Άσχημα τα πράγμα για τον Ερντογάν

Τις πρώτες πρωινές ώρες στην Λιβύη φαίνεται ότι είχαμε την κατάρριψη αεροσκάφους Mirage-F1 των δυνάμεων της Τριπόλεως, σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται βίντεο και πληροφορίες ξένων ΜΜΕ. 

Αναμένουμε και την ανακοίνωση του GNA για το περιστατικό αν και σε αυτές τις περιπτώσεις έχουμε συνήθως σιγή ιχθύος από την πλευρά των δυνάμεων του Σαράι.   

Η απόπειρα του μαχητικού Mirage F1 του Σαράι να εκτοξεύσει πυραύλους σε θέσεις συστημάτων αεροπορικής άμυνας που ανήκαν στον Χαφτάρ, φέρεται ότι είχε ως αποτέλεσμα άλλη μια απώλεια για τις δυνάμεις της κυβέρνησης της Εθνικής Ενότητας.

Μαχητικό αεροσκάφος Mirage-F1  καταρρίφθηκε από το ρωσικό πυραυλικό σύστημα Pantsir-S που ανήκει στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης, αναφέρει ρωσικό ΜΜΕ.

Μεταφέρονται συνεχώς Σύροι μισθοφόροι από Τουρκία στην Λιβύη εν μέσω πανδημίας

Το μέλος του αιγυπτιακού κοινοβουλίου σύμβουλος του Σίσι και πρόεδρος του Κέντρου Μελετών της Μέσης Ανατολής στο Παρίσι, Abdul Raheem Ali, ισχυρίστηκε ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι όλος ο κόσμος είναι απασχολημένος με την πανδημία κορονοϊού (COVID19), και συνεχίζει να μεταφέρει Σύρους μισθοφόρους στη Λιβύη, για να πολεμήσουν στο πλευρό των πολιτοφυλακών του GNA εναντίον του λιβυκού στρατού.

Σε δήλωσή του που δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα Youm7 ο Αλί είπε: «Η Τουρκία στέλνει όπλα σε πολιτοφυλακές στην Τρίπολη παρά την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που απαγορεύει την εισαγωγή οποιωνδήποτε όπλων στη Λιβύη».

Οι διεθνείς φορείς και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πρέπει να ασκήσουν τη νομική τους ευθύνη για να αποτρέψουν την τουρκική επέμβαση στη Λιβύη, και να αφήσουν τις λιβυκές υποθέσεις στους Λίβυους, συνέχισε ο ίδιος. 

Γενική επίθεση στην Τρίπολη διέταξε ο Χαφτάρ – Αρνούνται να πολεμήσουν οι τζιχαντιστές του Σάρατζ

Ο Αιγύπτιος αξιωματούχος διευκρίνισε ότι η τουρκική επέμβαση στη Λιβύη στοχεύει στην επίτευξη των στόχων του Ερντογάν, που αφορούν ξεκάθαρα στον σχεδιασμό ενός νέου χάρτη για τη Λιβύη, με τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του, γεγονός που απειλεί σε μεγάλο βαθμό την αιγυπτιακή εθνική ασφάλεια.

Ο βουλευτής κάλεσε τον Αραβικό Σύνδεσμο να πάρει μέτρα ενάντια στους υποστηρικτές της τρομοκρατίας στη Λιβύη, που πλημμυρίζουν την χώρα αυτή με μισθοφόρους.

Εξέφρασε την έκπληξή του για τη διεθνή “σιωπή” λέγοντας: “Μήπως οι ηγέτες ορισμένων αραβικών και περιφερειακών χωρών αρέσκονται σε αυτήν την εκπληκτική επιμονή του Ερντογάν να υποστηρίξει πολιτοφυλακές, τρομοκράτες και κάποιες εθνότητες, προκειμένου να πολεμήσουν τον λιβυκό στρατό και να σκοτώσουν τον λιβυκό λαό, αλλά και να βομβαρδίσουν ασφαλείς πόλεις;”

Έχουμε γίνει μάρτυρες αυτών των πληροφοριών από μυστικές υπηρεσίες φιλικών και αδελφικών χωρών, οι οποίες μας αποδεικνύουν τη συμμετοχή της Τουρκίας και της  Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην περιοχή, με στόχο την επίτευξη ενός ύποπτου σχεδίου αναβίωσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στις αραβικές χώρες”, τόνισε ο ίδιος.

«Σε κάθε περίπτωση, έχουμε επιλέξει την πορεία μας και έχουμε πάρει την απόφασή μας, να πολεμήσουμε τους εισβολείς Τούρκους, τους μισθοφόρους τους και τους πράκτορες τους, ώστε να μπορέσουμε  να εξαγνίσουμε τη γη μας από αυτούς. Με αισθήματα ευχαριστίας και εκτίμησης σε όλους όσους υποστηρίζουν τον αγώνα μας στους έντιμους αδελφούς μας και τους φίλους μας”, κατέληξε ο ίδιος.

Φούντωσε για τα καλά ο πόλεμος στην Λιβύη, ειδικά μετά την επίθεση των δυνάμεων της Τριπόλεως και την κατάληψη πόλεων στα δυτικά της χώρας, ενώ οι Τούρκοι τα δίνουν όλα  για να καταλάβουν λιβυκό έδαφος. Όλο αυτό το σκηνικό όμως θα προσκαλέσει και τις μεγάλες δυνάμεις ( ΗΠΑ-Ρωσία), οι οποίες θα έχουν και τον τελευταίο λόγο σε όλα αυτά που βλέπουμε.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »