Αν συνεχίσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος να ανέχεται αυτόν τον κυβερνητικό εμπαιγμό θα λογοδοτήσει στο ποίμνιο της που δεν είναι “ψεκασμένοι”
Τελευταία ευκαιρία για την διοικούσα Εκκλησία να αποδείξει πως δεν είναι…χάντρα στο κομπολόι της κυβέρνησης. Η αυριανή έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου θα κρίνει πολλά.

Το γράψαμε και χθες αμα τη ανακοινώσει των νέων μέτρων πως το φάουλ της κυβέρνησης έναντι της Εκκλησίας είναι ξεκάθαρο

Χωρίς καμία αφορμή, χωρίς κανένα λόγο ενώ άλλα είχαν συμφωνηθεί, κι ενώ η κυβέρνηση γράπωσε το “αντίδωρο” της εκκλησιαστικής στήριξης για το εμβόλιο, οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για το κλείσιμο των ναών, κυρίως δε για τον (μη) εορτασμό των Θεοφανείων, τα τίναξαν όλα στον αέρα.

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης σε συνέντευξή του στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ είχε προειδοποιήσει: “Πολλοί μας περιμένουν στη γωνία για να μας χρεώσουν νέο κύμα διασποράς του ιού”

Η δε Μητρόπολη Εδέσσης μέσα από το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ είχε διαμηνύσει πως “φάνηκε ο πόλεμος κατά της Εκκλησίας”.

Πριν αλέκτωρ φωνήσαι οι μάσκες έπεσαν! Η κυβέρνηση με δόλιο τρόπο “πουλάει” την Εκκλησία.

Τι κι αν όλα τα συμφωνηθέντα τηρήθηκαν από την πλευρά της Εκκλησίας;

Τι κι να βρέθηκε μέχρι και Μητροπολίτης (Δράμας Παύλος) που δεν άφησε καν πιστούς να παρακολουθήσουν τις εορταστικές Λειτουργίες κόντρα ακόμη και στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου;

Τι κι αν έκανε το γύρο του διαδικτύου το βίντεο με τον πρωτοσύγκελλο στην Καλαμάτα που διώχνει πιστούς χωρίς μάσκες από τον ναό;

Η κυβέρνηση, χειρότερη κι από αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ, σαν άλλος Σαούλ διώκει την πίστη του λαού!

Αν συνεχίσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος να ανέχεται αυτόν τον κυβερνητικό εμπαιγμό θα λογοδοτήσει στο ποίμνιο της που δεν είναι “ψεκασμένοι” , αλλά πιστοί! Αύριο είναι η μέρα της κρίσης για τους διοικούντες την Εκκλησία. Και για τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο, που στοιχίστηκε πλήρως με τους Μητσοτάκη-Κικίλια, και για το συνοδικό σύστημα εν γένει!

Αν δεν αποφασίσει τρόπους να αντιδράσει δεν θα έχει πια καμία δικαιολογία. Θα είναι συνένοχοι!

Τέλη Απριλίου η Ιερά Σύνοδος “κουνούσε το δάκτυλο” στους πιστούς λέγοντας “συγχωρούμε όσους μας αμφισβήτησαν” και πρόσθετε πως “ο­φεί­λουν να α­πο­κα­τα­στή­σουν τις συ­κο­φαν­τίες για να μην πα­ρα­μέ­νουν ε­κτε­θει­μέ­νοι έ­ναντι του Θεού και της α­λη­θείας”

Τώρα ποια θα συγχωρέσει την διοικούσα Εκκλησία αν προβεί πάλι στα ίδια σφάλματα που μας έφερεαν έως εδω;;; Ποιος θα είναι εκτεθειμένος “έ­ναντι του Θεού και της α­λη­θείας”;

Ενόψει Φώτων αναζητάται φώτιση στην Ιερά Σύνοδο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »