Δείτε που εστίασε η κρατική τουρκική ραδιοτηλεόραση
Στην Τουρκία, ανήμερα του ανασχηματισμού επέλεξαν να επανέλθουν στην τακτική της αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας ή δικαιοδοσίας ειδικά στην περιοχή ανατολικά της Καρπάθου και στο Καστελόριζο.

Σε αυτό το πλαίσιο εξέδωσαν παράτυπη NAVTEX καθώς δεν έχουν την σχετική δικαιοδοσία, με την οποία δεσμεύουν όλη την περιοχή γύρω από το Καστελόριζο πλην των εθνικών χωρικών υδάτων του νησιού (σκωπτικό σχόλιο θα μπορούσε να είναι: καλοσύνη τους…) από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι στις 30 του μήνα. Σε αυτή την περιοχή θα κινηθεί το ερευνητικό Yunus (όπως αναφέραμε και στο χθεσινό μας άρθρο), με αποστολή έρευνες επί της στήλης του ύδατος. Δεν θα αγγίξει δηλαδή βυθό ώστε να παραβιάσει την δυνητική Ελληνική ΑΟΖ στην περιοχή ή την υφαλοκρηπίδα, ωστόσο δεν παύει να είναι δείγμα μη θέλησης από την πλευρά της Τουρκίας να αλλάξει στάση βάζοντας βέβαια και τυπικά ταφόπλακα στο «ήρεμο» καλοκαίρι που μας τελείωσε.

Παράλληλα με άλλη εξίσου παράτυπη NAVTEX αμφισβητούν το δικαίωμα στην Ελλάδα να εκδίδει NAVTEX για ασκήσεις της ανατολικά της Καρπάθου με αφορμή ελληνική άσκηση με πυρά την 1η Σεπτεμβρίου.

 

Οι δύο αυτές κινήσεις έρχονται λίγες μόνο ημέρες μετά τις δηλώσεις Ακάρ που επιτέθηκε στην Ελλάδα από την γραμμή του Έβρου, κάνοντας το μαύρο άσπρο κατηγορώντας τη Αθήνα για παράνομες και προβοκατόρικες ενέργειες και για ανειλικρίνεια Έλληνες πολιτικούς και στρατιωτικούς.

Το πόσο πάντως ενοχλεί την Τουρκία η επιτυχημένη σε γενικές γραμμές προσπάθεια σε διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο φαίνεται και από το γεγονός πως από τον χθεσινό ανασχηματισμό η ιστοσελίδα της τουρκικής κρατικής ραδιοτηλεόρασης εστίασε κυρίως στα πρόσωπα των κυρίων Δένδια και Παναγιωτόπουλου.

Συγκεκριμένα η TRT.tr έγραψε: «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε ανασχηματισμό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ανακοίνωσε ότι έχει συσταθεί ένα νέο υπουργείο, το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, το οποίο θα είναι επίσης υπεύθυνο για τις πυροσβεστικές υπηρεσίες και ο πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης της περιόδου του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ), διορίστηκε ως υπουργός Πολιτικής Προστασίας αλλά ο ίδιος δεν δέχτηκε την πρόταση του πρωθυπουργού.
Ανακοινώθηκε ότι τη θέση του Υπουργού Προστασίας του πολίτη αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Θεοδωρικάκος μετά τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Ο Βασίλης Κικίλιας από τη θέση του υπουργού Υγείας ανέλαβε τα καθήκοντα του υπουργού Τουρισμού ενώ ο νέος υπουργός Υγείας έγινε ο Αθανάσιος Πλεύρης.

 

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος διατήρησαν τις θέσεις τους.

Τα νέα μέλη του νέου υπουργικού συμβουλίου θα ορκιστούν στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »