλειο, τρία εμβόλια για τον COVID-19 – AstraZeneca (AZ), Pfizer (PF) και Moderna (MO) – έχουν χρησιμοποιηθεί σε ένα εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού με στόχο την πρόληψη της βλάβης από τον ιό SARS-CoV-2.
Και τα τρία εμβόλια, παρέχουν τον γενετικό κώδικα, που επιτρέπει στους εμβολιαζόμενους, να παράγουν στο σώμα τους την πρωτεΐνη ακίδας του ιού SARS–CoV-2, το μόριο δηλαδή, που σχετίζεται με την παθολογία του COVID-19.
Στο εμβόλιο της ΑΖ, ο γενετικός κώδικας για την πρωτεΐνη ακίδας παίρνει τη μορφή DNA και εισάγεται στα κύτταρα του δέκτη από έναν γενετικά τροποποιημένο ιό χιμπατζή (DNA, φορέας αδενοϊού).
Για τα εμβόλια PF και MO, ο εισαγόμενος γενετικός κώδικας παίρνει τη μορφή βαρέως τροποποιημένου RNA και μεταφέρεται στα κύτταρα του δέκτη εντός λιπιδικών νανοσωματιδίων (mRNA, νανοσωματίδιο λιπιδίων).
Νέα η τεχνολογία
Και τα τρία εμβόλια, βασίζονται σε νέα τεχνολογία, που δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ στο παρελθόν στον άνθρωπο. Κατά τη στιγμή της εισαγωγής τους στην ευρεία χρήση, δεν διέθεταν δεδομένα μακροπρόθεσμης ασφάλειας και, ως εκ τούτου, χρειάστηκε άδεια κυκλοφορίας υπό όρους από τον Ρυθμιστικό Οργανισμό Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA).
Για την παρακολούθηση της ασφάλειας των τριών εμβολίων, το MHRA δημιούργησε το σύστημα αναφοράς για το εμβόλιο COVID-19, με την κίτρινη κάρτα (C-19VYC).
Αυτό, συγκεντρώνει τυποποιημένες αναφορές, ύποπτων, ανεπιθύμητων ενεργειών από τα εμβόλια COVID-19, που μπορούν να αναλυθούν για να ανιχνευθούν σήματα ασφαλείας και ενδεχομένως να ενεργοποιηθεί η απόσυρση των εμβολίων.
Και παρουσιάζει, μια ενδελεχή ανάλυση των δεδομένων C-19YC (κίτρινων καρτών), που υποδεικνύει ξεκάθαρα σήματα ασφάλειας, για ανεπιθύμητες ενέργειες, οι οποίες προκαλούνται από τα εμβόλια mRNA, των εταιρειών PF και MO, που επηρεάζουν το λεμφικό σύστημα, την καρδιά και τη γυναικεία αναπαραγωγή.
Το πλεονέκτημα του συστήματος αναφοράς C-19VYC, είναι ότι είναι σε θέση να παράγει έναν τεράστιο όγκο πολύτιμων πληροφοριών, σχετικά με τις ανεπιθύμητες ενέργειες στα πειραματικά εμβόλια COVID-19.
Αναφορές ύποπτων ανεπιθύμητων ενεργειών, μπορούν να υποβληθούν όχι μόνο από γιατρούς αλλά και από τους ίδιους τους λήπτες των εμβολίων, παρέχοντας πολύτιμη ανατροφοδότηση στο MHRA, με βάση την εμπειρία πρωτογενώς.
Αυτή η περιεκτική πτυχή του συστήματος αναφοράς C-19VYC έχει αποδειχθεί πολύ επιτυχημένη, με σχεδόν μισό εκατομμύριο αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών, που έχουν υποβληθεί, περίπου μία για κάθε εκατό παραλήπτες των εμβολίων COVID-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Οι αδυναμίες
Παρά το ισχυρό αυτό πλεονέκτημα όσον αφορά την ποσότητα των δεδομένων, το σύστημα αναφοράς C-19VYC έχει μια σειρά από σοβαρές αδυναμίες, που σχετίζονται με τη φύση των δεδομένων που συλλέγονται.
Αυτές οι αδυναμίες, θέτουν όρια, στην ικανότητα του συστήματος τόσο να ανιχνεύει όσο και να μετράει τα σήματα ασφαλείας.
Το πρώτο πρόβλημα είναι, ότι το σύστημα δεν προσδιορίζει, ούτε περιλαμβάνει, μια ομάδα ελέγχου ατόμων, που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, έναντι της οποίας, να συγκρίνονται αυτά που έχουν κάνει.
Άλλες σημαντικές αδυναμίες είναι, ότι η υποβολή εκθέσεων είναι παθητική παρά προγραμματισμένη και λαμβάνει χώρα σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή.
Επομένως, η αναφορά βασίζεται στον πάσχοντα από τις ανεπιθύμητες ενέργειες ή στον γιατρό του/της που κάνει τη σύνδεση μεταξύ της θεραπείας με το εμβόλιο και της ανεπιθύμητης αντίδρασης.
Ως αποτέλεσμα, πολλά ανεπιθύμητα συμβάντα θα παραμείνουν μη καταγεγραμμένα, και αυτό γίνεται πιο πιθανό, όσο μεγαλύτερη είναι η καθυστέρηση, μεταξύ της θεραπείας και της σχετικής ανεπιθύμητης αντίδρασης.
Τα ποσοστά αναφοράς ανεπιθύμητων ενεργειών, είναι επίσης πιθανό, να αντιπροσωπεύουν μόνο ένα κλάσμα των πραγματικών περιπτώσεων, επειδή οι γιατροί ή οι παραλήπτες (του εμβολίου), μπορεί να έχουν πολύ λίγο χρόνο για να συμπληρώσουν τα έγγραφα, μπορεί να μην γνωρίζουν το σχέδιο της κίτρινης κάρτας, ή μπορεί να μην είναι πρόθυμοι να υποστηρίξουν την ιδέα βλαβών που προκύπτουν από ένα φάρμακο στο οποίο έχουν εμπιστευτεί.
Ελλιπής η καταγραφή
Εκτός από το να είναι χαμηλά, τα ποσοστά αναφοράς αναμένεται να διαφέρουν σημαντικά μεταξύ των διαφόρων τομέων του πληθυσμού. Η εμπειρία δείχνει ότι οι γυναίκες γνωστοποιούν-δημοσιεύουν περίπου τρεις φορές περισσότερες αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών, από τους άνδρες και το ποσοστό αναφοράς για ανεπιθύμητες ενέργειες, ποικίλλει ανάλογα με την ηλικία, πέφτοντας στον ηλικιωμένο πληθυσμό όπου οι ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να συγκαλυφθούν από πολλαπλές μορφές προϋπάρχουσες χρόνιες ασθένειες.
Επιπλέον, τα ποσοστά αναφοράς είναι πιθανό να ποικίλλουν ανάλογα με τη σοβαρότητα της ανεπιθύμητης αντίδρασης. Τα άτομα είναι πολύ πιο πιθανό να έχουν το κίνητρο και την επιμονή να υποβάλουν αναφορά, εάν η ανεπιθύμητη αντίδραση τους είναι σοβαρή παρά εάν είναι ήπια.
Από την άλλη πλευρά, εάν το ανεπιθύμητο συμβάν οδηγήσει σε θάνατο, οι φίλοι ή οι συγγενείς που θρηνούν, μπορεί να είναι πολύ απασχολημένοι, για να υποβάλουν μια αναφορά C-19VYC.
Η αναγνώριση των περιορισμών στο πρόγραμμα C-19VYC, είναι ένα πολύ απαραίτητο πρώτο βήμα, για την εκμετάλλευση-αξιοποίηση των τεράστιων όγκων δεδομένων που έχει παράγει.
Στις δημοσιευμένες περιλήψεις του, το MHRA προσπαθεί να τονίσει, ότι τα δεδομένα της κίτρινης κάρτας δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον υπολογισμό των πραγματικών ποσοστών ανεπιθύμητων ενεργειών, ή για τη σύγκριση της ασφάλειας των διαφορετικών εμβολίων, τόσο λόγω της φύσης των δεδομένων όσο και της ύπαρξης πολλών συγχυτικών παραγόντων.
Ο καθηγητής, θεωρεί τις δηλώσεις του MHRA ως πρόκληση. Μάλιστα προσπαθεί να δείξει ότι η άποψη του MHRA είναι υπερβολικά απαισιόδοξη και ότι οι τεράστιες προσπάθειες όσων υπέβαλαν αναφορές στην κίτρινη κάρτα για τις ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου COVID-19, δεν ήταν μάταιες.
Η ανάλυση των δεδομένων
Για να αναλύσει κανείς ανεξάρτητα τις αναφορές C-19VYC, είναι απαραίτητο να έχει πρόσβαση στα πρωτογενή δεδομένα. Το πρώτο αίτημα FOI, για πρόσβαση στα πλήρη ανώνυμα δεδομένα C-19VYC υποβλήθηκε τον Ιούνιο του 2021.
Αυτό και τα επόμενα αιτήματα FOI, απορρίφθηκαν με το αιτιολογικό ότι θα ήταν πολύ επαχθές να διαβιβαστούν τα ακατέργαστα δεδομένα και ότι ούτως ή άλλως τα δεδομένα θα δημοσιευθούν σε μελλοντική ημερομηνία.
Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι το MHRA αποστέλλει τα δεδομένα C-19VYC χωρίς καθυστέρηση στις εταιρείες που εμπορεύονται τα εμβόλια COVID-19.
Περίπου, 18 μήνες μετά το πρώτο αίτημα FOI, το MHRA δημοσίευσε επιτέλους πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από το σύστημα C-19YC που είναι επαρκώς λεπτομερείς ώστε να επιτρέπουν ανεξάρτητη ανάλυση και υπολογισμό των σημάτων ασφαλείας.
Μια πρόχειρη ματιά στα δεδομένα C-19VYC, δείχνει ότι το ποσοστό αναφοράς σοβαρών και θανατηφόρων ανεπιθύμητων ενεργειών είναι σχεδόν τρεις φορές υψηλότερο για το εμβόλιο AZ αδενοϊού (3.912 αναφορές σοβαρών ή θανατηφόρων αντιδράσεων ανά 1.000 δόσεις), από ό, τι για οποιοδήποτε από τα εμβόλια mRNA PF ή MO (1.341 και 1.344 αναφορές σοβαρών ή θανατηφόρων αντιδράσεων ανά 1.000 δόσεις αντίστοιχα).
Αν και, δεν έχει υπάρξει επίσημη απόσυρση του εμβολίου AZ, από το MHRA, η χρήση του εμβολίου AZ έχει ουσιαστικά διακοπεί, ίσως, λόγω αυτού του ανησυχητικού σήματος ασφάλειας. Μετά τη διακοπή του εμβολίου AZ, το πιο σημαντικό ερώτημα είναι εάν μπορούν να ανιχνευθούν σοβαρά σήματα ασφάλειας για τα υπόλοιπα εμβόλια mRNA COVID-19, PF και MO, που εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται.
Το σκεπτικό
Ας υποθέσουμε, ότι θέλουμε να δούμε εάν ένα νέο εμβόλιο αυξάνει σημαντικά τη συχνότητα μιας συγκεκριμένης ανεπιθύμητης ενέργειας, ας πούμε σοβαρού πονοκεφάλου.
Εάν δεν υπάρχει σχέση μεταξύ της χορήγησης του εμβολίου και της συχνότητας των σοβαρών πονοκεφάλων, τότε το ποσοστό όλων των αναφορών ανεπιθύμητων ενεργειών, που είναι σοβαρός πονοκέφαλος, θα πρέπει να είναι το ίδιο για το νέο εμβόλιο, όπως και για τα καθιερωμένα και πλήρως ελεγμένα εμβόλια.
Ωστόσο, εάν η χορήγηση του νέου εμβολίου προκαλεί σοβαρούς πονοκεφάλους, θα υπάρχει υψηλότερο ποσοστό όλων των αναφορών ανεπιθύμητων ενεργειών που αναφέρουν σοβαρούς πονοκεφάλους για το νέο εμβόλιο, από ό, τι για τα καθιερωμένα εμβόλια.
Διαιρώντας, το ποσοστό των ανεπιθύμητων ενεργειών που αναφέρουν σοβαρή κεφαλαλγία στο νέο εμβόλιο με την ίδια αναλογία που υπολογίζεται για τα καθιερωμένα εμβόλια, Ένα σήμα ασφαλείας ανιχνεύεται επίσημα, εάν πληρούνται τρεις προϋποθέσεις.
Πρώτον, πρέπει να υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός αναφορών για την επιλεγμένη ανεπιθύμητη ενέργεια, στη νέα βάση δεδομένων εμβολίων.
Δεύτερον, η αναλογία όλων των αναφορών, που αναφέρουν την επιλεγμένη ανεπιθύμητη ενέργεια, πρέπει να είναι στατιστικά, σημαντικά μεγαλύτερη, για το νέο εμβόλιο, από ό, τι για τα καθιερωμένα εμβόλια. Αυτό μπορεί να διαπιστωθεί χρησιμοποιώντας ένα απλό τεστ «chi τετράγωνο».
Τρίτον, το ποσοστό των ανεπιθύμητων ενεργειών, που υπολογίζεται για το νέο εμβόλιο, πρέπει να είναι τουλάχιστον διπλάσιο, από αυτό, που υπολογίζεται για τα καθιερωμένα εμβόλια (PRR>2).
Η υπόθεση
Για να εφαρμόσουμε αυτήν τη μεθοδολογία PRR, για την ανίχνευση σημάτων ασφαλείας, για τα νέα εμβόλια mRNA COVID-19, των εταιρειών PF και MO, κάνουμε την πολύ συντηρητική υπόθεση, ότι το εμβόλιο AZ, δεν αυξάνει τη συχνότητα των συγκεκριμένων ανεπιθύμητων ενεργειών, που ερευνούμε.
Το εμβόλιο της ΑΖ αναλαμβάνει έτσι, το ρόλο του ασφαλούς, καθιερωμένου εμβολίου, στην ανάλυση PRR. Επομένως, χρησιμοποιούμε δεδομένα από το εμβόλιο της AZ, για να υπολογίσουμε την αναλογία των επιλεγμένων ανεπιθύμητων ενεργειών που θα περιμέναμε σε ένα καθιερωμένο, ασφαλές εμβόλιο.
Στη συνέχεια, υπολογίζουμε τις αναλογίες των επιλεγμένων αναφορών ανεπιθύμητων ενεργειών που εμφανίζονται στα δεδομένα των PF και MO και τις συγκρίνουμε με τον αριθμό που υπολογίσαμε για το AZ για να λάβουμε το PRR.
Τον Δεκέμβριο του 2022, η MHRA κυκλοφόρησε δύο αρχεία δεδομένων, από το σχήμα C-19VYC, για καθένα από τα τρία εμβόλια COVID-19 .
Το πρώτο αρχείο, περιέχει ένα αναγνωριστικό για κάθε αναφορά Κίτρινης Κάρτας, το φύλο και την ηλικία του ατόμου που εμπλέκεται και μια ταξινόμηση της σοβαρότητας, της ανεπιθύμητης αντίδρασης του/της ασθενούς– μη σοβαρής, σοβαρής, ή θανατηφόρας.
Το δεύτερο αρχείο-σύνολο δεδομένων, περιλαμβάνει το αναγνωριστικό αναφοράς και διάφορες ιατρικές ταξινομήσεις των ανεπιθύμητων ενεργειών, που υπέστησαν (μπορεί να υπάρχουν περισσότερες από μία ανεπιθύμητες ενέργειες ανά αναφορά).
Ίσως, η πιο προσιτή ταξινόμηση, για τους απλούς ανθρώπους, βασίζεται, στον τύπο ιστού, που επηρεάζεται, από την ανεπιθύμητη ενέργεια π.χ. μυς, νεύρο, αίμα. Συνδυάζοντας τα δύο σύνολα δεδομένων, είναι δυνατό να δημιουργηθεί ένα ενιαίο αρχείο, για καθένα από τα εμβόλια COVID-19, που περιλαμβάνει το αναγνωριστικό αναφοράς, το φύλο και την ηλικία του ασθενούς, τον τύπο ιστού που επηρεάστηκε από την πρώτη ανεπιθύμητη ενέργεια που αναφέρεται στην αναφορά (για την αποφυγή ψευδο-αντιγραφής των αναφορών).
Οι παρενέργειες
Τα δεδομένα, στο αρχείο που περιγράφεται παραπάνω, χρησιμοποιούνται εδώ για ανάλυση PRR για την ανίχνευση και τη μέτρηση της ισχύος των σημάτων ασφαλείας , που σχετίζονται, με τις αρνητικές επιπτώσεις, των εμβολίων mRNA PF και MO, στο αίμα (βλάβη στο αίμα και το λεμφικό σύστημα), στο καρδιακό σύστημα (βλάβη στην καρδιά) και την αναπαραγωγή στις γυναίκες (διαταραχές στον εμμηνορροϊκό κύκλο).
Η ανάλυση περιορίστηκε, σε σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες (σοβαρές συν θανατηφόρες), για να αποφευχθεί η πιθανή επιβάρυνση ότι οι ανεπιθύμητες ενέργειες που αναλύουμε, έχουν μικρή σημασία σε αυτές που επηρεάζουν.
Για να αναγνωριστεί το γεγονός ότι τα ποσοστά αναφοράς ποικίλλουν ανάλογα με την ηλικία και το φύλο, οι αναφερόμενες τιμές PRR έχουν υπολογιστεί σε δείγματα που ταιριάζουν τόσο για την ηλικία όσο και για το φύλο.
Αυτό επιτρέπει τη σύγκριση της ευπάθειας, σε συγκεκριμένες ανεπιθύμητες ενέργειες, μεταξύ ηλικιακών ομάδων και μεταξύ γυναικών και ανδρών.
Πρέπει να σημειωθεί, ότι όταν η ανάλυση διεξάγεται με τον τρόπο που περιγράφεται, αποδίδει ελάχιστες εκτιμήσεις της ισχύος των σημάτων ασφαλείας, επειδή υποθέτει ότι το εμβόλιο της ΑΖ, δεν αυξάνει τον ρυθμό της ανεπιθύμητης αντίδρασης που μελετάται.
Εάν δεν συμβαίνει αυτό, η εκτιμώμενη ισχύς του σήματος ασφαλείας που σχετίζεται με το συγκεκριμένο εμβόλιο mRNA θα είναι μεγαλύτερη από αυτή που αναφέρουμε. Ακολουθούν τα σχήματα 1α και 2α
Τα Σχήματα 1α και 1β, δείχνουν τα αποτελέσματα, για γυναίκες και άνδρες αντίστοιχα της ανάλυσης PRR των ανεπιθύμητων ενεργειών, που σχετίζονται με το εμβόλιο της PF, που επηρεάζει ιστούς που ομαδοποιούνται στην ομάδα αίμα-αιμοποιητικό, σύμφωνα με τη ταξινόμηση MHRA (σύστημα αίματος και λεμφαδένων).
Και για τα δύο φύλα, και για όλες τις ηλικίες, εκτός από την πολύ μεγαλύτερη ηλικιακή κατηγορία, υπάρχουν πολύ εντυπωσιακά σήματα ασφαλείας, με αναλογίες σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών, συχνά περισσότερες από οκτώ φορές υψηλότερες, μετά τον εμβολιασμό, με εμβόλιο της PF, από ό, τι μετά τον εμβολιασμό με εκείνο της AZ.
Για το άλλο εμβόλιο mRNA της MO ( Σχήματα 2α και 2β ), το αναλογικό ποσοστό αναφοράς, είναι και πάλι πολύ σημαντικό και πολύ πάνω από το όριο για τα σήματα ασφαλείας, στις περισσότερες γυναικείες ηλικιακές κατηγορίες και στους άνδρες ηλικίας μεταξύ 20 και 49 ετών.
Η συντριπτική πλειονότητα, αυτών των σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών, επηρεάζει την λεμφικό σύστημα και όχι το αίμα και η διάγνωση, που δίνεται είναι λεμφαδενοπάθεια.
Είναι, πολύ ανησυχητικό το γεγονός, ότι στο « εμβόλιο για τον κορωνοϊό – σύνοψη της αναφοράς της κίτρινης κάρτας », τον Ιανουάριο του 2023, το MHRA δεν αναφέρει οποιεσδήποτε πιθανές αρνητικές επιπτώσεις των εμβολίων mRNA στο λεμφικό σύστημα, παρά το γεγονός, ότι υπάρχει τόσο ισχυρό σήμα ασφαλείας όταν τα δεδομένα της κίτρινης κάρτας, αναλύονται κατάλληλα.
Όταν εφαρμόζεται ανάλυση PRR, για τη διερεύνηση πιθανών δυσμενών επιπτώσεων του εμβολίου της PF, στην καρδιά ( καρδιακό , Σχήματα 3α και 3β), υπάρχει ένα σαφές και σημαντικό σήμα ασφάλειας, για άνδρες ηλικίας μεταξύ 10
και 50 ετών. Για τις γυναίκες, τιμές του PRR πολύ κοντά στην τιμή ορίου του 2, υπάρχουν, για ηλικίες 30 έως 80 ετών.
Για το εμβόλιο της MO (Εικόνες 4α και 4β) το ίδιο μοτίβο σημάτων ασφαλείας, για σοβαρές καρδιακές διαταραχές, συναντάται, με το εμβόλιο της PF: υψηλές και σημαντικές αναλογικές αναλογίες αναφοράς σε νεαρούς άνδρες ηλικίας 10 έως 40 ετών και αναλογίες αναφοράς κοντά ή μόλις υπερβαίνουν το 2 σε γυναίκες ηλικίας 50 έως 80 ετών.
Η παραδοχή MHRA
Το MHRA παραδέχτηκε στην περίληψη της Κίτρινης Κάρτας ότι: «Υπήρχε ένα σταθερό μοτίβο υψηλότερης αναφοράς, αυτών των ύποπτων συμβάντων (μυοκαρδίτιδα και περικαρδίτιδα), τόσο με το μονοδύναμο εμβόλιο COVID-19 Pfizer/BioNTech, όσο και με το εμβόλιο COVID-19 Moderna, και αυτά συμβαίνουν πιο συχνά, στους άνδρες».
Ωστόσο, δεν έχει κάνει προφανώς καμία προσπάθεια (o MHRA), να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα της κίτρινης κάρτας, για να επιδείξει ένα επίσημο σήμα ασφαλείας με τον τρόπο που περιγράφεται παραπάνω. Επίσης, προφανώς αγνοεί, το σήμα ασφαλείας, στις γυναίκες.
Η απάντησή της, στον μεγάλο αριθμό αναφορών μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας, που δημιουργούνται από τα εμβόλια mRNA , δεν ήταν η απόσυρση των προσβλητικών προϊόντων…
Γυναικεία αναπαραγωγή
Το τελευταίο κομμάτι της ανάλυσης, που αναφέρεται εδώ, διερευνά εάν τα δεδομένα της κίτρινης κάρτας δίνουν ένα σήμα ασφαλείας ,που σχετίζεται με τη γυναικεία αναπαραγωγή, μετά τον εμβολιασμό με τα εμβόλια mRNA COVID-19.
Τα Σχήματα 5α και 5β, απεικονίζουν τα αποτελέσματα της ανάλυσης PRR, για τα εμβόλια PF και MO αντίστοιχα. Για το PF υπάρχουν σημαντικά σήματα ασφαλείας στις ηλικιακές ομάδες 10 έως 40 ετών, ενώ για το MO ένα επίσημο σήμα ασφάλειας βρίσκεται μόνο στις νεότερες (10 έως 20 ετών) ηλικιακές ομάδες.
Η συντριπτική πλειονότητα των αναφορών ανεπιθύμητων ενεργειών, για τη γυναικεία αναπαραγωγή, περιλαμβάνει διαταραχή του εμμηνορροϊκού κύκλου και υπερβολική εμμηνορροϊκή αιμορραγία.
Και πάλι, αυτά έχουν αναγνωριστεί από το MHRA, ως παρενέργειες των εμβολίων mRNA, αλλά η σοβαρότητά τους έχει υποβαθμιστεί και δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια επίσημης αναγνώρισης σημάτων ασφαλείας, παρά τα διαθέσιμα σχετικά δεδομένα.
Όπως και πριν, το MHRA δεν έχει κάνει τίποτα, για να προστατεύσει το κοινό από τις σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες των εμβολίων mRNA, που έχουν αποκαλύψει τα δεδομένα της Κίτρινης Κάρτας: «Τα στοιχεία από την πιο πρόσφατη ανασκόπηση υποδηλώνουν πιθανή συσχέτιση, μεταξύ των εμβολίων Pfizer και Moderna για τον COVID-19 και βαριάς εμμηνορροϊκής αιμορραγίας. …
Οι πληροφορίες προϊόντος για τα εμβόλια Pfizer και Moderna για τον COVID-19 ενημερώνονται επομένως για να προσθέσουν βαριά εμμηνορροϊκή αιμορραγία ως πιθανή παρενέργεια».
Συμπεράσματα
Από τις αναλύσεις που αναφέρθηκαν παραπάνω μπορούν να εξαχθούν ορισμένα συμπεράσματα :
Το πρώτο είναι ότι με την εφαρμογή της μεθοδολογίας PRR είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν τα παθητικά αναφερόμενα δεδομένα της κίτρινης κάρτας για τον εντοπισμό και την ποσοτικοποίηση των σημάτων ασφαλείας για νέα εμβόλια, για την απόκτηση γνώσεων για συγκεκριμένες κατηγορίες φύλου και ηλικίας που μπορεί να επηρεαστούν από συγκεκριμένες ανεπιθύμητες ενέργειες και για σύγκριση το προφίλ ασφάλειας των διαφόρων εμβολίων.
Το δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι τα εμβόλια mRNA COVID-19 δεν φαίνεται να είναι ασφαλή. Τα κραυγαλέα σήματα ασφαλείας είναι εμφανή, που υποδεικνύουν βλάβη στο λεμφικό σύστημα, την καρδιά και τη γυναικεία αναπαραγωγή. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι, τα εμβόλια mRNA θα πρέπει να αποσυρθούν με άμεση ισχύ.
Το τελικό συμπέρασμα, είναι ότι το MHRA δεν έχει παράσχει καμία προστασία στο κοινό του Ηνωμένου Βασιλείου από τις δυσμενείς επιπτώσεις των νέων εμβολίων COVID-19.
Οι εκθέσεις του, στερούνται επιστημονικής αυστηρότητας, δεν περιλαμβάνουν ούτε ένα κομμάτι στατιστικής ανάλυσης που να υποστηρίζει τα συμπεράσματα που εξάγονται και αποτελούν προσβολή, για τον τεράστιο αριθμό ατόμων που βλάφθηκαν , ή σκοτώθηκαν, κάνοντας αυτό που πίστευαν, ότι ήταν «το σωστό».
Σχόλιο : Στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου (Σκωτία), από τα πιο καταξιωμένα , όχι μόνο στη Μ. Βρετανία, αλλά και παγκόσμια, ο καθηγητής Ennos, με σαφήνεια και παρρησία , με βάσει τα αποτελέσματα τεκμηριωμένης μελέτης, εντέλλεται ( συστήνει δηλαδή, με επιστημονική αυστηρότητα), προς τις Υγειονομικές αρχές της χώρας του, « να σταματήσουν άμεσα να χορηγούν τα mRNA εμβόλια των εταιρειών Pfizer και Moderna, ως μη ασφαλή και ως υπεύθυνα πρόκλησης σωρείας σοβαρών παρενεργειών και θανάτων ».
Παρόμοια αποτελέσματα εγκύρων μελετών, από Ισραήλ, Σκανδιναβικές χώρες, Γερμανία και χώρες Β. Αμερικής (ΗΠΑ, Καναδάς), έχουν ήδη γνωστοποιηθεί και δημοσιευτεί, επίσημα και συνεχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια με αυξανόμενο ρυθμό.
Στη χώρα μας, ωστόσο, καμιά υπεύθυνη αντίδραση, ή ανησυχία δεν έχει διατυπωθεί, ή εκδηλωθεί, τόσο από τις υπεύθυνες κρατικές αρχές, όσο και τις αντίστοιχες επιστημονικές ιατρικές αρχές (σύλλογοι, εταιρείες, ενώσεις, ιατρικά τμήματα πανεπιστημίων κ.λ.π.). Γιατί άραγε ;
- Δεν ανησυχούν καθόλου ;
- Θεωρούν τα αποτελέσματα αυτών των μελετών, ως μη σοβαρά και αναξιόπιστα ;
- Έχουν τα δικά τους αποτελέσματα από δικές τους εγκυρότερες μελέτες, που τα αντικρούουν;
- Αν ΝΑΙ, γιατί δεν τα δημοσιεύουν, όχι μόνο εδώ στη χώρα μας αλλά και στην παγκόσμια ιατρική κοινότητα ;
- Που πήγε (ερωτούν καθημερινά, ολοένα και πιο πολλοί πολίτες), η, λαλίστατη, καθημερινή, δημόσια, ενημέρωση, ειδικών, υπέρ του μαζικού εμβολιασμού, με 2, 3 ,ή και 4 δόσεις, με εξασφαλισμένη νομικά την ΑΣΥΛΙΑ τους, έναντι κάθε ευθύνης για οποιαδήποτε βλάβη-παρενέργεια ήθελε εμφανιστεί ;
Και να ήτανε μόνο αυτό ! Κάθε μάλιστα υγειονομικός, (γιατρός, βιολόγος, νοσηλευτής, κ.λ.π.), ή μη (νομικός, κληρικός, θεολόγος, κ.λ.π.), που είχε και συνεχίζει να έχει γνώμη αντίθετη, προς την αντισυνταγματική και παράνομη υποχρεωτική λήψη των εμβολίων, αυτόματα αποκτούσε μέχρι τώρα την ετικέτα του «αντιεμβολιαστή», του «ψεκασμένου», με ότι αυτό συνεπάγονταν, μέχρι σήμερα.
Και να ήταν μόνο αυτό ! Γιατροί διώχθηκαν και συνεχίζουν να βλάπτονται επαγγελματικά σοβαρότατα (είτε του ΕΣΥ, είτε ιδιώτες), για την αντίθετη ιατρική τους άποψη, στα θέματα του μαζικού υποχρεωτικού εμβολιασμού έναντι του COVID-19, ή γιατί παρακολούθησαν ασθενείς που νόσησαν, στο σπίτι τους , με αγωγή, την οποία παγκοσμίου κύρους ειδικοί (π.χ. καθηγητής Ιωαννίδης), συστήνανε από την αρχή της λεγόμενης πανδημίας.
Και να ήταν μόνο αυτό! Με πλήρη δημοσιοποίηση, αχαρακτήριστο κομπασμό, ιατρικός σύλλογος, ανακοίνωσε την ομόφωνη απόφαση του πειθαρχικού του συμβουλίου, για ΔΙΑ ΒΙΟΥ, αναστολή της δυνατότητας, άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος, σε μέλος του, με κατηγορίες όπως αυτές που παραπάνω δια- τυπώθηκαν. Μια απόφαση κάθε, άλλο παρά τελεσίδικη, ούτε άμεσα εκτελεστή, εάν μάλιστα ασκηθεί έφεση προς το πειθαρχικό συμβούλιο του ΠΙΣ.
Που, στοχεύει λοιπόν μια τέτοια παντελώς άδικη και αδικαιολόγητη ποινή ;
Μήπως στον εκφοβισμό, την αποθάρρυνση και άλλων διαφωνούντων ιατρών;
Την ίδια στιγμή, παρατηρείται ΣΙΩΠΗ αρμοδίων, σχετικά με τις καθημερινές αποκαλύψεις, αναφορικά με την ανασφάλεια και τις αναφερόμενες παρενέργειες των επίμαχων εμβολίων .
Μια τέτοια όμως αλήθεια , ταπεινά φρονώ, πως κι’ αν ακόμη αποσιωπηθεί, προσωρινά, δεν πρέπει και δεν μπορεί να αλλοιωθεί και για ΠΑΝΤΑ να αποκρυφτεί.