Για την Βόρεια Κορέα θα συζητήσουν ο Αμερικανός ΥΠΕΞ και ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ
Η επανεξέταση της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής απέναντι στη Βόρεια Κορέα αναμένεται να ολοκληρωθεί «περίπου μέσα στον επόμενο μήνα», δήλωσε την Τρίτη, στο Reuters, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στην κατεύθυνση που είναι πιθανό να έχει η πολιτική αυτή.

Η νέα αμερικανική κυβέρνηση, που ανέλαβε τα καθήκοντά της τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε την επανεξέταση της αμερικανικής πολιτικής, μετά την πρωτόγνωρη προσέγγιση του πρώην πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, που απέτυχε να πείσει την Πιονγιάνγκ να εγκαταλείψει το πυρηνικό οπλοστάσιο της.

«Έχουμε εμπλακεί και διεξάγουμε μία ουσιαστικά εντατική επανεξέταση σε επίπεδο στρατηγικής. Οι προσδοκίες μας είναι ότι θα έχει ολοκληρωθεί περίπου μέσα στον επόμενο μήνα», είπε ο αξιωματούχος.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν έχει δηλώσει ότι η προσέγγιση της Ουάσινγκτον με τη Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να περιλάβει περισσότερες κυρώσεις ή μη καθορισμένες διπλωματικές πρωτοβουλίες.

Ο ίδιος υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα θα είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στην πρώτη τετραμερή διάσκεψη (ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ινδία, Αυστραλία) την Παρασκευή.

 

Η Βόρεια Κορέα θα είναι ένα από τα ζητήματα που θα συζητήσουν ο Αμερικανός ΥΠΕΞ και ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν στις επισκέψεις τους στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα, αργότερα μέσα στον μήνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »