‘Μπλόκο” σε παράνομη μεταφορά όπλων
Eπιβεβαιώνεται για όσα έγραφε νωρίτερα το Πενταπόσταγμα. Όπως σας αναφέραμε, εδώ και λίγες ώρες υπάρχει Ελληνική Φρεγάτα στα ανοιχτά της Λιβύης, στα πλαίσια της επιχείρησης ”ΕΙΡΗΝΗ”.

Η Αθήνα με λίγα λόγια στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα και της δίνει να καταλάβει πως μετά το Αιγαίο και στο Λιβυκό Πέλαγος θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες από το Ελληνικό ΠΝ.

Το σημερινό περιστατικό:

“Ελληνοτουρκική κόντρα” ανοιχτά της Λιβύης, με τη φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ να έχει γίνει σκιά πλοίου των Τούρκων που μεταφέρει όπλα στη Λιβύη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δόθηκε εντολή από τον Ιταλό διοικητή της επιχείρησης «Ειρήνη» στον κυβερνήτη της ελληνικής φρεγάτας «Σπέτσαι», να ελέγξει ύποπτο τουρκικό εμπορικό πλοίο για μεταφορά όπλων.

Απογείωσε ελικόπτερο με ειδική ομάδα βατραχανθρώπων – κομάντος, έτσι ώστε να πετάξει πάνω από το πλοίο, να κατέβουν για να το ελέγξουν.

Το πλοίο ”CERKIN” συνοδεύεται από τρεις τουρκικές φρεγάτες και νωρίς το πρωί εισήλθε στην περιοχή που έλγχουν τα πλοία της ευρωπαϊκής επιχείρησης ”ΕΙΡΗΝΗ”.

Λιβυκή Βουλή: “Θέλουμε οριοθέτηση ΑΟΖ με την Ελλάδα”
Μόλις το ελληνικό ελικόπτερο προσέγγισε, δέχτηκε κλήση από μία από τις τουρκικές φρεγάτες από την οποία είπαν ότι “το πλοίο βρίσκεται υπό την προστασία της τουρκικής δημοκρατίας”.

Ο Ιταλός διοικητής διέταξε το ελικόπτερο μας να επιστρέψει στη φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ. Η παρακολούθηση συνεχίζεται και αναμένεται η ευρωπαϊκή πλέον αντίδραση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »