Ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της βουλής με σκοπό την ενημέρωση από τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, σχετικά με τις εξελίξεις του έργου του αυτοκινητοδρόμου της Πατρών – Πύργου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου ήταν πολύ χρήσιμη. Γιατί ο Υπουργός είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις προοπτικές ενός έργου που είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό για την Αχαΐα και την Ηλεία. Είναι γνωστές οι εγκληματικές ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης και δεν θέλω να τις επαναλάβω αναλυτικά για την κατάτμηση σε εργολαβίες του έργου που οδήγησε σε κατάρρευση της σχετικής διαδικασίας. Οι συνέπειες ήταν όχι μόνο οικονομικές αλλά και κοινωνικές με τις συνεχιζόμενες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Επί 4,5 χρόνια στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ολοκλήρωσε ούτε ένα μέτρο δρόμου σε ένα έργο που μπορούσε να είχε ολοκληρωθεί το 2019!!!
Αντιθέτως, σήμερα, ο Υπουργός κ. Καραμανλής ανακοίνωσε στη Βουλή ένα ρεαλιστικό σχέδιο. Που έχει εξασφαλισμένη τη χρηματοδότησή και την υλοποίησή του και φθηνότερα σε σχέση με αυτό του προκατόχου του κ. Σπίρτζη αλλά και ως ενιαίο έργο έως το 2023. Μέχρι τότε θα υπάρξει η επισκευή των πιο επικίνδυνων σημείων του ώστε να μην συνεχίσουμε να θρηνούμε θύματα. Τώρα είναι η ώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ανταποκριθεί σύντομα στις ενέργειες του Υπουργείου και να εγκρίνει τα σχέδια.
Από την πλευρά μου χαίρομαι που η κυβέρνηση κινήθηκε ταχύτατα ώστε να μην υπάρξει ούτε λεπτό καθυστέρηση στη διαδικασία και να υλοποιηθεί τάχιστα το έργο.
Είναι ζήτημα ζωής για τους νομούς Αχαΐας και Ηλείας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »