Στα κύρια θέματα και το μεταναστευτικό

Ηκατάσταση στην Κεντρική και Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και το μεταναστευτικό βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας, Ζοζέπ Μπορέλ, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

“Θαύμα” στο μεταναστευτικό! Από την Ελλάδα φεύγουν ανήλικα κορίτσια, στην Ευρώπη φτάνουν μαντράχαλοι… (ΒΙΝΤΕΟ)

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Ν. Δένδιας ενημέρωσε εκτενώς για τις πιο πρόσφατες προκλήσεις της Τουρκίας και την εμμονή της σε παραβατικές συμπεριφορές που τροφοδοτούν διαρκώς την ένταση στην περιοχή.

Συζητήθηκαν επίσης, όπως επισημαίνεται, οι εξελίξεις στη Λιβύη και ο ρόλος της ΕΕ για την επίλυση της κρίσης, καθώς και οι αποτελεσματικοί χειρισμοί της Ελλάδας στο μεταναστευτικό.

Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών είχε συνομιλία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι, με τον οποίο εστίασαν στην κατάσταση στη Μεσόγειο και στη συνεργασία Ελλάδας- Αιγύπτου.

Το πασχαλινό μήνυμα του κ. Δένδια 


«Το ελληνικό Πάσχα θα είναι φέτος διαφορετικό και δε θα μας βρει στην εξοχή. Ας το γιορτάσουμε με χαμόγελο, αισιοδοξία και πίστη στις καλύτερες ημέρες που θα έρθουν. Καλή Ανάσταση!» γράφει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Ο υπουργός Εξωτερικών συνοδεύει την ανάρτησή του και με μια φωτογραφία του πίνακα του Θεόφιλου Χατζημιχαήλ «Ο χορός των Μεγάρων (Τράτα)», ζωγραφισμένο το 1933.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »