Το υπουργείο Οικονομικών, δίνει τρίτη ευκαιρία σε χιλιάδες οφειλέτες να επανενταχθούν στις παλαιότερες ρυθμίσεις των 100 ή 120 δόσεων. Να σημειωθεί πως οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από τα μέσα Σεπτεμβρίου στην ειδική πλατφόρμα που θα ενεργοποιήσει η ΑΑΔΕ.

Το πλαίσιο αφορά τους φορολογουμένους που έχασαν τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ωστόσο, σύμφωνα με την τροπολογία που έχει κατατεθεί στη Βουλή, οι οφειλέτες θα πρέπει να καταβάλουν τη δόση Αυγούστου και Σεπτεμβρίου έως και το τέλος του τρέχοντος μήνα, παράλληλα με την πληρωμή του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ.

Προς τα τέλη Σεπτεμβρίου εκτιμάται ότι θα ενεργοποιηθεί και η νέα ρύθμιση των 36-72 δόσεων, η οποία αφορά οφειλές οι οποίες δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Τα κορωνοχρέη θα μπορούν να ρυθμιστούν σε 36 άτοκες ή 72 χαμηλότοκες δόσεις με επιτόκιο έως 2,5%, από φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που επλήγησαν από την υγειονομική κρίση, και συγκεκριμένα αφορά τις οφειλές στην Εφορία που «γεννήθηκαν» από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι και τον Ιούλιο του 2021.

​​​​​​​Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Οικονομικών, στο νέο πλαίσιο αναμένεται να ενταχθούν περίπου 800.000 οφειλέτες.

Το ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης της ρύθμισης ορίζεται σε 30 ευρώ για ρυθμίσεις οφειλών συνολικού ύψους -συμπεριλαμβανομένων τόκων και προσαυξήσεων- έως 1.000 ευρώ και σε 50 ευρώ για ρυθμίσεις οφειλών συνολικού ύψους -συμπεριλαμβανομένων τόκων και προσαυξήσεων- άνω των 1.000 ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »