Δείτε εικόνες
Νέα αποκάλυψη έκανε ο γνωστός Τούρκος αντιφρονούντας δημοσιογράφος, με μυστικά έγγραφα που επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά τη διευρυμένη παράνομη συλλογή πληροφοριών και παρεμβατικές δραστηριότητες κατασκοπείας στην Ελλάδα από τον Εθνικό Οργανισμό Πληροφοριών της Τουρκίας (Milli İstihbarat Teşkilatı ή MIT), καθώς και από την τουρκική πρεσβεία και τα προξενεία της.

Τα έγγραφα αποκαλύπτουν τις «εχθρικές» πράξεις εκπροσώπων της τουρκικής κυβέρνησης στην επικράτεια μιας χώρας συμμάχου του ΝΑΤΟ, όπως είναι η Ελλάδα, οι οποίες συνεχίζουν αμείωτα, καθώς η αδιάκοπη επιδίωξη του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι να προκαλεί ζημιά στην ελληνική εθνική ασφάλεια.

Το πρώτο έγγραφο χρονολογείται στις 26 Μαρτίου 2019, και αναφέρεται στην ΜΙΤ με κώδικα IV απαριθμώντας 568 άτομα που εντοπίστηκαν μέσω των προσπαθειών συλλογής πληροφοριών. Οι «στόχοι» της MIT φέρεται να είχαν σχέση με το κίνημα του Γκουλέν.

Σύμφωνα με το έγγραφο, η MIT παρακολούθησε τις κινήσεις των Τούρκων αιτούντων ασύλου ενώ αυτοί βρίσκονταν στην Ελλάδα. 288 χαρακτηρίστηκαν ως πρώην κυβερνητικοί υπάλληλοι, οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν εργαστεί σε δημόσια σχολεία στην Τουρκία προτού εκδιωχθούν παράνομα από τη δουλειά τους χωρίς διοικητική δικαστική έρευνα.

Το έγγραφο απαριθμούσε 31 πρώην αξιωματικούς της τουρκικής αστυνομίας, 23 στρατιωτικούς και τέσσερις διπλωμάτες που εργάστηκαν στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Η σημερινή τουρκική γραφειοκρατία σύμφωνα με τον Μποζκούρτ είναι γεμάτη με ισλαμιστές, εθνικιστές και νεοεθνικιστές. Ο ίδιος δηλώνει ότι το έγγραφο της τουρκικής κυβέρνησης αποκαλύπτει την ύπαρξη μίας μυστικής έκθεσης για την Ελλάδα που κατατέθηκε από την MIT.

Η εντολή για περαιτέρω αστυνομική δράση εναντίον των Τούρκων αιτούντων άσυλο που εντοπίστηκαν από την MIT διανεμήθηκε σε δεκάδες τουρκικές επαρχίες με ένα μυστικό μήνυμα.

Προφανώς η τουρκική Kυβέρνηση φοβήθηκε μήπως η Ελλάδα εκμεταλλευτεί τις γνώσεις όλων αυτών των αιτούντων ασύλου και μάθει κρίσιμες πληροφορίες για το τουρκικό κράτος.

Ο Hasan Yiğit, αναπληρωτής επικεφαλής του τμήματος αντιτρομοκρατίας στη Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας (Emniyet) στην Άγκυρα, ανησυχούσε για διαρροή του εγγράφου και πιθανή επίπτωση από τη σκανδαλώδη δραστηριότητα στην ελληνική επικράτεια των πρακτόρων της ΜΙΤ που θα αναζητούσαν Τούρκους φυγάδες.

Ο Yiğit προειδοποίησε τις αστυνομικές μονάδες ότι οι πληροφορίες πρέπει να αντιμετωπίζονται με βάση την υπηρεσία, και δεν θα πρέπει να κοινοποιούνται σε τρίτους χωρίς εξουσιοδότηση.

Μια τρισέλιδη έκθεση της Τουρκικής Πρεσβείας τώρα, απαριθμούσε 47 Τούρκους υπηκόους που κατάφεραν να διαφύγουν από την παράνομη φυλάκιση στην Τουρκία με τεχνητές κατηγορίες.

Δύο ημέρες αργότερα, ο αναπληρωτής επικεφαλής του Αστυνομικού Τμήματος της Άγκυρας, απάντησε στη Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας, λέγοντας ότι είχε ξεκινήσει έρευνα για τέσσερα άτομα των οποίων τα αρχεία γέννησης βρίσκονταν στην επαρχία της Άγκυρας.

Παρόμοιοι έλεγχοι ξεκίνησαν και για άλλους με βάση τις εγγραφές γεννήσεων σε άλλες επαρχίες. Στις 17 Ιανουαρίου 2020, ο Alp Aslan, αναπληρωτής αρχηγός της επαρχιακής αστυνομίας στην Άγκυρα, ενημέρωσε το 16ο Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο της Άγκυρας για ένα άτομο που αναφέρονταν στον φάκελο πληροφοριών της Τουρκικής Πρεσβείας ως πρόσωπο που διέφυγε στην Ελλάδα .

Άλλο έγγραφο εκθέτει τον τρόπο με τον οποίο η τουρκική κυβέρνηση χρησιμοποιεί τους Τούρκους διπλωμάτες και προξενικούς υπαλλήλους που εργάζονται στην Ελλάδα ως μυστικοί πράκτορες, για να κατασκοπεύουν και να συλλέγουν πληροφορίες στην επικράτεια του κράτους υποδοχής σε κατάφωρη παραβίαση των σχετικών Συμβάσεων της Βιέννης.
Οι ασυλίες και τα προνόμια των διπλωματών και του προξενικού προσωπικού διέπονται από διεθνείς συμβάσεις.

Οι διπλωμάτες που απολαμβάνουν τα προνόμια και τις ασυλίες που περιγράφονται στη Σύμβαση της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις έχουν το καθήκον να σέβονται τους νόμους και τους κανονισμούς του κράτους υποδοχής και να αποφεύγουν την παρέμβαση στις εσωτερικές του υποθέσεις, όπως περιγράφεται λεπτομερώς στο άρθρο 41.

Η Ελλάδα χρησιμεύει ως ένας σημαντικός προορισμός για τους Τούρκους αντιφρονούντες και αντιπάλους του καθεστώτος του Ερντογάν, συμπεριλαμβανομένων των Γκουλενιστών, καθώς έχει χερσαία και θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία. Οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών, που ήδη διεξάγουν επιχειρήσεις συλλογής πληροφοριών χρησιμοποιώντας άτομα από μειονοτικές μουσουλμανικές ομάδες στην Ελλάδα, τα οποία προφανώς έχουν εντείνει τις δραστηριότητές τους στο ελληνικό έδαφος.

Τα μυστικά έγγραφα του Μποζκούρτ δείχνουν ότι η Τουρκία παρακολουθεί όλους τους επικριτές του σουλτάνου Ερντογάν ακόμη και αφού καταφέρουν να περάσουν στην Ελλάδα και ζητήσουν άσυλο βάσει διεθνών συμβάσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »