”Η Ελλάδα έχει & ισχυρότερο ναυτικό”
“Μέλι” στάζει ένα από τα μεγαλύτερα κανάλια στις ΗΠΑ για τις Eλληνικές EΔ, με αφορμή την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας στο Αιγαίο.

Το Fox News αναφέρει ότι οι Έλληνες πιλότοι είναι από τους καλύτερους στον κόσμο ενώ το πολεμικό μας ναυτικό αν και μικρό σε αριθμό, είναι άκρως πιο αποτελεσματικό από το τουρκικό ναυτικό, προκαλώντας “εγκεφαλικά” στην Άγκυρα.

Για να αναφέρει αυτό όμως αμερικανικό κανάλι τέτοιας εμβέλειας, σίγουρα γνωρίζει πολλά περισσότερα από τις δικές του πηγές για την ισχύ των …τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Οι αμερικανικές δυνάμεις άλλωστε σε αυτές τις περιοχές είναι γνώστες όλων των πληροφοριών για τις πραγματικές ισχνές δυνατότητες των Τούρκων στρατιωτών.

Το ίδιο κανάλι επισημαίνει ότι σχεδόν καθημερινά, ελληνικά και τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, αλλά και πολεμικά πλοία, κινούνται το ένα απέναντι στο άλλο στην Α. Μεσόγειο με αιτία τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

“Η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα με λιγότερους από 11 εκατομμύρια κατοίκους, ενώ η Τουρκία είναι μια χώρα περίπου με 82 εκατομμύρια πολίτες και διαθέτει περισσότερους στρατιώτες από την Ελλάδα και φυσικά έναν πολύ μεγαλύτερο στρατό.

Ωστόσο, οι Έλληνες πιλότοι είναι από τους καλύτερους στον κόσμο, ενώ το ελληνικό πολεμικό ναυτικό της Ελλάδας είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από αυτό της Τουρκίας.

Οι περισσότεροι Αμερικανοί συμπαθούν την Ελλάδα. Πολλοί έχουν στενούς πολιτιστικούς και εθνοτικούς δεσμούς με την Ελλάδα, το Ισραήλ και την Αρμενία, που είναι μη μουσουλμανικές χώρες που περιβάλλονται από ισλαμικά έθνη. Και τα τρία έθνη όμως δέχθηκαν ένα είδος “εκφοβισμού” από την ισλαμική Τουρκία.

Τα περισσότερα μέλη του ΝΑΤΟ, ειδικά η Γαλλία, υποστηρίζουν επίσης την Ελλάδα. Παραδοσιακά η φιλο-τουρκική Γερμανία προσπάθησε να μεσολαβήσει στην τωρινή κρίση χωρίς να καταφέρει τίποτα”, τονίζει μεταξύ άλλων.

Το αμερικανικό ΜΜΕ μας υπενθυμίζει ότι μετά απώλεια πολλών εδαφών στα Βαλκάνια το 1912-13, η Ελλάδα και αυτό που σήμερα ονομάζεται Τουρκία έγιναν αντίπαλοι, ενώ επισημαίνει ότι οι δύο χώρες έχουν πολεμήσει αρκετές φορές μεταξύ τους.

Ωστόσο, η τρέχουσα κλιμάκωση στο Αιγαίο φαίνεται περίεργη. Οι περισσότερες εδαφικές αξιώσεις και διαφορές επί συνόρων επιλύθηκαν το 1923 ενώ είχαμε και μαζικές ανταλλαγές πληθυσμού.
“Γιατί λοιπόν, το χάσμα μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας συνεχίζει να είναι τόσο βαθύ;…διερωτάται το κανάλι.

Η Τουρκία κάποτε ήταν η περιβόητη Οθωμανική Αυτοκρατορία που κυβέρνησε μεγάλο μέρος του ισλαμικού κόσμου.

Η Ελλάδα εξακολουθεί να περιβάλλεται από μουσουλμανικές χώρες.

Οι Τούρκοι ξαναθυμήθηκαν όμως τώρα εν έτει 2020 ότι από τα τέλη του 15ου αιώνα έως τις αρχές του 19ου αιώνα, το μεγαλύτερο μέρος του ελλαδικού χώρου και των νησιών του Αιγαίου ανήκε σε αυτήν την Οθωμανική Αυτοκρατορία και τα διεκδικούν κατά κάποιο τρόπο.

Οι Έλληνες από την πλευρά τους σημειώνουν ότι η Κωνσταντινούπολη, ήταν η πρωτεύουσα του Χριστιανισμού για 1.000 χρόνια, καθώς και το κέντρο της τεράστιας Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Οι τωρινές γεωστρατηγικές σχέσεις έχουν πλέον ανατραπεί, αφού η σημερινή Τουρκία υπό τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει γίνει ένα ισλαμικό κράτος.

Η Άγκυρα επιθυμεί απλά να αξιοποιήσει τη συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ για να προωθήσει την νέα ατζέντα της στη Μέση Ανατολή.

Είναι η Τουρκία, και όχι η Ελλάδα, που ενεργεί προκλητικά στην παγκόσμια σκηνή. Πρόσφατα μετέτρεψε τον εμβληματικό ναό της Αγίας Σοφίας, που χτίστηκε από τον Βυζαντινό αυτοκράτορα Ιουστινιανό τον έκτο αιώνα, από μουσείο σε τζαμί.
Επίσης η παρανοϊκή τουρκική κυβέρνηση είναι πλέον στριμωγμένη στο εξωτερικό, έχοντας ταυτόχρονα ρωγμές στο εσωτερικό μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, ενώ η Ελλάδα διαθέτει μια σταθερή ευρωπαϊκή δημοκρατία.

Η Τουρκία ασχολείται στενά με τη Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν και το ιρανικό θεοκρατικό καθεστώς, συμμετέχοντας σε ύποπτα σχέδια στην Μέση Ανατολή, ενώ αντιτίθεται στις προσπάθειες της Γαλλίας να σταθεροποιήσει την κατάσταση στην Λιβύη.

Παράλληλα η Άγκυρα έχει θέσει σε κίνδυνο όλα τα συστήματα οπλικών συστημάτωντου ΝΑΤΟ μετά την παραλαβή ρωσικών πυραύλων.

Η Τουρκία είναι πιο πιθανό από την Ελλάδα να απειλήσει με την χρήση στρατιωτικής δύναμης στο Αιγαίο, για να προωθήσει τα σχέδια της για τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Το πιο επικίνδυνο είναι ότι η Άγκυρα υπαινίσσεται ότι δεκάδες ελληνικά νησιά, απέναντι από τις τουρκικές ακτές, τα οποία ήταν ελληνικά εδάφη από την αρχαιότητα, ενδέχεται σύντομα να στοχοποιηθούν από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Οι περισσότεροι ουδέτεροι διπλωμάτες και νομικοί μελετητές αναφέρουν ότι η Ελλάδα έχει την πιο ορθή νομική τεκμηρίωση σχετικά με τα ύδατα της Α.Μεσογείου.

Προσθέστε όλα αυτά τα δεδομένα, τις ιστορίες και τις αλληλεπικαλυπτόμενες συμμαχίες και θα δείτε ότι μια πιθανή διαμάχη μπορεί να φαίνεται παράλογη, αν όχι ανόητη”,καταλήγει το ίαμερικανικό κανάλι.

Η Τουρκία έχει φτάσει στο μεταίχμιο των φιλοδοξιών της και ποτέ στο μέλλον δεν πρόκειται να βρεθεί σε ανάλογη θέση.

Η Άγκυρα ανήλθε πολύ “ ψηλά” στην γεωστρατηγική κλίμακα λόγω της λανθασμένης πολιτικής της δύσης όλα τα προηγούμενα χρόνια. Τώρα όμως η ίδια δύση θα “γκρεμοτσακίσει” την σημερινή Τουρκία του Ερντογάν, διότι απειλεί ζωτικά δυτικά συμφέροντα, προκαλώντας ταυτόχρονα μεγάλο πάταγο .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »