Τούρκος Ναύαρχος είπε την αλήθεια

Ετοιμάζονται για έρευνες και γεωτρήσεις στο Αιγαίο οι Τούρκοι όπως όλα δείχνουν, σε μια προσπάθεια να προκαλέσουν ξανά την Ελλάδα, έχοντας στόχο να οριοθετήσουν την παράνομη ΑΟΖ τους με την Λιβύη.

Οι Τούρκοι πάντως γνωρίζουν από πρώτο χέρι, πως οι μονάδες επιφανείας και τα υποβρύχιά μας, μαζί με το ΛΣ, όχι μόνο δίνουν καθημερινά μάχες στο Αιγαίο, αλλά και κερδίζουν. 

Μαζί με τους ”αετούς” της ΠΑ, έχουν δημιουργήσει ένα αδιαπέραστο ”τείχος”!  

Τι αναφέρει το Τουρκικό ΥΠΑΜ

Σε ανακοίνωση του το τουρκικό ΥΠΑΜ αναφέρει ότι “τα ερευνητικά σκάφη Barbaros Hayreddin Paşa και Oruçreis, τα οποία συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους στο πλαίσιο των νόμιμων δικαιωμάτων μας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, και τα πλωτά γεωτρύπανα Fatih και Yavuz θα έχουν πλήρη  υποστήριξη ασφαλείας από θάλασσα και αέρα κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων τους. Σε αυτό το πλαίσιο, στο Αιγαίο οι τουρκικές φρεγάτες και τα υποβρύχια υλοποιούν ασκήσεις με πυρά και εκτόξευση τορπιλών”. 

Aποκάλυψη: ”Τα Ελληνικά F-16 «μπλόκαραν» τους Τούρκους στην Α. Μεσόγειο-Οργανωμένο σχέδιο οι πτήσεις τουρκικών αεροσκαφών την Μ. Παρασκευή”

Τι είπε Τούρκος Ναύαρχος

Ταυτόχρονα ο Ναύαρχος ε.α. Cem Gürdeniz, στηλίτευσε για άλλη μια φορά την χώρα μας, λέγοντας ότι υπάρχουν αναφορές στον ελληνικό τύπο ότι  “επιδημίες και καταιγίδες δεν σταματούν το τουρκικό ναυτικό”.

“Παρά το ξέσπασμα του κορονοϊού, το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό προετοιμάζεται για ναυτικές επιχειρήσεις σε  ημερήσια διάταξη. Συνεχίζει την εκπαίδευση, και τις βολές με πραγματικά πυρά σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ με τον ίδιο ρυθμό στο Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα”, δηλώνει ο ίδιος.

Ο Ναύαρχος Cem Gürdeniz, ο πατέρας της θεωρίας της φανταστικής όπως όλοι γνωρίζουν “Γαλάζιας Πατρίδας”, αξιολόγησε τα μέτρα για τον ιό Kovid-19, υποδεικνύοντας ότι το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό είχε λάβει τα μέτρα του από την ημέρα της εμφάνισης της επιδημίας στην Κίνα.

Ο ίδιος σημείωσε ότι με αυτόν τον τρόπο διατηρήθηκε η ετοιμότητα της τουρκικής ναυτικής δύναμης για πόλεμο και επιχειρήσεις όπου απαιτηθεί.

“Γεμίσαμε το κενό που δημιουργήθηκε από το ξέσπασμα του ιού“, δήλωσε ο ίδιος.

“Η απόσυρση του γαλλικού αεροπλανοφόρου Charles De Gaulle είναι ένα τυπικό παράδειγμα. Βέβαια οι Έλληνες έχουν ισχυρά υποβρύχια και πρέπει να το προσέξουμε.

Οι προγραμματισμένες ναυτικές εκπαιδεύσεις και οι τακτικές μας δραστηριότητες συνεχίζονται. Κατά τη διάρκεια της άσκησης στο Αιγαίο τις τελευταίες εβδομάδες, ο ελληνικός Τύπος σχολίασε ότι «ακόμη και  επιδημία και καταιγίδες δεν σταματούν το τουρκικό ναυτικό».

«Η παρουσία του τουρκικού ΠΝ θα είναι συνεχής σε  Ανατολική Μεσόγειο, Αιγαίο και  Μαύρη Θάλασσα. Η τουρκική ναυτική δύναμη στον 21ο αιώνα θα συνεχίσει να κινείται όχι ακολουθώντας τις γεωπολιτικές συγκυρίες, αλλά το μέλλον.

Θεωρώ χρήσιμο να περιορίσω τη συμμετοχή χερσαίων στρατευμάτων εκτός από τα πλοία μας που εξακολουθούν να είναι ασφαλώς ασφαλή και υγιή, αφού συνεχίσουμε να επιβάλλουμε αυστηρά μέτρα”, τόνισε ο ίδιος. 

Σοκ & από την Αλγερία: ”Σύμμαχός μας η Τουρκία-Οι στρατοί μας ετοιμάζουν συνεργασία στην Α. Μεσόγειο”

Ο Τούρκος Ναύαρχος τόνισε ότι η επιδημία θα επηρεάσει αρνητικά τις εταιρείες πετρελαίου που δραστηριοποιούνται στην Ανατολική Μεσόγειο  ενώ τόνισε, “δεν αναμένω μείωση αυτής της διαδικασίας για εμάς, καθώς τα τουρκικά ερευνητικά πλοία και πλοία γεώτρησης βρίσκονται επίσης υπό κρατικό έλεγχο”.

Με λίγα λόγια όλο το πολιτικό και στρατιωτικό φάσμα της Τουρκίας απειλεί Ελλάδα-Κύπρο κυρίως, αλλά και όλες τις χώρες της περιοχής ως ο νέος “Σερίφης” στην Μεσόγειο αναμένοντας να υποταχθούν όλοι στα κελεύσματα του.

Ποτέ όμως δεν έγιναν έτσι τα πράγματα και ποτέ οι Τούρκοι δεν θα κυριαρχήσουν στην Α.Μεσόγειο και αυτό το ξέρουν καλά, απλά προπαγανδίζουν την ανύπαρκτη ”δύναμή” τους, ποντάροντας στο ότι καμία χώρα δεν επιθυμεί σύγκρουση. 

Αλλά να γνωρίζουν ότι αν και εφόσον προκαλέσουν τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, θα λάβουν ισχυρή απάντηση που θα προκαλέσει πάταγο στο δήθεν “ισχυρό” τουρκικό πολεμικό ναυτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »