Νεαρή γιατρός παρουσίασε «εγκεφαλομυελίτιδα» αφότου έκανε το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορονοϊού
Ηνεαρή γιατρός παρουσίασε «εγκεφαλομυελίτιδα», σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Μεξικού.

Οι μεξικανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι μελετούν την περίπτωση μιας 32χρονης γιατρού που έχει τεθεί σε νοσηλεία, μετά τη λήψη δόσης του εμβολίου των Pfizer και BioNTech.

Η γιατρός, τα στοιχεία της οποίας δεν έχουν κυκλοφορήσει, εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας ενός δημόσιου νοσοκομείου στη βόρεια πολιτεία Νουέβο Λεόν μετά από επιληπτικές κρίσεις, δυσκολία στην αναπνοή και εξανθήματα στο δέρμα.

«Η αρχική διάγνωση είναι εγκεφαλομυελίτιδα», δήλωσε το υπουργείο Υγείας του Μεξικού. Η εγκεφαλομυελίτιδα είναι μια φλεγμονή του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού.

Με ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων η γιατρός -Τι συμπτώματα εμφάνισε

Η γιατρός, το όνομα της οποίας δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας ενός δημόσιου νοσοκομείου, στην πολιτεία Νουέβο Λεόν, στο βόρειο τμήμα του Μεξικού, αφότου εμφάνισε δυσκολία στην αναπνοή, σπασμούς και δερματικό εξάνθημα.

«Η αρχική διάγνωση είναι εγκεφαλομυελίτιδα», ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το βράδυ.

Το υπουργείο πρόσθεσε πως η γιατρός έχει ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων και ότι δεν υπάρχουν στοιχεία από τις κλινικές δοκιμές πως οποιοσδήποτε ανέπτυξε φλεγμονή στον εγκέφαλο, μετά τη χορήγηση του εμβολίου.

Οι Pfizer και BioNTech δεν έχουν προς το παρόν σχολιάσει το περιστατικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »