Το έργο FAME Road επιδιώκει την ενεργητική συμμετοχή των μελών της τοπικής κοινότητας στην ανακάλυψη και την προώθηση της ταυτότητας της περιοχής τους, με έμφαση στους τέσσερις βασικούς άξονες που συνθέτουν το ακρωνύμιο του έργου: το φαγητό/γαστρονομία (F), την τέχνη/πολιτισμό (A), τις μετακινήσεις (M) και την ενέργεια/εξοικονόμηση πόρων (E). Στην περιοχή της Αιγιάλειας το έργο συγχρηματοδοτεί, εκτός των άλλων δράσεων, και την αποκατάσταση των Παλαιών Σφαγείων στην παραλιακή ζώνη του Αιγίου, ως πολυχώρου/hub που θα φιλοξενεί τις δράσεις του έργου.
Οι λέξεις-κλειδιά που προέκυψαν κατά τις συναντήσεις των Ελλήνων και Ιταλών εταίρων του έργου ήταν η βιωσιμότητα, η εξοικονόμηση πόρων, η ανάπτυξη δεξιοτήτων, η ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς στην αξία της πολιτιστικής κληρονομιάς, η αξιοποίηση της τεχνολογίας, και, τέλος, το ενδιαφέρον για την παραγωγή και την επιλογή για κατανάλωση ποιοτικών και αυθεντικών προϊόντων.
«Το έργο προχωράει», δήλωσαν με μία φωνή οι εταίροι, «και εργαζόμαστε σκληρά για να δούμε την αρχική ιδέα να μετατρέπεται σε πράξη. Το “πάντρεμα” των δύο πολιτισμών, της Δυτικής Ελλάδας και της Απουλίας της Ιταλίας, μπορεί να συμβάλλει στην ανταλλαγή στοιχείων και στην τελική δημιουργία ενός κοινού προϊόντος (γαστρονομίας ή καλλιτεχνικής δημιουργίας), είναι μόνο ένα από τα πολλά αποτελέσματα που αναμένουμε από αυτό το έργο».
Σε αυτό το πνεύμα, οι δύο Έλληνες εταίροι, ο Δήμος Αιγιαλείας και η ERFC, με απόλυτο σεβασμό στην κρισιμότητα των περιστάσεων αλλά και με την ακλόνητη πίστη ότι πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια και το έργο που έχει ξεκινήσει, πάντοτε με υπευθυνότητα και ασφάλεια, καλούν τους ενεργούς πολίτες και τους φορείς που εμπλέκονται στην τοπική ανάπτυξη της περιοχής μας να συνεισφέρουν στο έργο FAME Road, με απόψεις και ιδέες που θα έχουν ως απώτερο στόχο την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών-τουριστών στην Αιγιάλεια.
«Μένουμε ασφαλείς» και καλούμε τους ως άνω ενδιαφερόμενους να στείλουν τις ιδέες τους στην ειδική φόρμα που θα βρουν στην ιστοσελίδα του έργου www.fameroad.eu

Το FAME ROAD είναι ένα από τα έργα που εγκρίθηκαν για χρηματοδότηση κατά την πρώτη πρόσκληση του προγράμματος Interreg V-A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020. Πρόκειται για ένα διμερές πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και με εθνική συμμετοχή των δύο κρατών μελών (Ιταλία και Ελλάδα). Το πρόγραμμα αποσκοπεί στον καθορισμό μιας στρατηγικής διασυνοριακής ανάπτυξης μεταξύ της Απουλίας και της Ελλάδας για την προώθηση μιας δυναμικής οικονομίας βασισμένης σε έξυπνα, βιώσιμα και χωρίς αποκλεισμούς συστήματα, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των πολιτών των περιοχών αυτών.
www.greece-italy.eu

Αισιοδοξούμε ότι θα κινητοποιήσουμε θετικά τους ενεργούς πολίτες της Αιγιάλειας, ώστε να ανταποκριθούν στο κάλεσμα μας, για τη δημιουργία ενός δυναμικού δικτύου ενδιαφερομένων φορέων εμπλεκομένων στους τομείς της Αγροδιατροφής, Τέχνης, Βιώσιμης Κινητικότητας, Ενέργειας, (Food, Art, Movement, Energy). Η καταγραφή και αξιοποίηση των προτάσεων και στοιχείων που θα μας παρέχουν, θα συμβάλλει στην ενδυνάμωση της πολιτιστικής ταυτότητας της Αιγιαλείας και στην ανάδειξή της ως ανταγωνιστικού τουριστικού προορισμού, δήλωσε ο εντεταλμένος Σύμβουλος του Δ. Αιγιαλείας, κ. Βασίλειος Χριστόπουλος, που παρακολουθεί στενά την υλοποίηση του έργου FAME ROAD.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »