Η Ιρανική εφημερίδα Kayhan έγραψε στην ειδική στήλη ειδήσεων της:
Ο Abdulbari Atwan, ο εκδότης του Rai Alyoum, έγραψε σε μια ανάλυση τα παρακάτω: Εάν ξεσπάσει πόλεμος, θα είναι η αρχή του τέλους για το υπουργικό συμβούλιο του κατοχικού καθεστώτος, γιατί περισσότερα από 150 χιλιάδες βλήματα και 5 χιλιάδες drones αυτοκτονίας με την ονομασία ώρα μηδέν περιμένουν το πράσινο φως για επίθεση στο Ισραήλ.
Αυτό που ανησυχεί τους Σιωνιστές ηγέτες, τόσο πολιτικά όσο και στρατιωτικά, είναι το άνοιγμα του μετώπου του νότιου Λιβάνου αυτή τη στιγμή και η εκτόξευση ρουκετών από αυτό προς τις πόλεις Al-Jalil και ίσως τη Χάιφα, την Άκρα και το Τελ Αβίβ.
Ο βομβαρδισμός με πυραύλους έγινε αστραπιαία και ο σιδερένιος θόλος του Σιωνιστικού καθεστώτος δεν μπόρεσε να του αντισταθεί και οι πύραυλοι «Κατιούσα» και «Γκραντ» στόχευσαν το βάθος των κατεχόμενων εδαφών.
Ο εκπρόσωπος του σιωνιστικού στρατού υποστήριξε ότι εκτοξεύτηκαν 34 πύραυλοι από τον νότιο Λίβανο, εκ των οποίων οι 25 καταστράφηκαν και τουλάχιστον 5 από αυτούς έφτασαν στους στόχους τους στη βόρεια κατεχόμενη Παλαιστίνη.
Αυτό ισχυρίζονται οι ίδιοι οι Σιωνιστές και όλοι γνωρίζουν πολύ καλά πόσο καλά κρύβει το κατοχικό καθεστώς το μέγεθος των υλικών και ανθρώπινων απωλειών.
Η εκτόξευση αυτών των ρουκετών είναι σημαντική γιατί πραγματοποιήθηκε από το νότιο τμήμα του Λιβάνου, για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο του 2006 σε αλληλεγγύη με τους Παλαιστίνιους και ως απάντηση στη βάναυση επίθεση των Σιωνιστών εναντίον των πιστών του (τεμένους ομάρ) Αλ Άκσα Τζαμί και δράση προς την «ενοποίηση των γηπέδων» εντός των κατεχομένων και εκτός αυτού.
Η σημασία αυτών των πυραύλων δεν μετριέται με τον αριθμό των θανάτων ή τραυματισμών που προκλήθηκαν στον Σιωνιστικό στρατό ή στους εποίκους του, αλλά με τις ψυχολογικές επιπτώσεις και τις συνέπειές τους στους πολιτικούς και στρατιωτικούς θεσμούς αυτού του καθεστώτος.
Ως εκ τούτου, το σιωνιστικό καθεστώς δεν είναι πλέον σε θέση να προστατεύσει τους εποίκους και αυτό σημαίνει πτώση της ασφάλειας και φυγή ξένων εταιρειών και επενδύσεων και αύξηση της αντίστροφης μετανάστευσης των Σιωνιστών.
Συναγερμός σήμανε στους περισσότερους σιωνιστικούς οικισμούς και χιλιάδες άνθρωποι κατέφυγαν σε καταφύγια, θέτοντας σε δύσκολη θέση τον Μπενιαμίν Νετανιάχου και το υπουργικό συμβούλιο και ολόκληρη την «ύπαρξη» αυτού του καθεστώτος.
Ακριβείς βαλλιστικοί πύραυλοι είναι στη διάθεση της Χεζμπολάχ.
Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο Νετανιάχου δεν απείλησε να καταστρέψει το Λίβανο και να το εξαλείψει ως συνήθως και οι στρατιωτικοί του ηγέτες επιβεβαίωσαν σε δηλώσεις που δημοσιεύτηκαν σε ορισμένες εφημερίδες και ιστότοπους ότι δεν θέλει να ξεκινήσει πόλεμο με τον Λίβανο και προτιμά την ειρήνη και η μόνη εξήγηση για αυτό είναι ότι κατάλαβε πως αυτός ο πόλεμος αν φουντώσει θα είναι η αρχή του τέλους για το κατοχικό υπουργικό συμβούλιο, γιατί υπάρχουν περισσότεροι από 150.000 πύραυλοι και 5.000 drones αυτοκτονίας που περιμένουν την ώρα μηδέν και περιμένουν το πράσινο φως για να βομβαρδίσουν το Ισραήλ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »