Για άλλη μία φορά οργανισμοί και χώρες στην ΕΕ βρίσκονται στο πλευρό της Τουρκίας & αναπαράγουν τα fake news της Άγκυρας.

Αντί να καταδικάζουν την Άγκυρα, βγάζουν ως κακό του ”παιχνιδιού” την χώρα μας. Όπως φαίνεται κάποιοι ενοχλήθηκαν με την αντίσταση στα σύνορα, καθώς μην ξεχνάμε, πως και οι ΜΚΟ έχασαν από την συντριβή του Ερντογάν στον Έβρο. 

Τον θάνατο δύο μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα επιβεβαιώνει η Διεθνής Αμνηστία. Σε έκθεσή της που δημοσιεύεται, η οργάνωση δηλώνει ότι τουλάχιστον δύο άνδρες σκοτώθηκαν και μια γυναίκα είναι αγνοούμενη εξαιτίας της βίας της ελληνικής συνοριοφυλακής.  «Οι ελληνικές συνοριακές δυνάμεις άνοιξαν πυρ και πέταξαν δακρυγόνα εναντίον αιτούντων άσυλο και μεταναστών», σημειώνεται στην έκθεση, που προσδιορίζει ότι οι δύο μετανάστες έχασαν τη ζωή τους μεταξύ 2 και 4 Μαρτίου. Σημειώνεται ότι «αυτό συνέβη αφού οι τουρκικές Αρχές τους ενθάρρυναν απερίσκεπτα να ταξιδέψουν στην Ελλάδα λέγοντας ψέματα».

«Από τις 27 Φεβρουαρίου και μετά, χιλιάδες άνθρωποι κατευθύνθηκαν στα ελληνικά σύνορα, αφού οι τουρκικές αρχές ενθάρρυναν και διευκόλυναν την κίνησή τους προς τα εκεί. Κάποιοι αιτούντες άσυλο και οι οικογένειές τους που ζουν στην Τουρκία άφησαν τον τόπο διαμονής και δαπάνησαν όλα τα χρήματά τους για να κάνουν το ταξίδι. Ωστόσο, οι ελληνικές Αρχές σταμάτησαν την κίνηση των ανθρώπων που προσπάθησαν να διασχίσουν τα σύνορα, ενισχύοντας τους ελέγχους, στέλνοντας αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις που χρησιμοποίησαν δακρυγόνα, αντλίες νερού, πλαστικές σφαίρες και αληθινές σφαίρες», σημειώνεται στην έκθεση.  

Ελληνικό λιμενικό & ΠΝ ταπείνωσαν τους Τούρκους: Αποτυχημένη αποβίβαση μεταναστών στην Κω

Πρόκειται για μία ανυπόστατη έκθεση και θα πρέπει η Αθήνα να κινηθεί γρήγορα για να σταματήσουν τα fake news. Blake Lively’s ‘The Rhythm Section’ Is One Of The Biggest Bombs Of All Time

Την ίδια στιγμή, η τουρκική Πολεμική Αεροπορία παρενόχλησε δανέζικο αεροπλάνο της FRONTEX στο Αιγαίο το Μάρτιο, ανέφεραν γερμανικές πηγές. 

Σύμφωνα με επίσημη απάντηση της γερμανικής κυβέρνησης σε σχετικό ερώτημα του βουλευτή της Αριστεράς Andrej Hunko, δύο τουρκικά μαχητικά παρακολούθησαν το δανέζικο αεροσκάφος για αρκετή ώρα.


“Τα ελληνοτουρκικά σύνορα είναι πλέον εξαιρετικά στρατιωτικοποιημένα”, δήλωσε ο Χάνκο, ο οποίος βέβαια δεν παρέλειψε να καταγγείλει και την Ελλάδα για τις συνθήκες ζωής χιλιάδων “προσφύγων” στα νησιά. 

Μάλιστα, ο βουλευτής της αριστεράς, αντί να τα βάλει με την Τουρκία, τα βάζει με την χώρα μας, το είδαμε και αυτό!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »