Για τα εμβόλια, την πιθανή υποχρεώτικότητα τους, τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και τα μονοκλωνικά αντισώματα μίλησε ο καθηγητής κλινικής Φαρμακολογίας στο ΑΠΘ Δημήτρης Κούβελας.

Ο καθηγητής κλινικής Φαρμακολογίας στο ΑΠΘ Δημήτρης Κούβελας, μιλώντας στον 98.4 επανέλαβε ότι με βάση τις διαδικασίες που παρά τις σχετικές προβλέψεις του ευρωπαϊκοί οργανισμού ως προς τα πρωτόκολλα που τηρεί για άδεια χρήσης υπό όρους, επισπεύστηκαν για τα εμβόλια, τα εμβόλια είναι ασφαλή αλλά αυτό που είναι εντελώς διαφορετικό και θα πρέπει να αποδειχθεί στην πράξη πλέον είναι η αποτελεσματικότητα τους και ειδικότερο η χρονική διάρκεια αυτής.

Η εκτίμηση μου , είπε, όταν διατυπώθηκε για μεγάλο εύρος χρόνου για να κυκλοφορήσουν έστω και με άδεια έκτακτη για τα εμβόλια, όταν διατυπώθηκε , είχε υπόψη της το πλαίσιο στο οποίο κινείται ο EMA, το ότι αυτό άλλαξε , εμφανίζει σήμερα και λάθος την εκτίμηση μου, αφού οι διαδικασίες που προβλέπονταν περιορίστηκαν σε χρόνους όπως και η μελέτη φάσης 3 του εμβολίου.

Ο κ. Κούβελας , απάντησε σε μια σειρά προϋποθέσεων για ευπαθείς ομάδες ή με υποκείμενα νοσήματα σε σχέση με τον εμβολιασμός τους, τόνισε ότι οποιαδήποτε συζήτηση για υποχρεωτικότητα των εμβολίων είναι φασιστική , ενώ για το πιστοποιητικό εμβολιασμού , είπε ότι ακόμη και για ιδιωτική χρήση είναι πρωτόγνωρο και είναι εντελώς διαφορετικό από ένα ενιαίο ψηφιακό προσωπικό φάκελο υγείας του κάθε πολίτη.

Ο κ. Κούβελας ταυτόχρονα επανέλαβε ότι επειδή και τους επόμενους μήνες η επιδημία θα είναι εδώ και με τα εμβόλια δεν τελειώνει το πρόβλημα , για όσους θα νοσήσουν και θα είναι στα πρώτα στάδια πριν χρειαστούν νοσηλεία επειδή όχι όλοι, αλλά όσοι θα ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου για υποτροπή, τα μονοκλωνικά αντισωμάτων φάρμακα, θα πρέπει να έρθουν ακόμη και αύριο.

Μετά την Ουγγαρία που αν και μέλος της Ε.Ε. δεν περίμενε τον EMA, αλλά προχώρησε σε διμερή συμφωνία, δικαιολογία ότι δεν γίνεται , δεν υπάρχει.

Ακούστε όσα είπε στον 98,4:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »