Αν χαλάσει το καλό σενάριο πορείας της νόσου, θα ζήσουμε οικονομικά ερείπια ενός παγκόσμιου πολέμου

Σήμερα Πρωταπριλιά αλλά δυστυχώς φέτος δεν είναι μέρα για φάρσες και καθιερωμένα αστεία. Αν δεν ακολουθήσουμε πιστά τις συμβουλές των λοιμωξιολόγων θα γίνουμε Ιταλία ή Ισπανία.
Μέχρι στιγμής τα κρούσματα που ανακοινώνονται λειτουργούν αθροιστικά πάνω στο αδύναμο σύστημα υγείας. Κάποιοι πιστεύουν ότι οι μαγκιές και οι εξυπνάδες μπορούν να ξεγελάσουν και να απομακρύνουν τον κορονοϊό.

Κάποιοι θέλουν να το ρισκάρουν ή να το παίξουν ατρόμητοι. Υπάρχουν φυσικά και εκείνοι που αισθάνονται να πνίγονται από τα υποχρεωτικά μέτρα και την καραντίνα.


Όσοι πράττουν ανάλογα, δηλαδή απερίσκεπτα είναι ανόητοι και ασυνείδητοι. Τα κρούσματα του κορονοϊού, οι ασυμπτωματικοί φορείς είναι παντού. Ήδη γίνεται μεγάλη συζήτηση στο διεθνή περίγυρο για χιλιάδες νεκρούς που αποκρύπτει η Κίνα και άλλες χώρες. Επίσης, υπάρχουν ισχυρισμοί και καταγγελίες ότι τα κρούσματα και οι νοσούντες δεν είναι εκατοντάδες χιλιάδες αλλά εκατομμύρια.

Πρέπει να λάβετε υπόψη σας, ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν εμβόλια και διαπιστωμένη φαρμακευτική αγωγή, χωρίς ενδεχόμενες παρενέργειες. Όλη η Υφήλιος είναι σε κατάσταση παγκόσμιου πολέμου. Ήδη σκέφτονται στη Γερμανία και σε άλλες χώρες να νομοθετήσουν υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε δημόσιους χώρους. Παρόλο που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας λέει ότι μάσκες πρέπει να φοράνε οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι νοσούντες.’The Exorcist’ Actor Max Von Sydow Has Died Aged 90

Ο ιός δεν είναι ήπιος όπως έλεγαν ορισμένοι. Ο κορονοϊός είναι δολοφόνος και δεν αναχαιτίζεται ή θεραπεύεται εύκολα. Έχει ιλιγγιώδη ταχύτητα μετάδοσης και θεωρείται βέβαιο από κυβερνήσεις και έγκυρα διεθνή μέσα ενημέρωσης ότι τόσο η Κίνα, όσο και άλλες χώρες αποκρύπτουν χιλιάδες θανάτους, ενώ δεν αναφέρονται στις επίσημες καταγραφές των κρουσμάτων τα αδήλωτα περιστατικά.
Σε παγκόσμια κλίμακα έχουμε πλέον 800.000 και πλέον κρούσματα, ενώ οι θάνατοι αγγίζουν τις 40.000. Ο ιός είναι θανατηφόρος και από τους 800.000 επισήμως καταγραφέντες ασθενείς, έχουν πάρει εξιτήριο 172.000. Δηλαδή για να τα λέμε όλα, το ποσοστό θνησιμότητας είναι 5% και 1 στους 4 ή 5 έχει πάρει εξιτήριο.

Εδώ χθες στην Ελλάδα τα κρούσματα πήραν την ανιούσα σε σχέση με μια μέρα πριν. Είχαμε 82 νέα κρούσματα και φτάσαμε τους 49 θανάτους. Μπήκαν σε αυστηρή καραντίνα πέντε δήμοι σε Καστοριά και Ξάνθη. Είχαμε 20 κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο. Οι Έλληνες που έχουν νοσήσει είναι 1.314, από τους οποίους 85 διασωληνωμένοι.

Όσα καταφέραμε έως τώρα με τη συμμόρφωση και την υποχρεωτική αυτοαπομόνωση θα ανατραπούν αν δεν προσέξουμε και θα θρηνήσουμε εκατοντάδες ή και χιλιάδες συμπολίτες μας. Σας προειδοποιώ και από την πλευρά μου, θα γίνουμε Ιταλία ή Ισπανία. Η χθεσινή εικόνα των συναθροίσεων στις τράπεζες και στις παραλίες είναι κακός οιωνός. Αν εκτροχιαστούμε και φύγουμε από το καλό σενάριο, τότε όχι μόνο το Πάσχα αλλά και το καλοκαίρι θα μείνουμε σε αναγκαστικά μέτρα και θα χαθεί και η τελευταία πιθανότητα να έχουμε έστω και λειψή τουριστική σεζόν.

Θα χαθεί όλο το εισόδημα από τον τουρισμό. Αυτό θα φέρει μία βαθύτατη και μη αναστρέψιμη οικονομική ύφεση και για αυτό θα ευθυνόμαστε όλοι μας. Δυστυχώς, θα έχουμε μερίδιο ευθύνης. Ειδικά, οι εξυπνάκηδες και οι Ελληναράδες που θέλουν να παραβιάσουν τα μέτρα αναχαίτισης του κορονοϊού.
Βέβαια, στο σημείο αυτό θέλω να πω ότι υπάρχει ευθύνη του κράτους και των τραπεζών για τις ουρές έξω από τις τράπεζες ή από δημόσια καταστήματα. Πρέπει να ληφθούν τα απαραίτητα εκείνα μέτρα, γιατί δεν μπορούν όλοι να είναι γνώστες του ίντερνετ και να χειρίζονται κομπιούτερ ή να ξέρουν το e – banking. Είναι απαραίτητο, να υπάρξει απλούστευση των μέτρων. Επίσης, επειδή κάθε τόσο μπαίνει ένας δήμος σε καραντίνα, πρέπει να γίνει ειδική μνεία από τα κανάλια και τους συναδέλφους μου, ότι αυτό δεν σημαίνει ότι αυτές οι πόλεις μετατρέπονται σε Σπιναλόγκες. Γιατί υπάρχει αίσθηση ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι στιγματισμένοι. Αφού μολύνθηκαν είναι και κάτοικοι μιας Σπιναλόγκας. Τα μέτρα αυτά είναι προσωρινά και δεν είναι απαραίτητο να σκέπτονται κάποιοι ότι είναι σύγχρονοι λεπροί. Δεν είναι. Τα μέτρα αυτά λαμβάνονται για να μην επεκτείνεται η νόσος, από εκεί που εντοπίζονται αρκετά ασυμπτωματικά ή με συμπτώσεις κρούσματα. Προς θεού, οι πόλεις αυτές και οι κάτοικοι δεν είναι σπιναλόγκες. Απλά πρέπει να εφαρμόσουν τα απαραίτητα μέτρα μη επέκτασης του ιού, όπως τα ορίζουν οι λοιμωξιολόγοι.

Ξεχάστε από τώρα την Πασχαλινή έξοδο, τον οβελία και τα μεγάλα τραπέζια με μπυρίτσα και κόκκινα αυγά. Αν δεν συμμορφωθούμε θα υποστεί καταλυτική καθίζηση το σημερινό βιοτικό επίπεδο. Στην καλύτερη περίπτωση θα υπάρχουν χιλιάδες λουκέτα επιχειρήσεων και θηριώδη κύματα ανεργίας. Κάθε μήνας που περνάμε σε αυτοαπομόνωση είναι 3% ύφεση. Αν χαλάσει το καλό σενάριο πορείας της νόσου, στην ελληνική περιοχή θα ζήσουμε οικονομικά ερείπια ενός παγκόσμιου πολέμου και μην είσαστε αφελείς, θα κάνουμε να συνέλθουμε τρεις δεκαετίες.

Μην ξεχνάτε ότι ήδη έχουμε συσσωρευμένες ζημιές από τα μνημόνια και μέχρι το 2060 πρέπει να πιάνουμε πλεονάσματα. Δεν είναι ανάγκη να έχουμε τη μοίρα του Σίσυφου. Αν κατρακυλήσουμε τώρα μαζί με το βράχο, θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά.

Γύρω μας, στην κυριολεξία καλπάζει ο θάνατος. Η Ισπανία ζει μαύρες ώρες που δεν έζησε ούτε στην περίοδο του αιματηρού εμφυλίου πολέμου της. Σύσσωμη η Ιταλία προσεύχεται να τελειώσει αυτή η τιμωρία, αυτό το μαρτύριο.

Στην Αμερική ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης εκλιπαρεί γιατρούς και νοσηλευτές άλλων πολιτειών να σπεύσουν σε βοήθεια.

Το επόμενο δίμηνο απαιτεί καθολική προσπάθεια όλων μας, χωρίς παρεκκλίσεις και χωρίς ελληνικές μαγκιές. Είναι λίγα τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Θα πρέπει να ληφθούν τώρα αυστηρότερα μέτρα για όσους παραβιάζουν τις οδηγίες. Είναι απαραίτητο.

Η χλωροκίνη είναι η βάση της θεραπείας των θεραπευτικών συνδυασμών που δίνονται πλέον στα νοσοκομεία της Ελλάδας αλλά και σε πολλά νοσοκομεία της Ευρώπης και της Αμερικής. Ο αρμόδιος αμερικανικός οργανισμός φαρμάκων ενέκρινε τη χορήγηση χλωροκίνης και ήδη οι αμερικανικές αρχές σπεύδουν να εξασφαλίσουν τεράστιες ποσότητες. Όπως σας έχω αναφέρει, ο Γάλλος καθηγητής της λοιμωξιολογίας, ο κος Ραούλ χορήγησε σε 24 ασθενείς από κορονοϊό, υδροξιχλωροκίνη 600mg την ημέρα, σε συνδυασμό με το αντιιϊκόαζιθρομυκίνη που δίνεται σε συνήθεις πνευμονίες από την κοινότητα.


Παρατήρησε ότι ο ιός μετά από χορήγηση των φαρμάκων επί 4 ημέρες είχε εξαφανιστεί στους περισσότερους – στη συντριπτική πλειοψηφία τους. Και μετά από την 6η ημέρα, από όλους. Ο Γάλλος καθηγητής ήρθε σε κόντρα με την αρμόδια επιτροπή λοιμωξιολόγων στη Γαλλία και αποχώρησε από μέλος της, λέγοντας ότι «Εγώ θέλω να σώσω ζωές και όχι να ακολουθήσω γραφειοκρατικές διαδικασίες ή να εξυπηρετήσω συμφέροντα». Ο Εμανουέλ Μακρόν ήρθε σε επικοινωνία μαζί του και τον διατήρησε ως σύμβουλο.

Ο συνδυασμός χλωροκίνης και αζυθρομυκίνης είναι πλέον η θεραπευτική βάση της θεραπευτικής αγωγής σε χιλιάδες κρούσματα. Υπάρχουν και άλλα, αλλά αυτός ο συνδυασμός είναι η βάση. Ήδη, όπως ειπώθηκε από τον κο Τσιόδρα, η χλωροκίνη θα δίνεται προληπτικά επί ημέρες, στους γιατρούς και τους νοσηλευτές που καθημερινά έρχονται σε επαφή με πολλούς ασθενείς και δέχονται υψηλό ιικό φορτίο. Είναι ευνόητο, ότι προσπαθώντας να σώσουν δεκάδες ή εκατοντάδες ασθενείς, ρισκάρουν τη ζωή τους.

Επομένως, για να συνοψίζουμε τα πράγματα με βάση όσα γνωρίζουμε.

Υπάρχουν ήδη διεθνώς, η χλωροκίνη, η αζυθρομυκίνη συν την κολιχκίνη που την δίνουν για να προλάβουν επιπλοκές της καρδιακής λειτουργίας. Αυτά, οι παλιοί γιατροί τα λένε δανεικά φάρμακα, γιατί η χλωροκίνη είναι γνωστή εδώ και εβδομήντα χρόνια ως φάρμακο για την ελονοσία, τη ρευματοειδή αρθρίτιδα και τον ερυθηματώδη λύκο. Η αζυθρομικίνη είναι πολύ γνωστό αντιβιοτικό, πολύτιμο στην καταπολέμηση της κοινής πνευμονίας. Η κολχικίνη είναι επίσης, πολύ παλιό φάρμακο και δίνεται από τους γιατρούς για την καταπολέμηση των φλεγμονών που προέρχονται στα όργανα από το ουρικό οξύ. Η κολχικίνη που προλαβαίνει επιπλοκές της καρδιακής λειτουργίας από έντονες φλεγμονές, για πολλά χρόνια δίνεται στην ουρική αρθρίτιδα. Ωστόσο φαίνεται ότι τα δανεικά αυτά φάρμακα κάνουν δουλειά. Και οι γιατροί σκέφτονται αν πρέπει να τα χορηγούν πριν ο ασθενής μπει στη διασωλήνωση ή περιέλθει σε βαριά πνευμονία. Αυτή που προκαλεί ο κορονοϊός.

Προσοχή. Όλα αυτά τα φάρμακα είναι γνωστά, όχι μόνο για τη θεραπευτική δράση τους αλλά και για τις παρενέργειές τους. Πρέπει να δίνονται και να λαμβάνονται υπό την εποπτεία γιατρού. Δεν είναι καραμέλες. Μόνο υπό τις οδηγίες γιατρού μπορεί κάποιος να τα πάρει. Επομένως, μην καταφεύγει κάποιος σε προληπτική λήψη αυτών των φαρμάκων.

Παρά τα ανακουφιστικά μέτρα που λαμβάνονται από την κυβέρνηση, υπάρχει θανάσιμη αγωνία σε παγκόσμιο επίπεδο για αυτά που έρχονται. Οι επικρίσεις εναντίον της Γερμανίας και της πολιτικής του Βερολίνου συνεχίζονται και υπάρχει η άποψη ότι η Ευρώπη θα αποσυνδεθεί και ταχέως θα διαλυθεί. Η γερμανική νοοτροπία για μια ακόμη φορά θα είναι η αιτία αυτής της διάλυσης. Χθες άκουσα τη συνέντευξη που παραχώρησε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ και στον Παναγιώτη Τζένο η κα Ντόρα Μπακογιάννη. Η αδελφή του πρωθυπουργού και πρώην υπουργός Εξωτερικών έχει την άποψη ότι θα είμαστε σε χειρότερη μοίρα αν δεν είμαστε στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα όμως εξέφρασε παρά τα γνωστά φιλοευρωπαϊκά και φιλογερμανικά αισθήματά της, την άποψη ότι η νοοτροπία της Βαϊμάρης και οι απόψεις των Γερμανών για τη δημοσιονομική πειθαρχεία πιθανότατα θα ενισχύσουν τις αντιευρωπαϊκές τάσεις των κρατών μελών της Ευρώπης. Η κα Μπακογιάννη πιστεύει ότι τελικά θα επικρατήσουν ωριμότερες σκέψεις στο Βερολίνο και στην Ολλανδία.

Κορωνοϊός: Σε συναγερμό ο πλανήτης -Ημερήσιο ρεκόρ θανάτων στην Ισπανία, ενθαρρυντικές ενδείξεις στην Ιταλία

Η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να εξαπλώνεται στον πλανήτη, μεγάλο τμήμα του οποίου βρίσκεται σε καραντίνα: η Ισπανία έσπασε σήμερα το ημερήσιο ρεκόρ των θανάτων, ενώ στις ΗΠΑ σημαίνει γενικός συναγερμός.
Ο απολογισμός της πανδημίας επιβαρύνθηκε σήμερα με περισσότερους από 38.000 θανάτους ανά τον κόσμο, η Ιταλία ξεπέρασε το φράγμα των 11.000 νεκρών, οι ΗΠΑ ξεπέρασαν το όριο των 3.000 θανάτων και 849 νέοι θάνατοι καταγράφηκαν σε 24 ώρες στην Ισπανία. Στην δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης με 8.189 νεκρούς, η Ισπανία απαγόρευσε τις επικήδειες τελετές και περιόρισε στους τρεις τους παρευρισκόμενους σε έναν ενταφιασμό.
Ο μεγάλος φόβος των ισπανικών αρχών παραμένει ο υπερκορεσμός των μονάδων εντατικής νοσηλείας που λειτουργούν ήδη στα όρια των δυνατοτήτων τους με προσωπικό που παραπονιέται με πικρία για την έλλειψη προστατευτικού εξοπλισμού.
Παντού όπου μαίνεται η επιδημία κορωνοϊού, αναζητείται το σημείο κορύφωσης του ρυθμού των θανάτων, που θα αναγγείλει την αντιστροφή της τάσης και την αποσυμπίεση των μονάδων εντατικής θεραπείας. Στην Ιταλία, χώρα που έχει καταγράψει τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων, η καραντίνα αρχίζει να αποδίδει ενθαρρυντικά αποτελέσματα, τρεις εβδομάδες μετά την επιβολή των περιοριστικών μέτρων.
«Μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα φθάσουμε στην κορύφωση σε επτά έως δέκα ημέρες, και στην συνέχεια, ευλόγως, στην καθοδική πορεία της μετάδοσης”, δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Πιερπάολο Σιλέρι. Η Ιταλία τήρησε σήμερα το μεσημέρι σιγή ενός λεπτού, με τις σημαίες μεσίστιες, στην μνήμη των θυμάτων της επιδημίας και προς τιμήν του υγειονομικού προσωπικού.

ΗΠΑ: Αν υπάρξει μεγάλη ροή ασθενών λόγω κορωνοϊού, θα πρέπει να γίνεται επιλογή

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου έχει καταγραφεί ο μεγαλύτερος αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων (163.000), είναι η ώρα του συναγερμού; τα τρία τέταρτα των Αμερικανών ζουν πλέον υπό περιοριστικό καθεστώς, λιγότερο ή περισσότερο αυστηρό. Ενα πλοίο-νοσοκομείο κατέπλευσε στην Νέα Υόρκη, το επίκεντρο της επιδημίας. Προσωρινά νοσοκομεία έχουν στηθεί σε συνεδριακό κέντρο και κάτω από σκηνές στην καρδιά του Σέντραλ Παρκ. Οι γιατροί της Νέας Υόρκης φοβούνται ελλείψεις σε αναπνευστήρες. «Αν υπάρξει μεγάλη ροή ασθενών και περιορισμένος αριθμός αναπνευστήρων… από κει και πέρα πρέπει να κάνεις επιλογή», λέει ένας νεοϋορκέζος γιατρός.
Η ανησυχία αυξάνεται επίσης στο Μέριλαντ, βόρεια της Ουάσινγκτον: 67 τρόφιμοι οίκου ευγηρίας διαγνώσθηκαν θετικοί και ο κυβερνήτης της πολιτείας Λάρι Χόγκαν αναφέρθηκε στο «χειρότερο σενάριο». Για την προστασία του πληθυσμού, ο ομόλογός του στην πολιτεία της Φλόριντα αρνείται την αποβίβαση των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου Zaandam, που βρίσκεται στην Καραϊβική με άνω των χιλίων επιβάτες, τέσσερις νεκρούς και δεκάδες ασθενείς. Και οι εργαζόμενοι της εμβληματικής αλυσίδας βιολογικών τροφίμων WholeFoods θα απεργήσουν από σήμερα ζητώντας καλύτερη αμοιβή και ενισχυμένα μέτρα προστασία και υγιεινής. Χθες , οι εργαζόμενοι των αποθηκών της Amazon στην Νέα Υόρκη και της πλατφόρμας Instacart είχαν επίσης κατέβει σε απεργία.

Δεξιά οργή στην Ιταλία: «Η Γερμανία πλούτισε στους ώμους μας – Μέχρι και η Βενεζουέλα μας βοήθησε»

Η δεξιά στην Ιταλία βλέπει εν μέσω κορωνοϊού τις θέσεις της για την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβεβαιώνονται με το χειρότερο τρόπο, αφού το Βερολίνο, που ασκεί σημαντικό έλεγχο στην ΕΕ, σε ένα ρεσιτάλ αναλγησίας προσπαθεί να επιβάλλει στην Ιταλία μνημόνια, εν μέσω πανδημίας και ανθρωπιστικής καταστροφής!
Η Τζιόρτζια Μελόνι, ηγέτιδα του εθνικού συντηρητικού κόμματος «Αδελφοί της Ιταλίας», έκανε μάλιστα πριν λίγες ώρες παρέμβαση σε ΜΜΕ, όπου ξεκαθάρισε με άμεσο τρόπο, πως όλα θα αλλάξουν στο μέλλον στην Ευρώπη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε δήλωσε τα εξής:

«Δεν ζητάμε δώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από τη Γερμανία, είμαστε συνηθισμένοι να δουλεύουμε και να μην ζητάμε ελεημοσύνη. Η αλήθεια είναι μία, η Γερμανία έχει πλουτίσει στους ώμους μας. Θέλουμε τα χρήματά μας πίσω!’»

Ο ΜατέοΣαλβίνι πήρε την ‘«σκυτάλη» μετά από λίγες ώρες και είπε τα εξής:
«Η ΕΕ και η Γερμανία δεν έδωσαν καμία βοήθεια. Φθάσαμε στο σημείο να μας στέλνουν υλικά η Αλβανία και η Βενεζουέλα».

Η οργή των πολιτών στην Ιταλία με την Ευρωπαϊκή Ένωση ξεχειλίζει καθώς βλέπουν πως ο βοράς, με μπροστάρη τη Γερμανία, όχι μόνο δεν βοηθάει αλλά πάει να επιβάλλει και νέα μνημόνια!

Κορωνοϊός: Ελπιδοφόρες ενδείξεις από την χορήγηση χλωροκίνης σε ασθενείς στην Ουχάν

Τις δυνατότητες της υδροξυχλωροκίνης στη θεραπεία του κορωνοϊού αναδεικνύει μία νέα μελέτη νοσοκομείου στην Ουχάν, την περιοχή της Κίνας που θεωρείται η πρωταρχική εστία έξαρσης της πανδημίας του covid-19.
Σύμφωνα με την προδημοσίευση της μελέτης του Λαϊκού Νοσοκομείου της Ουχάν, δηλ. προτού εξετασθεί η εγκυρότητά της από κάποια ειδικευμένη επιστημονική επιτροπή, οι δοκιμές έγιναν σε μία ομάδα 62 ανθρώπων που ασθενούσαν με κορωνοϊό, από τους οποίους στους 31 χορηγήθηκε υδροξυχλωροκίνη (400 mg/ημερησίως), ενώ στους άλλους 31 όχι.

Οι δύο ομάδες συγκροτήθηκαν τυχαία, μέσω υπολογιστή, και κατά μέσον όρον η ηλικία του δείγματος των ασθενών ήταν 44,7 έτη. Όλοι τους παρουσίαζαν μεν συμπτώματα πνευμονίας, χωρίς όμως αυτή να έχει επιδεινωθεί και έλαβαν την «κανονική αγωγή»: οξυγόνο, αντιϊικά φάρμακα, αντιβιοτικά, ενώ πραγματοποιήθηκαν κι αξονικές τομογραφίες πριν από την έναρξη των δοκιμών και πέντε ημέρες μετά την πλήρη χορήγηση της αγωγής.

Μετά το πενθήμερο τούτο, οι ασθενείς στους οποίους χορηγήθηκε η υδροξυχλωροκίνη παρουσίαζαν σε ποσοστό 80,6% μεταξύ τους μία συνολική κατάσταση καλύτερη όσον αφορά την πνευμονία, ενώ το 61,% σημείωνε μία «αξιοσημείωτη βελτίωση», έναντι 54,8% της άλλης ομάδας.


Επιπλέον, τα συμπτώματα του βήχα και του πυρετού είχαν επίσης αμβλυνθεί πιο γρήγορα στην ομάδα που είχε λάβει υδροξυχλωροκίνη απ’ ό,τι στην άλλη ομάδα ελέγχου, τονίζουν οι ίδιοι ερευνητές. Εν κατακλείδι, πάντως οι επιστήμονες παραμένουν προσεκτικοί στα συμπεράσματά τους για τη «μερική επιβεβαίωση των δυνατοτήτων της υδροξυχλωροκίνης στη θεραπεία του covid-19», και τηρουμένων των αναλογιών «πως δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική επί του παρόντος, η υπό παρακολούθηση χορήγηση υδροξυλωροκίνης μοιάζει ελπιδοφόρος», τονίζουν.

Ιταλία: Σε εκπτώσεις για τους πιο φτωχούς προχωρούν σούπερ μάρκετ

Μεγάλοι όμιλοι σουπερμάρκετ στην Ιταλία αποφάσισαν να προσφέρουν εκπτώσεις 10% στα προϊόντα τους, για τους πιο φτωχούς πελάτες τους, των οποίων η οικονομική κατάσταση έχει γίνει ακόμη περισσότερο επισφαλής εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού.
Μεταξύ των ομίλων αυτών περιλαμβάνονται οι Carrefour, Conad, MargheritaDistribuzione (που αντιπροσωπεύει τις αλυσίδες Auchan και Simply) και η Coop κι η έκπτωση θα αφορά όσους αγοράζουν με τα κουπόνια που διανέμονται στους αναξιοπαθούντες πολίτες της χώρας .
Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του πρωθυπουργού της Ιταλίας
Με την έκπτωση αυτή, οι όμιλοι ανταποκρίνονται στην έκκληση που εξέπεμψε το Σάββατο ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε, ανακοινώνοντας την αποδέσμευση κονδυλίων για την κυκλοφορία κουπονιών για τρόφιμα, που χρηματοδοτούνται από το κράτος με 400 εκατ. ευρώ και διανέμονται από τους Δήμους.
Ο Κόντε κάλεσε τους μεγάλους διανομείς να κάνουν έκπτωση 5 έως 10% σε όσους ψωνίζουν με κουπόνια. «Οφείλουμε να δημιουργήσουμε μία αλυσίδα αλληλεγγύης, κανείς δεν θα είναι μόνος του», είχε υποσχεθεί ο Κόντε.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο όμιλος Conad, με την έκπτωση αυτή τα καταστήματά του «επιδιώκουν να κάνουν μία σοβαρή συνεισφορά στην προσπάθεια που καταβάλλουν όλοι οι οικονομικοί φορείς στη χώρα, οι οποίοι προσπαθούν να εξασφαλίσουν τον εφοδιασμό που θα επιτρέψει σε πολλές οικογένειες να αντεπεξέλθουν όσο το δυνατόν καλύτερα προστατευμένες στην δύσκολη αυτή περίοδο».

Πάνω από 3 εκατ οι πολίτες σε ανάγκη στην Ιταλία

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του μεγαλύτερου αγροτικού συνδικάτου της Ιταλίας, Coldiretti, λόγω των συνεπειών από την επιδημία επιπλέον 500.000 άνθρωποι έχουν προστεθεί σε αυτούς με επείγουσες διατροφικές ανάγκες, πέραν των 2,7 εκατ. που είχαν λάβει πέρυσι βοήθεια σε τρόφιμα από φιλανθρωπικές οργανώσεις όπως η Caritas, ή οι Τράπεζες Τροφίμων. Το ίδιο συνδικάτο εκτιμά πως τα αιτήματα για βοήθεια που δέχθηκε μόνο τον Μάρτιο αυξήθηκαν κατά 25-30%. Την περασμένη Πέμπτη στη Σικελία, πελάτες επιχείρησαν να φύγουν από ένα σουπερμάρκετ χωρίς να πληρώσουν τα τρόφιμα που ψώνισαν, εξηγώντας πως δεν έχουν χρήματα.
Όπως συμβαίνει σε όλον τον ιταλικό Νότο, μεγάλο μέρος του πληθυσμού στη Σικελία ζει από τη μαύρη εργασία. Όμως τα νοικοκυριά αυτά στην Ιταλία δεν μπορούν να διεκδικήσουν τις αρωγές που προβλέπονται από την ιταλική κυβέρνηση γι’ αυτούς οι οποίοι υφίστανται απώλεια εισοδήματος εξαιτίας της ισχυρής επιβράδυνσης της οικονομίας που προκαλείται από την πανδημία.

Ιαπωνία: Ρεκόρ κρουσμάτων στο Τόκιο! Πιέσεις στον Σίνζο Άμπε για επιβολή καραντίνας

Το Τόκιο ανακοίνωσε πάνω από 70 νέα κρούσματα του κορονοϊού σήμερα, ο υψηλότερος απολογισμός σε μία ημέρα από το ξέσπασμα της πανδημίας και μετά.
Την ίδια ώρα αυξάνονται οι πιέσεις προς τον πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε να επιβάλει καραντίνα με έναν υπουργό να δηλώνει ότι η στρατηγική περιορισμού της επιδημίας που εφαρμόζει η Ιαπωνία έχει φθάσει στα όριά της.

Πάνω από 2.000 συνολικά τα κρούσματα

Τα εγχώρια κρούσματα ξεπέρασαν τα 2.000 και το κρατικό δίκτυο NHK μετέδωσε ότι 78 νέα κρούσματα στην ιαπωνική πρωτεύουσα ανέβασαν τον συνολικό αριθμό των ασθενών σε πάνω από 500. Έχουν καταγραφεί 59 θάνατοι.
Κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο Άμπε είπε στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου πως ο ίδιος και ο δεύτερος τη τάξει στην κυβέρνησή του, ο Τάρο Άσο, δεν θα βρίσκονται πλέον στις ίδιες συνεδριάσεις προκειμένου να προστατευθεί η ηγεσία της χώρας από την επιδημία, κάτι που θα παρεμπόδιζε την μάχη κατά του κορονοϊού.

“Δεν είμαστε ακόμα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης”

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομίας Γιασουτόσει Νισιμούρα δήλωσε ότι η Ιαπωνία δεν είναι ακόμα σε μια φάση που να απαιτεί να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης, οδηγώντας σε πιθανή καραντίνα, αν και η κατάσταση είναι επισφαλής.

«Μετά βίας κρατιόμαστε», δήλωσε ο Νισιμούρα σε δημοσιογράφους. «Εάν χαλαρώσουμε ακόμα και λίγο τον έλεγχο, δεν θα προκαλούσε έκπληξη να δούμε ξαφνική αύξηση (στα κρούσματα)».

Τα κρούσματα έχουν τώρα ξεπεράσει τα 770.000 σε όλο τον κόσμο, με πάνω από 37.000 θανάτους, καθώς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε ΗΠΑ, Ιταλία και Ισπανία ξεπερνούν αυτά στην ηπειρωτική Κίνα, από όπου ξεκίνησε ο κορονοϊός στα τέλη της περασμένης χρονιάς.

Στο Τόκιο, υπάρχουν έντονες φήμες ότι σύντομα θα επιβληθεί καραντίνα, τις οποίες έχει τροφοδοτήσει ο αυξανόμενος αριθμός εγχώριων κρουσμάτων.

Κορονοϊός: Ο τρόμος μεγαλώνει! Πέθανε 12χρονο κοριτσάκι στο Βέλγιο

Ακόμα περισσότερο φόβο για το τι μπορεί να κάνει ο κορονοϊός και στους νέους ανθρώπους σκορπά αυτή η είδηση από το Βέλγιο, όπου ένα κοριτσάκι 12 χρονών πέθανε από τον κορονοϊό. Αυτό έκαναν γνωστό οι υγειονομικές αρχές της χώρας με την ευκαιρία της ανακοίνωσης του καθημερινού απολογισμού της πανδημίας, επισημαίνοντας πως πρόκειται για μια πολύ σπάνια περίπτωση.
“Είναι ένα πολύ σπάνιο γεγονός, αλλά μας έχει αναστατώσει”, δήλωσε ο δρ Εμανουέλ Αντρέ, ένας από τους εκπροσώπους των αρχών.
Είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται ο θάνατος ενός παιδιού εξαιτίας του κορονοϊού στο Βέλγιο, όπου 705 άνθρωποι έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους από την Covid-19, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Η 12χρονη είχε πυρετό εδώ και τρεις ημέρες και “είχε διαγνωσθεί θετική” στον νέο κορονοϊό, διευκρίνισε ένας άλλος εκπρόσωπος, ο Στίβεν Φαν Γκαχτ.

Νεκρή και 16χρονη στην Γαλλία

Την περασμένη εβδομάδα, ο θάνατος μιας 16χρονης Γαλλίδας στην περιοχή του Παρισιού είχε προκαλέσει συγκίνηση στη Γαλλία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »