Αλλαγές επεξεργάζεται η κυβέρνηση στο οικονομικό πακέτο μέτρων.

Σημαντικές αλλαγές επεξεργάζεται η κυβέρνηση στο οικονομικό πακέτο μέτρων, που ήδη έχει ανακοινωθεί. Από τις 15 Μαρτίου μέχρι σήμερα έχει διαπιστωθεί ότι κάποια από τα μέτρα αυτού του πακέτου δεν βοηθούν.

Συνεπώς, τώρα επιχειρείται λίφτινγκ αυτών των μέτρων προκειμένου να προσαρμοστούν καλύτερα και να απαντήσουν στις οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού. Πέραν του μέτρου που θα μείωνε τον ΦΠΑ κατά 2% και έχει αποσυρθεί οριστικά, γίνονται ασκήσεις επί χάρτου και για άλλες αλλαγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Σίγμα, επιχειρούνται αλλαγές σε δύο τουλάχιστον μέτρα, που έχουν ανακοινωθεί προκειμένου να περιοριστεί η διαρροή ρευστού από τις επιχειρήσεις.

Γίνονται σκέψεις συγκεκριμένα για:

1. Διαφοροποίηση του μέτρου της προσωρινής αναστολής της υποχρέωσης καταβολής ΦΠΑ έτσι ώστε:

– Να ενταχθούν στο μέτρο και οι εταιρείες με κύκλο εργασιών άνω του €1 εκ.

– Θα υποχρεούνται να καταβάλουν μέρος και όχι όλο τον ΦΠΑ.

– Παραμένει η αναστολή της υποχρέωσης καταβολής ΦΠΑ για εταιρείες με κύκλο εργασιών κάτω του €1 εκ.

2) Η αναστολή της αύξησης των εισφορών στο ΓΕΣΥ να ισχύσει από τον Μάρτιο, αντί από την 1η Απριλίου.

Λέγαμε και τις προηγούμενες μέρες ότι το πλέον σημαντικό μέτρο, που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση και αναμένεται ότι θα ξεκλειδώσει τις ανησυχίες των τραπεζιτών είναι οι κρατικές εγγυήσεις σε δάνεια, που θα παραχωρήσουν.

Αυτό συμβαίνει καθώς η ευρωπαϊκή εποπτική Αρχή των τραπεζών δεν έχει δώσει, για την ώρα, διαβεβαιώσεις ότι οι διευκολύνσεις και τα δάνεια, που θα δώσουν οι τράπεζες δεν θα θεωρηθούν αργότερα μη εξυπηρετούμενα.

Η απόφαση της κυβέρνησης έχει ληφθεί γιατί θεωρεί πως δεν μπορεί να αναμένει ενδεχόμενο θετικό νεύμα από την Φρανκφούρτη.
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »