Γιατί έχει ξεσπάσει ο πόλεμος της νύχτας
Σοκαρισμένη είναι η ελληνική κοινωνία από την μετατροπή της χώρας σε… Μπογκοτά, καθώς τα τελευταία 24ωρα έχουν σημειωθεί δύο εν ψυχρώ δολοφονίες (5 τον τελευταίο μήνα), ενώ χθες άγνωστος «γάζωσε» πολυκατοικία.

Η Ελληνική Αστυνομία διαμορφώνει το σχέδιο της για να αντιμετωπίσει την “Greek Mafia” και πέντε ομάδες που ξανά μοιράζουν την «πίτα». Όσον αφορά τα κίνητρα, οι αναλυτές της Ασφάλειας εκτιμούν ότι τα μειωμένα έσοδα στα καταστήματα, λόγω του lockdown στην πανδημία, έφεραν τη νέα έξαρση στον πόλεμο των ανθρώπων της νύχτας.

Η «ακτινογραφία» της Greek Mafia

Ακόμα και η ελληνική μαφία έχει συγκεκριμένο τρόπο οργάνωσης και ιεραρχίας και αυτή απασχολεί, πλέον, τις Αρχές.

Ειδικότερα, η δομή της μαφίας συμπεριλαμβάνεται και στο υπόμνημα που παρέδωσε στον Άρειο Πάγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Συν τοις άλλοις, όπως επισημάνθηκε, υπάρχουν τέσσερις αρχηγοί των «Βόρειων» και «Νότιων» σε βάρος των τριών έχουν γίνει αποτυχημένα συμβόλαια θανάτου το 2018 και το 2019 και ακολουθούν, ακόμα, 19 «υπαρχηγοί».
Η πανδημία της νόσου COVID-19 και τα lockdown έχουν παίξει τον ρόλο τους, καθώς η οικονομική «πίτα» εκβιασμών έχει μικρύνει.

Συγκεκριμένα, οι εκβιασμοί επιχειρηματιών και η προστασία δεν έχει στενά γεωγραφικά όρια και η ελληνική μαφία μπορεί να ακολουθεί έναν ιδιοκτήτη καταστήματος που έχει ενδώσει στον εκβιασμό, σε όσα καταστήματα έχει ανοίξει από την Αθήνα, το Κολωνάκι έως και τη Μύκονο.

Έπειτα, το λεγόμενο «μαύρο χρήμα» ξεπλένεται μέσω διάφορων δραστηριοτήτων, όπως είναι οι φούρνοι, τα πρατήρια υγρών καυσίμων, οι εταιρείες καφέ, οι κάβες ποτών, οι κατασκευαστικές εταιρείες, τα ξενοδοχεία και τα φωτοβολταϊκά πάρκα.
Πώς διαμορφώνεται το σχέδιο της Αστυνομίας

Με σκοπό την πάταξη της εγκληματικότητας και της «Greek Mafia», οι Αρχές αναδιοργάνωσαν το σχέδιο δράσης τους.

Χαρακτηριστικά, η Ελληνική Αστυνομία προχωρά σε ενίσχυση του δικτύου πληροφοριών της, καθώς και στην επικαιροποίηση των ενεργών εγκληματικών ομάδων με ονόματα και διευθύνσεις.

Επιπλέον, ύστερα από παρέμβαση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ενισχύεται η αστυνόμευση αλλά και το δίκτυο ερευνών των Αρχών και, μάλιστα, τη Δευτέρα (31/05), πραγματοποιήθηκαν αιφνιδιαστικοί αστυνομικοί έλεγχοι σε αρκετά νυχτερινά καταστήματα.
Μία δολοφονία κάθε εβδομάδα μέσα στον Μάιο

Τα στοιχεία κάνοντας τον «απολογισμό» του Μαΐου και επεκτείνοντας τις εκτελέσεις σε όλη τη χώρα δείχνουν ότι ο αριθμός τους ανέρχεται στις τέσσερις, αφού στις 6 Μαΐου στη Ζάκυνθο άγνωστοι γάζωσαν στο κέντρο του νησιού -υπό το φως του ηλίου- τον Ντίμη Κορφιάτη (λίγους μήνες μετά την εκτέλεση της 37χρονης συζύγου του σε ενέδρα στην οποία ο ίδιος βγήκε αλώβητος) και στις 15 του ίδιου μήνα νεκρός έπεσε έξω από καντίνα στην Μεταμόρφωση ο γνωστός στον χώρο της νύχτας ως «Κεφάλας».

Και όλα αυτά, όταν στις 9 Απριλίου το πανελλήνιο συγκλονίστηκε από την εκτέλεση του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, όπου οι αδίστακτοι εκτελεστές -οι οποίοι κυκλοφορούν ακόμη ελεύθεροι- τον γάζωσαν με Καλάσνικοφ έξω από το σπίτι του στον Άλιμο την ώρα που εκείνος επέστρεφε στο σπίτι του από το κανάλι Star, όπου εργαζόταν. Και μάλιστα το έκαναν αυτό έχοντας απόλυτη γνώση ότι κάμερες ασφαλείας καταγράφουν την διαδρομή τους, ενώ αδιαφόρησαν πλήρως για τους εργάτες του Δήμου οι οποίοι είδαν με κάθε λεπτομέρεια τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκαν, καταθέτοντας τα πάντα στους αστυνομικούς.

24 εκτελέσεις από το 2017 έως σήμερα

Από τη δολοφονία του Γρίβα μέχρι και χθες το πρωί έχουν εκτελεστεί πάνω από δέκα πρωτοκλασάτα στελέχη της νύχτας, ενώ συνολικά στο οργανωμένο έγκλημα αυτή την ώρα υπάρχουν 24 εκτελέσεις συμβολαίων θανάτου. Πόσες από αυτές έχουν εξιχνιαστεί;

Σε πλήρες εύρος, να έχουν δηλαδή βρεθεί φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί καμία, ενώ οι συλλήψεις είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού και για τις 24 εκτελέσεις. Συγκεκριμένα, έχουμε μόνο δύο συλλήψεις και αυτές έχουν να κάνουν με την δολοφονία του Γιάννη Μακρή έξω από το σπίτι του στη Βούλα τον Οκτώβριο του 2018. Όλες οι υποθέσεις -νέες και παλιές- εξακολουθούν να είναι ανοιχτές και ερευνώνται από την Αστυνομία με τις Αρχές να επισημαίνουν ότι οι δράστες είναι συνήθως πληρωμένοι δολοφόνοι από το εξωτερικό οι οποίοι, αμέσως μετά την εκτέλεση των συμβολαίων θανάτου, επιστρέφουν στις πατρίδες τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »