Ο ΣΥΡΙΖΑ «βουλιάζει» διαρκώς στις δημοσκοπήσεις, οι φωνές των στελεχών του δεν ακούγονται, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας σε πρόσφατη συνέντευξη του υποστήριξε ότι του καλούν σπάνια στα κανάλια. Στην «μιντιακί» της εξαφάνιση η Κουμουνδούρου φαίνεται πως θέλει να απαντήσει με το… ΣΥΡΙΖΑ TV.

Κλίμα πανικού επικρατεί στην Κουμουνδούρου τις τελευταίες εβδομάδες. Ο εκνευρισμός για τη μιντιακή «άκρα του τάφου σιωπή», όπως καταγγέλλουν βουλευτές και στελέχη, βαίνει αυξανόμενος, καθώς, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν στο κόμμα, οι κεντρικές πολιτικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρνουν να ακουστούν, παρά μόνο στον φιλικά προσκείμενο Τύπο, ο οποίος είναι εξαιρετικά περιορισμένος.

Με αφορμή δε την παρουσίαση του ανανεωμένου προγράμματος του «Μένουμε Ορθιοι», τα απανταχού στελέχη ωρύονταν για την «πλήρη αποσιώπηση» των θέσεών τους, μιλώντας για έλλειμμα πλουραλισμού και, κατά συνέπεια, δημοκρατίας.

Η μιντιακή… εξαφάνιση του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνδυασμό προφανώς και με την παντελή έλλειψη οποιαδήποτε ψυχραιμίας εκ μέρους της Κουμουνδούρου, έχουν οδηγήσει σε εσπευσμένες κινήσεις, που αναμένεται να μην έχουν απολύτως κανένα αντίκρισμα.

Περί ΣΥΡΙΖΑ ΤV, προφανώς, ο λόγος. Πρόκειται για το νέο… μεγαλόπνοο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται ήδη στα σκαριά, αν και ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει περί τίνος ακριβώς πρόκειται. Aλλοι μιλούν για διαδικτυακό κανάλι, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι θα αφορά απλώς βίντεο, που θα μεταδίδονται μέσα από τα ήδη υπάρχοντα sites του κόμματος (στα πρότυπα του ιστοτόπου του «Guardian»).

Σε κάθε περίπτωση, η ουσία είναι μία: Κανένα κόμμα δεν σώθηκε ποτέ δημοσκοπικά επειδή δημιούργησε ένα ακόμη κομματικό μέσο. Προφανώς, η λύση εν προκειμένω είναι να βρει ο ΣΥΡΙΖΑ έναν τρόπο να περάσει τις θέσεις του στα ήδη υπάρχοντα μίντια, αν και πολλοί είναι αυτοί που σχολιάζουν ότι «αφού δεν το κατάφερε επί τεσσεράμισι χρόνια, τώρα είναι πλέον αργά».

Πάντως, οι όποιες κινήσεις προσέγγισης των μέσων γίνονται έως τώρα πέφτουν στο κενό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι κυριολεκτικά δεκάδες κοινοβουλευτικές ερωτήσεις, που κατατίθενται κατά ριπάς κάθε μέρα και οι οποίες πάντοτε συνοδεύονται από σχετικό δελτίο Τύπου, το οποίο πάντα καταλήγει στα αζήτητα.

Η «βιομηχανία ερωτήσεων», ωστόσο, δεν έχει οδηγήσει σε καμία περίπτωση στη δημοσιοποίηση των θέσεων του κόμματος. Τουναντίον, οι δημοσιογράφοι είναι πλέον έξαλλοι με τις ερωτήσεις των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι οποίες… γεμίζουν τα ηλεκτρονικά γραμματοκιβώτιά τους, όπως σχολιάζουν γελώντας στα πηγαδάκια, και τις οποίες πλέον δεν διαβάζουν καν. Αποτέλεσμα; Ο κύκλος της «σιωπής των μίντια» να συνεχίζεται, αλλά και εν προκειμένω με αποκλειστική ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »