Έρχεται νέα “καταιγίδα” στην Α. Ουκρανία και την Κριμαία με τουρκική παρέμβαση
Εκτός από την αποστολή μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων τύπου Bayraktar TB2 στην περιοχή Kramatorsk, έγινε γνωστό ότι ο ουκρανικός στρατός μετέφερε επιπλέον εκατό περίπου άρματα μάχης στην περιοχή πυρός με το Ντονένκσκ.

Ο συνολικός αριθμός τεθωρακισμένων οχημάτων που βρίσκονται σήμερα σε αυτές τις περιοχές υπερβαίνει τις 100 μονάδες, γεγονός που δείχνει τις προθέσεις του Κιέβου κατά των Ρωσόφωνων που απειλούνται από αιφνιδιαστικό πόλεμο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, περίπου 60 χιλιόμετρα από το Ντόνετσκ, 42 ουκρανικά άρματα μάχης μεταφέρθηκαν σιδηροδρομικώς προς την περιοχή πυρός με τους Ρωσόφωνους.

Η ουκρανική κυβέρνηση δεν σχολίασε επίσημα αυτές τις πληροφορίες, αλλά δεν επιτρέπει και στους παρατηρητές του ΟΑΣΕ να εισέλθουν στην περιοχή.

“Ο ουκρανικός στρατός αρνήθηκε την πρόσβαση στην αποστολή παρακολούθησης του ΟΑΣΕ στο σιδηροδρομικό σταθμό, όπου εντοπίστηκαν χθες 42 άρματα μάχης και αυτοκινούμενα πυροβόλα. Στον σιδηροδρομικό σταθμό 60 χλμ. από το Ντόνετσκ στην πόλη Κωνσταντίνοβα, οι στρατιώτες των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας δεν επέτρεψαν την περιπολία του ΟΑΣΕ. Ο Ουκρανός αξιωματικός του στρατού υποστήριξε ότι αυτό το μέτρο προκλήθηκε από λόγους ασφαλείας”, αναφέρει η έκθεση του ΟΑΣΕ, και αναφέρει Ρώσος ειδικός στρατιωτικός παρατηρητής.

Πρέπει να σημειωθεί ότι παλαιότερες πηγές ανέφεραν ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας ετοιμάζονται να εισβάλουν στο Ντονένσκ με τη συμμετοχή τουρκικών UAV, MLRS και τεθωρακισμένων οχημάτων.

Επιβεβαιωνόμαστε έτσι πλήρως καθώς είχαμε αναφέρει σε άρθρο μας ότι τα έξι μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα που μετακινήθηκαν στο Kramatorsk αφορούν πιθανή επικείμενη επίθεση.

Στο πλαίσιο των εξελίξεων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, είναι γνωστό ότι Ουκρανία και η Τουρκία έχουν καταλήξει σε αμυντική συμφωνία για τη διασφάλιση της ασφάλειας της περιοχής του Εύξεινου Πόντου και της Αζοφικής θάλασσας (Κριμαία),προκειμένου όμως να αντιμετωπιστεί η Ρωσία.

Η Άγκυρα κινείται στην ουκρανική επικράτεια έχοντας ένα και μοναδικό σκοπό που αφορά τον έλεγχο των Τάταρων της χώρας.

Από την άλλη πλευρά η ηγεσία των ρωσικών δυνάμεων στο έδαφος του Ντονένσκ και των περιφερειών του Λουχάνσκ έχει εντείνει τις επιθεωρήσεις των δυνάμεων της, αναμένοντας σοβαρές εξελίξεις που μιλάνε ακόμα και για επανάληψη σφοδρών εχθροπραξιών στην περιοχή.

Οι Ρώσοι έχουν επικεντρωθεί στην θωράκιση θέσεων διοίκησης και οχυρώσεων άμυνας όπλων ακριβείας, καθώς και στην παραλλαγή στρατιωτικού υλικού ενάντια στις πτήσεις ουκρανικών UAV.

Στις 27 Οκτωβρίου 2020, το υπουργείο άμυνας της Ουκρανίας ανέφερε επισταμένα σε νέα ενημέρωση την κατάσταση στην ζώνη JFO (Ντονένσκ) κάνοντας αναφορά για τα δεδομένα της Κεντρικής Διεύθυνσης Πληροφοριών της Ουκρανίας, κάτι που μεταφράζεται σε αναμονή επικείμενης δράσης το επόμενο διάστημα.

Ένας νέος πόλεμος όμως σε Ντονένσκ και Λουγκάνσκ μπορεί να επιφέρει σοβαρές εξελίξεις ανάμεσα σε πολλές και διαφορετικές πλευρές με ραγδαία αποτελέσματα, ειδικά μετά την μοιρασιά Τούρκων και Ρώσων στο Ναγκόρνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »