Κινέζος ερευνητής του κορωνοϊού, που το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ είπε ότι ήταν στα πρόθυρα «πολύ σημαντικών ανακαλύψεων για τον κορωνοϊό» βρέθηκε δολοφονημένος το Σαββατοκύριακο.

Ο Μπινγκ Λιου, 37χρονος επίκουρος καθηγητής έρευνας στο πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ στην Πενσυλβάνια, βρέθηκε πυροβολημένος πολλές φορές στο σπίτι του το Σάββατο με τράυματα στο κεφάλι, το λαιμό, τον κορμό και τα άκρα.

Ένας δεύτερος άνδρας που το NBC News αναγνώρισε ως Χάο Γκου 46 ετών, βρέθηκε νεκρός στο αυτοκίνητό του σε απόσταση ενός χιλιομέτρου μακριά από το σπίτι του Λιου. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο Γκου σκότωσε τον Λιου στο σπίτι του πριν αυτοκτονήσει, ανέφερε το CNN.

Πιστεύεται ότι μπήκε από μια ξεκλείδωτη πόρτα και τον πυροβόλησε αρκετές φορές.. 

Ντετέκτιβ Μπάιαν Κόχλεπ, είπε και στα δύο πρακτορεία ειδήσεων ότι οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι άνδρες γνώριζαν ο ένας τον άλλον.

Το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ δήλωσε ότι «λυπάται βαθιά από τον τραγικό θάνατο του Μπινγκ Λιού».

«Ο Bing ήταν στα πρόθυρα σημαντικής ανακάλυψης για την κατανόηση των κυτταρικών μηχανισμών που διέπουν τη μόλυνση SARS-CoV-2 και την κυτταρική βάση των ακόλουθων επιπλοκών», αναφέρει μια άλλη δήλωση από το Τμήμα Βιολογίας Υπολογιστικών και Συστημάτων.

Ο Λιου έκανε το διδακτορικό του στην υπολογιστική επιστήμη από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης πριν εργαστεί ως μεταδιδακτορικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon. Στη συνέχεια έγινε ερευνητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »