Το 53% των ερωτώμενων πιστεύει ότι η κυβέρνηση έπρεπε να κάνει περισσότερα
Βαθιά αγγίζει τους Έλληνες το θέμα μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, όπως προκύπτει από τη πανελλαδική δημοσκόπηση που διενήργησε για τη Βεργίνα Τηλεόραση η εταιρεία Interview.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, για το 70% των Ελλήνων η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί αποτελεί πλήγμα για το θρησκευτικό τους συναίσθημα και πρέπει να απασχολήσει το χριστιανισμό στο σύνολό του, όπως πιστεύει το 80%.

Τουρκία: Εμείς κρατήσαμε όρθια την Αγία Σοφία για 576 χρόνια
Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών (77%) κρίνει αρνητικά τη στάση της Ρωσίας για το θέμα ενώ εμφανίζεται απογοητευμένη (87%) και από τη στάση της ΕΕ για την οποία το 77% εκτιμά ότι δε θα δεχθεί να εφαρμόσει τις κυρώσεις που ζητά η Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, το 53% των ερωτώμενων πιστεύει ότι η κυβέρνηση έπρεπε να κάνει περισσότερα σε αντίθεση με το 40% των πολιτών που εκτιμά ότι η κυβέρνηση έκανε και κάνει ό,τι μπορεί για το θέμα.
Σημαντικό ποσοστό των πολιτών (68%) πιστεύει ότι οι οικονομικές κυρώσεις είναι πιο επώδυνες για τον Ερντογάν, ενώ 28% εκτιμά ότι «τίποτα δεν τον σταματά». Συγχρόνως, σε ποσοστό 78% οι ερωτώμενοι προτιμούν την επίλυση του θέματος μέσα από διεθνείς συμμαχίες.

Στο ερώτημα της δημοσκόπησης σχετικό με την πρόταση να γίνει το μουσείο Κεμάλ, μουσείο μνήμης Γενοκτονίας του Ελληνισμού, το 55% διαφωνεί με μια τέτοια εξέλιξη, με το 40% να συμφωνεί με μια τέτοια επιλογή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »