Ανάσα δεν έχει πάρει η χώρα από τα συνεχή κυβερνητικά lockdown και τα δεδομένα από μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες το μόνο που δείχνουν είναι ότι αυτές οι καραντίνες το μόνο που έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής είναι να διαλύσουν την οικονομία και την κοινωνική ηρεμία.

Τα παραδείγματα της αποτυχίας πολλά με ένα από τα πιο χαρακτηριστικά να είναι αυτό της Αχαίας που μετά από ένα μήνα “κλεισίματος” το μόνο που έχει καταφέρει να κερδίσει είναι να… αυξηθούν τα κρούσματα.

Ήταν Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, όταν μετά τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά το απόγευμα της Παρασκευής η Αχαΐα -μεταξύ άλλων Περιφερειακών Ενοτήτων ανά την επικράτεια- έμπαινε στο “βαθύ κόκκινο” και ταυτόχρονα σε καθεστώς σκληρού lockdown, μέσα στο …χαλαρό lockdown που είχε μπει όλη η χώρα από τις 7 Νοεμβρίου. Πόσο αποδοτική ήταν εντέλει η κίνηση αυτή, στην εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων;

Σύμφωνα με τους αριθμούς, πολύ, αλλά προς όφελος …της πανδημίας!

Τον τελευταίο μήνα λοιπόν, στην Αχαΐα εντοπίστηκαν σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thebest 2.530 νέα κρούσματα, σχεδόν όσα είχαν εντοπιστεί, όλο το προηγούμενο διάστημα της πανδημίας, από την 26 Φεβρουαρίου 2020, οπότε και εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα στη χώρα. Από τότε, έως σήμερα στην περιοχή έχουν καταγραφεί συνολικά 5.664 κρούσματα.

Στα παρακάτω γραφήματα, μπορείτε να δείτε την εξέλιξη της πανδημίας ανά περιφερειακή ενότητα, ανάμεσά τους και η Αχαΐα. Όπως φαίνεται ξεκάθαρα από το γράφημα της Αχαΐας, η άνοδος των κρουσμάτων ξεκινά λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση των αυστηρών περιορισμών και επιδεινώνεται στο χρονικό διάστημα που ακολουθεί, δηλαδή εν μέσω απόλυτου lockdown.

Χαμηλά και στους εμβολιασμούς

Αρκετά χαμηλά βρίσκεται η Αχαΐα και στη λίστα των εμβολιασμών, όπως αναδεικνύεται από το ρεπορτάζ του thebest. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στον νομό μας έχουν πραγματοποιηθεί 29.395 εμβολιασμοί, που αντιστοιχούν μόλις στο 6,24% του πληθυσμού.

Στον παρακάτω πίνακα, καταγράφονται οι εμβολιασμοί ανά Περιφερειακή Ενότητα και όπως μπορείτε να δείτε, η Αχαΐα βρίσκεται αρκετά χαμηλά στη λίστα:

Άραγε σε πόσες ακόμα περιοχές τα δεδομένα δεν είναι τα ίδια αλλά η κυβέρνηση δείχνει να ξέρει μόνο μια λέξη lockdwon και lockdοwn μέσα στο lockdwown!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »