Έναν περίεργο δρόμο αυτόν του “τρόμου” και των μέτρων χωρίς αύριο έχει επιλέξει η κυβέρνηση καθώς μετά το νέο 3ο “κλείδωμα” του κόσμου ήδη από σήμερα πρώτη ημέρα εφαρμογής του ξεκίνησε η συζήτηση για τα… επόμενα μέτρα που θα πάρουν και μάλιστα πλέον αφού έχει εξαντληθεί η παλέτα των υπαρχόντων τι σκέφτηκαν; Τον διπλασιασμό τους.

Έτσι μιλάνε πλέον για διπλάσιο διάστημα καραντίνας αλλά και το να ξεκινήσουν οι πολίτες να φορούν διπλή μάσκα! Και οι συζητήσεις πλέον είναι “ζεστές” και έρχονται και από τις ΗΠΑ αφού επιστρατεύονται συνεχώς νέοι ειδικοί που θα πείσουν ότι είναι το αναγκαίο μέτρο.

Έτσι την εκτίμηση ότι 2,5 εβδομάδες lockdown στην Αττική δεν είναι αρκετές για να βελτιωθούν ικανοποιητικά οι επιδημιολογικοί δείκτες εξέφρασαν επιστήμονες, με φόντο την έναρξη ισχύος, από σήμερα Πέμπτη, των αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων στο Λεκανοπέδιο.

Ο ιατρός ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, σημείωσε ότι χρειάζονται τέσσερις εβδομάδες lockdown για να υπάρξει αποτέλεσμα, λέγοντας «καλύτερα να στεναχωρηθείτε στο σαλόνι σας παρά να βρεθείτε στην εντατική».

Παράλληλα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης, τάχθηκε υπέρ της χρήσης διπλής μάσκας, σημειώνοντας ότι πρέπει να καλύπτει το πρόσωπο και όχι τον λαιμό.

Ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Αχιλλέας Γκίκας, δήλωσε από την πλευρά του ότι είναι πιθανό να χρειαστεί παράταση του lockdown.

«Μπορεί και μάλλον θα χρειαστεί παράταση, μπορεί να χρειαστεί να ανασκευάσουμε και να αναθεωρήσουμε και τα μέτρα που έχουμε πάρει και τα επιδημιολογικά μέτρα τις λεγόμενες μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις» τόνισε ο καθηγητής, αναφέροντας συγκεκριμένα το ζήτημα τη μάσκας.

Επιπλέον, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι στην επιτροπή γίνεται συζήτηση για τη χρήση διπλής μάσκας, αν και όπως διευκρίνισε, δεν μιλά για υποχρεωτική χρήση της.

Για το ζήτημα μίλησε σχετικά ο γιατρός και επιστημονικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Κωνσταντίνος Φαρσαλινός και για ακόμα μια φορά ήταν καθηλωτικός καταλήγοντας ”

“Προσωπικά πάντως, ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ με όσα συμβαίνουν…”

Στο τέλος μην αποφασίσουν να μας απαγορεύσουν να αναπνέουμε;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »