H Aθήνα του κυρίου Μπακογιάννη σε δυο φωτογραφίες.

Μετά τα μασκαραλίκια και τις παράτες για τον Μεγάλο Περίπατο και τις λαμπρές ιδέες με τους φοίνικες και τα άλλα καλούδια που στοίχησαν ένα σωρό λεφτά στους δημότες τώρα έχουμε και τις καλλιτεχνικές παρεμβάσεις του δημάρχου που αναδεικνύουν αν μη τι άλλο την πολύ αμφίβολη αισθητική του.

Στην φωτογραφία νο 1 βλέπουμε ένα αριστούργημα της σύγχρονης τέχνης που από ότι μαθαίνουμε το φιλοτέχνησε κάποιος Αλβανός καλλιτέχνης με την χρηματοδότηση του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και την υποστήριξη της Γερμανικής πρεσβείας. Υποτίθεται ότι στήνεται στα πλαίσια του VICTORIA PROJECT αλλά το κατά πόσο αναβαθμίζει αισθητικά την περιοχή το αφήνουμε στην κρίση σας.

Στην φωτoγραφία νο2 και πάλι βλέπουμε άλλο ένα έργο σύγχρονης αισθητικής δημιούργημα και αυτό κάποιων Αλβανών καλλιτεχνών (μεγάλη καλλιτεχνική φλέβα αυτός ο λαός) του γκρουπ Shkodra Elektronikeν, το οποίο υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύει μια ωδή στην μουσική παράδοση των Βαλκανίων της Μέσης Ανατολής και της Β. Αφρικής όμως τελικά πρόκειται μάλλον για μια σάτιρα πάνω στην βυζαντινή μας παράδοση

Να δούμε τι άλλο θα σκεφτεί ο δήμαρχος Κ. Μπακογιάννης για να εκμοντερνίσει την πόλη και τους αδιαφώτιστους κατοίκους της.

Φαντάζεται ίσως ο δήμαρχος πως με τόσους μετανάστες στις γειτονιές μας έχουμε πλέον εμπεδώσει τις άλλες κουλτούρες και είμαστε έτοιμοι να καταπιούμε οποιοδήποτε τερατούργημα μας μοστράρει ως τέχνη.

Ωστόσο, οι Αθηναίοι όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και στην παρακάτω δημοσίευση που αλιεύσαμε από το Facebook δεν συμμερίζονται καθόλου τις εκπολιτιστικές προσπάθειες του δημάρχου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »