Σπάνιο είδος μετάλλαξης του κορωνοϊού εμφανίστηκε στην Κρήτη και συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, πιθανότατα προερχόμενα από ξένους εργάτες ή παράνομους μετανάστες.

Tα κρούσματα της μετάλλαξης που έχουν ανιχνευθεί σε πολίτες της Κρήτης και όχι σε τουρίστες και αναζητείται ο τρόπος με τον οποίο έχει διαδοθεί το συγκεκριμένο σπάνιο στέλεχος, το οποίο ως τώρα είχε ανιχνευθεί στην Ρωσία και την Νορβηγία από μετανάστες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το στέλεχος φέρει την ονομασία Β.1.1.523 και αναμένεται να λάβει ελληνική ονομασία από το ελληνικό αλφάβητο σύμφωνα με τις νέες οδηγίες του ΠΟΥ.

Το συγκεκριμένο στέλεχος εμφανίζει 2 μεταλλάξεις στην πρωτεΐνη – ακίδα του ιού και αναμένεται να υπάρξει εξελιγμένη Γονιδιωματική ανάλυση για την κάλυψη του από τα εμβόλια.
Τα δείγματα που παρέλαβε το ιολογικό εργαστήριο της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, προέρχονται από 3 κέντρα αναφοράς σε Εσταυρωμένο, Βιάνο και Βενιζέλειο και εντοπίζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Σε δηλώσεις του ο καθηγητής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και επικεφαλής του Ιολογικού εργαστηρίου της ιατρικής σχολής Γιώργος Σουρβίνος, είπε ότι «Πραγματοποιείται ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και να δούμε πόσο αποτελεσματικά θα αντιμετωπιστούν οι νέες μεταλλάξεις από τα εμβόλια», επιβεβαιώνοντας ότι το μεταλλαγμένο στέλεχος έχει εντοπιστεί στη Ρωσία και τη Νορβηγία.

Είναι άγνωστο επίσης αν τα νυν εμβόλια μπορούν να αντιμετωπίσουν την νέα μετάλλαξη.

Επιστήμονες αναφέρουν ότι είναι εντυπωσιακός ο αριθμός των μεταλλάξεων του ιού και αυτό επιβεβαιώνει ότι «αυτοεξελίσσεται» και «αυτοαμύνεται» των εμβολίων, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για έναν ιό που αναπτύχθηκε σε εργαστήριο, πιθανότατα ως βιολογικό όπλο, πριν διαφύγει… Ή τον «διαφύγουν»…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »