Το 1948 ο George Orwell έγραψε ένα γνωστό σε όλους πλέον μυθιστόρημα το 1984.Μέσα σε αυτό περιγράφεται ένας δυστοπικός κόσμος. Στο βιβλίο επικρατεί το ολοκληρωτικό καθεστώς του Μεγάλου αδελφού( Big brother) οπου παρακολουθεί συνεχώς τους πάντες και τα πάντα μέσα από τηλεοθόνες και όλα προσαρμόζονται στην μία και μοναδική αλήθεια ,αυτή που πρεσβεύει το κόμμα(υπερκυβέρνηση).Ο μόνος αλάθητος μηχανισμός του οποίου προσωποποίηση είναι ο Μεγάλος Αδελφός. Όλα, ακόμα και το παρελθόν: όποιος ελέγχει το παρελθόν ελέγχει το μέλλον, και όποιος ελέγχει το παρόν ελέγχει το παρελθόν.

Προφήτης λοιπόν ο Orwell ;

Πως είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να μπορεί να μαντέψει το μέλλον με τόση ακρίβεια σε πολλές των περιπτώσεων ; Είναι όμως τόσο απλό όσο φαίνεται ;

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα βιβλίων που ουσιαστικά προφητεύουν το μέλλον και τα οποία γράφτηκαν πολύ παλιά σε σχέση με την εποχή που τα γεγονότα αυτά άρχισαν να πραγματοποιούνται . Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι Το έργο του Aldous Huxley “Θαυμαστός καινούργιος κόσμος” το οποίο γράφτηκε το 1931 όπου απεικονίζει μια ζοφερή άποψη μιας κοινωνίας που κυβερνάται από την ψυχολογική χειραγώγηση. Οι εξαρτημένοι από τα ναρκωτικά πολίτες βασίζονται σε χάπια που βελτιώνουν την διάθεση και ονομάζονται “σόμα”, τα οποία φτιάχνονται για να φέρνουν την σταθερότητα και να μειώνουν την στενάχωρες και αγχωτικές σκέψεις.
Το μυθιστόρημα γράφτηκε 2 δεκαετίες πριν από τα πρώτα πειράματα με αντικαταθλιπτικά και ο Huxley κατάφερε να προβλέψει το μέλλον με μεγάλη ακρίβεια.

Το 1865, ο Γάλλος συγγραφέας Jules Gabriel Verne ( Ιούλιος Βερν )δημοσίευσε το μυθιστόρημα “Από την γη στην σελήνη“, στο οποίο περιγράφει ένα τεράστιο διαστημικό όπλο που θα μπορούσε να εκτοξεύσει βλήματα κατευθείαν στην σελήνη. Έναν αιώνα αργότερα το Απόλλων 11 προσεληνώθηκε στο φεγγάρι. Είχε το ίδιο όνομα που είχε προβλέψει ο Βερν και είχε τον ίδιο αριθμό πληρώματος.

Ϊδιοι ‘’ προφήτες ‘’ υπάρχουν και στα κινηματογραφικά έργα στα σενάρια επιστημονικής φαντασίας όπως για παράδειγμα στην ταινία 12 Monkeys( δώδεκα πίθηκοι). Είναι εμπνευσμένη από μια ασπρόμαυρη γαλλική ταινία μικρού μήκους, το έργο La Jetée (Η προκυμαία), που είχε γράψει και γυρίσει ο Κρις Μαρκέ (1962). Στην ταινία η ανθρωπότητα αποδεκατίζεται από έναν ιό που διασπείρεται επίτηδες και μεταλλάσσεται πολύ γρήγορα σε φονικό και ανίκητο. Οι άνθρωποι το 2035 ζουν πλέον σε υπόγεια βαθιά κάτω από τη γη και σε σπήλαια, γιατί στην επιφάνεια κυριαρχούν τα ζώα και η ατμόσφαιρα είναι μολυσμένη από τον ιό.

Ένα άλλο παράδειγμα σεναρίου επιστημονικής φαντασίας και πολύ πετυχημένου έργου είναι το Μinority report(έκθεση μειοψηφίας) το οποίο είναι μεταφορά στο σινεμά από την μυθιστοριογραφία επιστημονικής φαντασίας του 1956 από τον Αμερικανό συγγραφέα Philip K. Dick που δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο Fantastic Universe. Tο 2054 η τεχνολογία έχει προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό, ώστε να είναι δυνατή η πρόβλεψη των φόνων πριν αυτοί διαπραχθούν και η σύλληψη των δραστών πριν αυτοί παρανομήσουν. Έλεγχος σκέψης δηλαδή και τεχνολογία χειραγώγησης του μυαλού κάτι το οποίο μας αναφέρει ο Elon Musk ότι θα μπορεί να συμβεί στο μέλλον.(
Eίναι όλα αυτά τα συγγραφικά έργα και τα σενάρια των έργων επιστημονικής φαντασίας (αφού υποτίθεται διαδραματίζονται στο μέλλον) προφητικά ή κάτι άλλο συμβαίνει; Μπορεί κανείς να γνωρίζει το μέλλον με λεπτομέρεις ;
H ομιχλώδης προέλευση πολλές φορές πολλών συγγραφέων τέτοιων προφητικών βιβλίων μας κάνει και πονηρευόμαστε για το τι μπορεί να ισχύει και πως είναι δυνατόν να πέφτουν μέσα στις προβλέψεις τους με ακρίβεια σε πολλές των περιπτώσεων.
Πολλοί από αυτούς όπως για παράδειγμα ο Ιούλιος Βερν συμμετείχε σε μυστικές λέσχες και μυστικες εταιρείες όπου εκεί διακυβέυονται πολλά για το μέλλον της ανθρωπότητας τα οποία είναι κρυφά .

 

Μία πιθανή εξήγηση για όλα αυτά είναι ότι ένα βιβλίο ή μια ταινία που περιγράφει το μέλλον με ακρίβεια δεν είναι απλά ένα βιβλίο .

Ίσως να είναι κατευθυντήριες εντολές ως προς κάποιους ώστε να υλοποιήσουν αυτά που γράφουν τα βιβλία και αυτά που δείχνουν τα έργα. Ουσιαστικά είναι κωδικοποιημένα μηνύματα και σαφείς εντολές περιτρυγυρισμένες από ανούσιες πληροφορίες πολλές φορές για αποπροσανατολισμό.

Πολλές φορές αυτά τα βιβλία και τις ταινίες με μεγάλη απήχηση τις βγάζουν κοινή θέα και τις προωθούν καταλλήλως ωστε να διαβαστούν από πολλούς ανθρώπους και να δουν τα έργα στην τηλεόραση ή τον κινηματογράφο.
Αυτό γίνεται για να εξοικοιωθούν οι άνθρωποι υποσυνείδητα σε έναν τέτοιο κόσμο που περιγράφει το εκάστοτε σενάριο επιστημονικής φαντασίας και όταν έρθει η ώρα και τα ζήσουν στην πραγματικότητα να φανούν οικεία οπότε οτιδήποτε και να τους απειλεί όπως για παράδειγμα η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να είναι ανήμποροι να αντιδράσουν αφου θα έχει μπει μέσα στο υποσυνήδειτο η σκεψη και το μικρόβιο ότι έτσι έχουν τα πράγματα και μάλλον έτσι πρέπει να γίνουν και τίποτα δεν μπορεί να τα σταματήσει …

Ένα τελευταιο και πολύ προσφατο παράδειγμα είναι το βιβλίο The Great Reset του Klaus Schweib ο οποίος είναι όλως τυχαίως και διευθυντής του Παγκοσμιου οικονομικού Φόρουμ.
Στο βιβλίο αναφέρεται εν μέσω πανδημίας το πως πρέπει να αναμορφωθεί ο πλανήτης. Ουσιαστικά και αυτό δεν είναι ένα απλό βιβλίο αλλά κατευθυντήριες εντολές προς την παγκόσμια κοινωνία και τους κυβερνήτες τους όπου οι περισσότεροι(αν όχι όλοι) είναι πιόνια της Νέας τάξης πραγμάτων(New World Order) .


Όπως αντιληφθήκατε κανένα βιβλίο δεν είναι προφητικό ούτε οι συγγραφείς τους έχουν προφητικά χαρίσματα απλά δίνουν κατευθυντήριες εντολές σε αυτούς που πρέπει έτσι ώστε να υλοποιήσουν ύπουλα τα σχέδιά τους .

Ένας δούρειος ίππος θα μπορούσε να πει κανεις όπου μέσα του κρύβονται οι εντολές σαν άλλοι άνθρωποι ,όπου την κατάλληλη στιγμή θα μπορέσουν να υλοποιηθούν από αυτούς που έχουν στα χέρια τους τις τύχες της παγκόσμιας κοινωνίας .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »