Θα τρως λαχανικά αλλά θα είναι σαν να τρως κρέας

Η ζωή μετά το τέλος των lockdown και του κορωνοϊού δεν θα είναι ίδια, αυτό είναι κάτι που έχουν παραδεχθεί πολλοί ηγέτες, το θέμα είναι… πως θα είναι ο κόσμος μετά το τέλος των lockdown; 

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μας έδωσε ένα ψήγμα κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, εκεί που το βιβλίο του “Great Reset” βρισκόταν σε περίοπτη θέση στο γραφείο του. Το “Great Reset” ή αλλιώς η “Μεγάλη Επανεκκίνηση” στα ελληνικά ανάμεσα στα όσα περιγράφει είναι η ανάγκη για εναλλακτικούς τρόπους ζωής, πιο “οικολογικούς”. Πριν από μερικούς μήνες η EE ξεκίνησε συζητήσεις για άδεια κατανάλωσης κατσαρίδων και σκουληκιών

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), ανέβασε βίντεο από ένα μηχάνημα το οποίο κατασκευάζει κρέας, το οποίο έχει γεύση σαν πραγματικό κρέας. 

Όπως αναφέρει το WEF: «Αυτή η ολλανδική εταιρεία μετατρέπει τα τρόφιμα, τα οποία δίδονται συνήθως σε εκτρεφόμενα ζώα, σε υποκατάστατα κρέατος. Έχουν γεύση όπως το πραγματικό κρέας. Με μια καινοτόμο μέθοδο που αναπτύχθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Wageningen, ο χορτοφάγος χασάπης Jaap Korteweg μπορεί να παράγει μπιφτέκια, κιμά και κεμπάπ χρησιμοποιώντας μία μικρή ποσότητα της τροφής, η οποία απαιτείται για την καλλιέργεια κρέατος από ένα ζώο. Με την μείωση του χώρου και των ζωοτροφών που χρησιμοποιούνται για την εκτροφή ζώων, αυτή η δημιουργική προσέγγιση θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει τις προσπάθειές μας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την προστασία του πλανήτη μας».

«Πάντα ονειρευόμουν μία μηχανή, η οποία μπορεί να αντικαταστήσει τα ζώα και να παράγει κρέας από αυτά με τα οποία ταΐζουμε τα ζώα», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Jaap Korteweg.

Να σημειωθεί πως το βίντεο είναι από το 2019, παρόλα αυτά το WEF το ανέβασε ξανά στο Twitter του, δημιουργώντας πολλά ερωτηματικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »