Ο Κ.Μητσοτάκης επιβεβαίωσε το pronews.gr και ανακοίνωσε πως η αγορά θα επιβάλει «προνόμια» σε εμβολιασμένους
Έχει «φουντώσει» για τα καλά η συζήτηση για «προνόμια» και υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, καθώς χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε το σχέδιο της κυβέρνησης.

Όσον αφορά τα «προνόμια» ο πρωθυπουργός είπε: «Για τις υπόλοιπες δραστηριότητες θα είναι η ίδια η ζωή και η πραγματικότητα που θα διαδεχθεί τις σημερινές εκκλήσεις. Αναφέρομαι στη συζήτηση για τις διευκολύνσεις που θα έχουν πολίτες μας που είναι εμβολιασμένοι, είναι μία συζήτηση που θα γίνει πολύ σύντομα και η επίσημη αφετηρία της θα γίνει τη στιγμή που όλοι οι συμπολίτες μας θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο»

Και πρόσθεσε «Και βέβαια ουδείς το φθινόπωρο θα μπορεί να απαγορεύσει σε έναν επιχειρηματία της εστίασης ότι δέχεται στο μαγαζί του, μόνο εμβολιασμένους»! «Προτιμώ το σωστό να πηγάζει από την ίδια την κοινωνία και όχι να επιβάλλεται σε αυτή».

Ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε πως η κυβέρνηση περιμένει από τους επιχειρηματίες να απαγορεύουν την είσοδο σε μη εμβολιασμένους, καθώς γνωρίζει πως αν το κάνει η ίδια είναι αντισυνταγματικό.
Φυσικά αντισυνταγματικό είναι και το να απαγορεύεται η είσοδος σε πολίτες και γι’ αυτό στο Μαξίμου ψάχνουν τον τρόπο με τον οποίον θα μπορέσει να καμφθεί αυτό το εμπόδιο.

Όσον αφορά τα μέρη στα οποία πιθανότατα θα απαγορεύεται η είσοδος σε μη εμβολιασμένους αυτά είναι:

Γήπεδα
Συναυλίες
Θέατρα, κινηματογράφοι
Και όπως είπε και ο πρωθυπουργός η εστίαση
Όσον αφορά τα γήπεδα και τις συναυλίες το έργο της κυβέρνησης φαντάζει πιο εύκολο, καθώς ήδη αυτό το μέτρο έχει εφαρμοστεί στις ΗΠΑ, ενώ ταυτόχρονα είναι πιο εύκολο για έναν επιχειρηματία που κατέχει μία ομάδα να πουλήσει εισιτήρια μόνο σε εμβολιασμένους, απ’ ότι είναι για παράδειγμα σε έναν μαγαζάτορα στην εστίαση.

Εδώ εξετάζεται και η περίπτωση να επιτρέπεται τελικά η είσοδος σε μη εμβολιασμένους, όμως σε άλλες κερκίδες και με πολύ ακριβά εισιτήρια.

Για τα θέατρα, τους κινηματογράφους και η εστίαση η συζήτηση είναι διαφορετική, καθώς είναι απίθανο να συμφωνήσουν όλοι οι επιχειρηματίες του κλάδου πως θα τηρήσουν αυτό το μέτρο και έτσι κάποιος που δεν είναι εμβολιασμένος θα μπορεί να πηγαίνει σε μία άλλη καφετέρια, σε έναν άλλον κινηματογράφο. Εδώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξει τελικά κυβερνητική παρέμβαση και κάποια σχετική νομοθεσία.

Η συζήτηση θα ενταθεί μέσα στο καλοκαίρι ώστε το Μαξίμου να έχει έτοιμο το σχέδιο του μέχρι τον Σεπτέμβριο, οπότε περιμένουμε να δούμε το τι τελικά θα αποφασίσει η κυβέρνηση.

Να τονίσουμε πως η κυβέρνηση ποντάρει αρκετά στις λιγοστές αντιδράσεις που υπάρχουν από πλευράς αντιπολίτευσης, αλλά και από πλευράς κόσμου, καθώς μέχρι στιγμής με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έχει καταφέρει να επιβάλει τα σχέδια της χωρίς ιδιαίτερες αντιδράσεις.

Από την άλλη υπάρχει ένα σημαντικό «εργαλείο» το οποίο ουσιαστικά δυσκολεύει πολύ το να προχωρήσουν τα σχέδια της κυβέρνησης. Αυτό είναι το πράσινο πιστοποιητικό το οποίο ισχύει και για εμβολιασμένους και για όσους έχουν αρνητικό μοριακό τεστ, άλλα και για όσους έχουν νοσήσει. Μην ξεχνάμε πως (αν και δεν ισχύει αυτό) ο πρωθυπουργός πανηγυρίζει συνεχώς για το πράσινο πιστοποιητικό λέγοντας πως ήταν δική του ιδέα.

Πως το Μαξίμου θα απαγορεύει σε έναν που έχει αρνητικό τεστ για τον κορωνοϊό να παρακολουθήσει έναν αγώνα όταν σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη θα επιτρέπεται;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »