Εκτός ελέγχου το επονομαζόμενο big pharma “στριμώχνει” όσους τολμήσουν να εκφράσουν την παραμικρή αμφιβολία για την ταχύτητα με την οποία “ανακάλυψαν” το εμβόλιο και ξεκινούν τον μαζικό εμβολιασμό πληθυσμών. Και δεν μιλάμε για “ψεκασμένους” (κατά τον πρωθυπουργό) ή αντιεμβολιαστές αλλά ακόμη και για υποστηρικτές τους, που απλά ζητούν να προχωρήσουν με έναν πιο “λογικό” ρυθμό.

Συγκεκριμένα, να ζητήσει συγγνώμη αναγκάστηκε ο Αμερικανός λοιμωξιολόγος Άντονι Φάουτσι, διότι άφησε να εννοηθεί ότι πιστεύει πως η ρυθμιστική αρχή της Βρετανίας για τα φάρμακα βιάστηκε να εγκρίνει το εμβόλιο των PfIzer/BioNTech κατά της COVID-19. Στις δηλώσεις αυτές είχε προβεί μία ημέρα αφότου η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα που ενέκρινε το εν λόγω εμβόλιο για ευρεία χρήση, προκαλώντας σκεπτικισμό ανάμεσα στους Ευρωπαίους γείτονές της και υπόνοιες για πολιτικοποίηση του θέματος.
Ο Φάουτσι, ο οποίος ηγείται του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μολυσματικών Ασθενειών στις ΗΠΑ, δήλωσε στο BBC: «Εμπιστεύομαι σε μεγάλο βαθμό όσα κάνει το Ηνωμένο Βασίλειο τόσο επιστημονικά όσο και την πλευρά των ρυθμιστικών αρχών».
«Η προσέγγισή μας χρειάζεται περισσότερο καιρό από ό,τι στη Βρετανία. Και αυτή είναι απλώς η πραγματικότητα», ανέφερε, προσθέτοντας ότι: «Δεν ήθελα να υπονοήσω κάτι περί αμέλειας παρόλο που έτσι φάνηκε». Ο Φάουτσι είχε δηλώσει ότι Ρυθμιστική Υπηρεσία για τα φάρμακα και τα προϊόντα υγείας της Βρετανίας «έκοψε δρόμο στον μαραθώνιο για τα εμβόλια και ξαναμπήκε στον αγώνα όταν πλέον βρισκόταν στην τελική ευθεία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »